Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Εννέα χρόνια μετά η ΑΕΛ νίκησε την Ξάνθη 3-0

Η νίκη της ΑΕΛ επί της Ξάνθης συνοδεύτηκε από ευρύ σκορ 3-0.

Η νίκη της ΑΕΛ επί της Ξάνθης συνοδεύτηκε από ευρύ σκορ 3-0.

Η θεσσαλική ομάδα δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο ευρείες νίκες εναντίον ομάδων της περιφέρειας. Αλλά και στην Ξάνθη δεν συμβαίνει εύκολα να χάνει από ομάδες της περιφέρειες με τόση διαφορά.

Η ΑΕΛ κόντεψε να συμπληρώσει εννέα χρόνια για να πανηγυρίσει νίκη με τρία γκολ διαφορά απέναντι σε ομάδα της περιφέρειας. Ήταν στις 30 Οκτωβρίου 2010, όταν στο Αλκαζάρ νικούσε 3-0, κατά σύμπτωση πάλι την Ξάνθη!

Αυτή τη φορά ο Μανώλης Μπέρτος ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το τρίτο γκολ σε βάρος της παλιάς του ομάδας. Τότε, στο 3-0 του 2010, ο Μπέρτος φορούσε τη φανέλα της Ξάνθης και υπέπεσε σε πέναλτι, για να προηγηθεί η ΑΕΛ (19′ πέναλτι, 54′ σουτ Κανόμπιο, 27′ σουτ Ιγκλέσιας). Από τότε η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πετύχει νίκη με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά σε βάρος ομάδας της περιφέρειας, παρά μόνο μία σε βάρος του Απόλλωνα τον Ιανουάριο του 2019.

Σχεδόν πέντε χρόνια είχε να χάσει η Ξάνθη από άλλη ομάδα της περιφέρειας με τρία γκολ διαφορά. Ήταν στις 2 Νοεμβρίου 2014, όταν τη νικούσε με 5-2 ο Παναιτωλικός. Από τότε οι περισσότερες ήττες της ήταν με ένα ή δύο γκολ. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια δεν χάνει από ομάδες της περιφέρειας εύκολα. Πέρσι ηττήθηκε μόνο από τον Λεβαδειακό, το 2017-18 από ΑΕΛ και Λεβαδειακό, ενώ το 2016-17 από Κέρκυρα και ΑΕΛ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button