Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Μαθαίνει το πρόγραμμά του ο Έσπερος Λαμίας / Κληρώνει για Κύπελλα και εθνικά πρωταθλήματα

Στις 10:00 η κλήρωση που θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Πραγματοποιείται στις 10:00 στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση για τα Κύπελλα και τα εθνικά πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών της νέας σεζόν.

Λόγω κορωνοϊού, η διαδικασία δεν θα γίνει παρουσία εκπροσώπων των ομάδων και ΜΜΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στα γραφεία της ομοσπονδίας και θα μεταδοθεί από το κανάλι της στο YouTube. Θα γίνουν κληρώσεις για Κύπελλο Ανδρών και Γυναικών, Α2, Β’ (4 όμιλοι) και Γ’ Εθνική Ανδρών (6 όμιλοι), όπως και για Α1 και Α2 Γυναικών (4 όμιλοι).

Υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις, με κυριότερη αυτή στο Κύπελλο Ανδρών, όπου θα συμμετέχουν μόνο ομάδες της Α1 και Α2 (και όχι της Β’ Εθνικής). Στην πρώτη φάση θα συμμετέχουν οι 16 από τις 17 ομάδες της Α2 (μία θα περάσει απευθείας στη Β’ Φάση), ανάμεσά τους και η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού. Από τους αγώνες στις 13 και 16 Σεπτεμβρίου θα προκύψουν τέσσερις ομάδες που θα παίξουν στη Β’ Φάση μαζί με την ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνος και τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-13 της Α1, δηλαδή Ηρακλή, Λάρισα, Κολοσσό, Ιωνικό, Ρέθυμνο, Πανιώνιο και Άρη. Η πρώτη αγωνιστική της Β’ Φάσης θα γίνει στις 20/9 και θα περιλαμβάνει έξι αγώνες, η δεύτερη στις 23/9 θα έχει τρεις αγώνες και η τρίτη έναν αγώνα, με μία ομάδα να περνά χωρίς αγώνα στα προημιτελικά. Εκεί, στη φάση των «8», μπαίνουν οι δύο ομάδες που επιβίωσαν από Α’ και Β’ Φάση και συναντούν τους έξι πρώτους της Α1, σε ματς που θα γίνουν 11 Νοεμβρίου. Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν 10 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 14 του μήνα. Οι αγώνες σε κάθε φάση είναι νοκ άουτ, με τις ομάδες από μικρότερη κατηγορία να είναι γηπεδούχοι.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button