Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πίστη πως δεν χάθηκε τίποτα στην ΑΕΚ

Παρά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για άμεση επιστροφή στην κορυφή μετά το χθεσινό 0-0 με τον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ δεν αποθαρρύνονται και εξακολουθούν να πιστεύουν στον τίτλο. #stoiximan_slgr #aekfc #panathinaikosfc #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Παρά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για άμεση επιστροφή στην κορυφή μετά το χθεσινό 0-0 με τον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ δεν αποθαρρύνονται και εξακολουθούν να πιστεύουν στον τίτλο. #stoiximan_slgr #aekfc #panathinaikosfc #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Η πρεμιέρα των playoffs δεν εξελίχθηκε καλά για την ΑΕΚ. Ο στόχος της άμεσης ανάκτησης της κορυφής δεν επετεύχθη, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Opap Arena. Έτσι παρέμειναν στο -2 από τους πρωτοπόρους «πράσινους», με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει στον πόντο και τον ΠΑΟΚ στους τρεις βαθμούς.

Η «Ένωση» σε αντίθεση με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό έπαιξε πιο συντηρητικά και ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο στην τριπλή ευκαιρία με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Όπως και στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν ανέβασε τόσο ψηλά τις γραμμές της για να πιέσει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παράξει λιγότερες φάσεις. Ακόμη κι έτσι, πάντως, είχε αρκετές φάσεις για να πάρει τους τρεις βαθμούς, με κυριότερες αυτές του Ρότα και του Γιόνσον.

Η αλήθεια είναι πως σημαντικά ατού της ομάδας υστέρησαν, με τον Γκατσίνοβιτς, τον Πινέδα και τον Άμραμπατ να απέχουν από τα συνήθη στάνταρ απόδοσής τους, αλλά και τον Αραούχο να μην προσφέρει τα προσδοκώμενα ως φορ, όπου η απουσία του Λιβάι Γκαρσία, όπως συνέβη και απέναντι στον Ολυμπιακό (όπου πέρασε αλλαγή και ήταν φανερά ανέτοιμος), ήταν αισθητή.

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στις τάξεις της ομάδας μετά το 0-0 και τη χαμένη ευκαιρία για αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο τόσο τα μέλη του τεχνικού τιμ, όσο και οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα αλλά και οι ποδοσφαιριστές διατηρούν την πίστη πως ακόμη δεν έχει χαθεί τίποτα. Υπάρχουν ακόμη εννιά παιχνίδια και ταυτόχρονα η πεποίθηση πως με νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ αμέσως μετά τη διακοπή, στις 2 Απριλίου, η ΑΕΚ θα είναι ξανά πολύ ισχυρή διεκδικήτρια του τίτλου, δεδομένου και ότι ακολουθούν τα ματς με Βόλο εκτός και Άρη εντός που θα της δώσουν τη δυνατότητα για ένα σερί τριπόντων.

Για το παιχνίδι αυτό θα είναι διαθέσιμοι οι Λιβάι Γκαρσία και Ντομαγκόι Βίντα, με τον πρώτο να έχει πλέον δύο εβδομάδες να βρει ρυθμό και τον δεύτερο να έχει εκτίσει την τιμωρία του χθες. Ο Ματίας Αλμέιδα θα δώσει κάποιες μικρές ανάσες στους παίκτες του, αφού μετά τη διακοπή υπάρχει σερί αγώνων Κυριακή-Τετάρτη (συμπεριλαμβανομένου και του επαναληπτικού ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Τετάρτη) και μοναδική διακοπή για το Πάσχα.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button