Άλλα αθλήματα

«Ναι» στον αγώνα Ποικίλου όρους – «Κλείνουν» οι εγγραφές!

Εικοσιτέσσερις ώρες έχετε στη διάθεσή σας για να δηλώσετε συμμετοχή στο δημοφιλέστατο αγώνα του Ποικίλου όρους, δηλαδή στο 8ο Poikilo Rocky Mountain trail του 2020. Οι εγγραφές «κλείνουν» τη Δευτέρα 31/8 στις 00:00.

Η ηλεκτρονική «πύλη» σας αναμένει εδώ: http://www.pdsodysseas.gr/register-poikilo-rocky-mountain. Το δρομικό γεγονός οργανώνει ο Π.Δ.Σ “Οδυσσέας” με την υποστήριξη της Vibram (κατάστημα αθλητικής υπόδησης) το πρωί της Κυριακής 6ης Σεπτ με χώρο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία 8ης Μαρτίου της Πετρούπολης στο τέρμα της οδού Ελαιών. Οι τρεις αγωνιστικές διαδρομές (222500μ, 8χλμ και 4χλμ) εξελίσσονται αποκλειστικά επί του Ποικίλου Όρους, έχουν κυκλική σχεδίαση και εξασφαλίζουν υπέροχη θέα προς το Λεκανοπέδιο αλλά και το Θριάσιο πεδίο.

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα απολαύσουν τη συναρπαστική θέα, το αισθητικό πευκοδάσος, τα ορεινά/ημιορεινά μονοπάτια, κοκ. Ο Δημήτρης Ζωναράς, ο πρόεδρος του ΠΔΣ φιλοξενήθηκε στον «αέρα» της εκπομπής «Αθλητικός τουρισμός» της ΕΡΑσπορ με παρουσιαστή το Φάνη Σκύφτα. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Επιστρέφουμε εντός πανδημίας αποφασιστικά…

Προσφέρουμε ευκαιρία αγωνιστική και ψυχαγωγική. Καλούμε τους δρομείς να τρέξουν δυναμικά για την ευχαρίστησή τους και την υγεία τους. Εχομεν δεχθεί περισσότερες από 400 εγγραφές, εντυπωσιακός αριθμός με τέτοιες συνθήκες. Ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των διαδρομών…Θα τηρηθεί πιστά το κατατεθέν και εγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Εκατόν είκοσι εθελοντές, δηλαδή μέλη, φίλοι του συλλόγου, συγγενείς κ.α. θα απλωθούν σε όλο το μήκος των διαδρομών για να υπηρετήσουν τις ανάγκες όλων των δρομέων». Ο κύριος αγώνας, το Rocky Mountain 22500μ έχει κυκλική διαδρομή και «ακουμπά» τα όρια Πετρούπολης, Ασπροπύργου, Σκαραμαγκά, Χαϊδαρίου, Κηπούπολης και Καματερού. Ακολουθεί ορεινά μονοπάτια και δασικούς δρόμους σε αναλογία 50/50. Αναλυτικά: τα 12500μ κινούνται σε μονοπάτια, τα 9400μ σε δασικούς δρόμους και μόνο τα 600μ (300 αρχή+300 τέλος) σε άσφαλτο.

Ολόκληρη η διαδρομή είναι καλά σηματοδοτημένη με σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι απαιτητική και τεχνική. Οι δρομείς ας προσέξουν ιδιαίτερα από το 8ο χλμ έως τα 9500μ γιατί το τερέν παρουσιάζει δυσκολία (σαθρό έδαφος και πέτρες). Το πρόγραμμα του αγώνα: 08:30-9:30 γραμματεία ανοικτή – παραλαβή πακέτου συμμετοχής, 10:00 εκκίνηση 22500μ, 10:30 παράλληλη εκκίνηση Poikilo UpDown-Αγώνας 8χλμ και Poikilo Fun-Αγώνας 4χλμ για αρχάριους και παιδιά, 14.00 απονομές

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button