Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μποροβήλος: «Μόνο με την κεντρική διαχείρηση έχει λόγο ύπαρξης η λίγκα»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε για την κεντρική διαχείρηση την κόντρα Ολυμπιακού - Κλάτενμπεργκ αλλά και το πρωτάθλημα στην εποχή του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis:

Για τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο: «Ήταν στραβό το κλήμα το ‘φαγε και ο γάιδαρος. Μόλις πριν λίγες μέρες μάθαμε την 14η ομάδα. Τράβηξε πολύ αν θα γίνει αναδιάρθρωση, είχαμε τις προσφυγές Ξάνθης και Απόλλωνα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τα μπαράζ. Υπάρχει ακόμα σε εκκρεμότητα το θέμα της τηλεοπτικής στέγης για τις υπόλοιπες ομάδες. Υπάρχει πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με την πανδημία απογίναμε».

Για τα τηλεοπτικά: «Δεν είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Είναι σε καλό δρόμο η διαπραγμάτευση και εκτιμώ ότι μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί. Αν δεν γίνει θα έχουμε πρόβλημα. Αλλά εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί».

Για τη Nova που επιδιώκει να πάρει όλες τις ομάδες: «Θα είναι μια άτυπη κεντρική διαχείριση εφόσον πάρει όλες τις ομάδες. Ελπίζω ότι από του χρόνου θα έχουμε κεντρική διαχείριση γιατί η Λίγκα δε θα έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή λύνει όλα τα θέματα και όταν στο παρελθόν έγιναν κάποιες διενέξεις για το τι θα πάρει κάθε ομάδα, έγιναν κάποιες αξιολογήσεις και κάθε ομάδα πήρε ότι έπρεπε. Αν δεν γίνει αυτό θα την πληρώσει το πρωτάθλημα».

Για την κόντρα Ολυμπιακού-Κλάτενμπεργκ: «Αυτό είναι θέμα που δεν υπάρχει στην πράξη αφού δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν έχει αναλάβει το έργο του. Ο Κλάτενμπεργκ είναι καινούργιος, θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε στην πράξη».

Για τις επιλογές Τριτσώνη-Κουκουλάκη από τον Κλάτενμπεργκ: «Δεν ξέρω επίσημα τι έχει γίνει. Ακούω ότι θα μείνουν μέχρι της εκλογές και η νέα διοίκηση θα επανδρώσει την ΚΕΔ. Γίνεται μια νέα διοίκηση να κρίνεται για επιλογές προηγούμενης; Η διαιτησία παγκοσμίως φέρει την ευθύνη της εκάστοτε ομοσπονδίας. Είτε η νέα διοίκηση θα χειριστεί το θέμα και θα αναλάβει το κόστος είτε θα γίνει Πόντιος Πιλάτος. Ο Κλάτενμπεργκ λειτούργησε για να φύγει η καχυποψία. Το πώς η νέα διοίκηση θέλει να επανδρώσει τη διαιτησία είναι δικαίωμά της».

Διαβάστε επίσης

Back to top button