Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αγχώθηκε, αλλά… τέλειωσε το Κόσοβο η Εθνική!(pics)

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Εθνικής Ελλάδος από την Πρίστινα, με την «Γαλανόλευκη» να επικρατεί επί του Κοσόβου με σκορ 1-2 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Nations League,

Κάτι παραπάνω από ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Εθνική στην Πριστίνα. Ειδικότερα, μόλις 100 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Λημνιός με διπλή προσπάθεια εντός μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους από πολύ νωρίς, γράφοντας το 0-1

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 11′, όταν ο Ζελένι προσπάθησε να φύγει στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, με το σουτ του να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Μπάρκα, ενώ το ίδιο συνέβη αμέσως μετά και με την κεφαλιά του Νούχιου.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλός, με την Εθνική αυτή τη φορά να βρίσκεται στο προσκήνιο και να απειλεί τόσο στο 16′, όσο και στο 18′. Αρχικά, το συρτό σουτ του Μπακασέτα μπλόκαρε ο Ουικάνι και ύστερα η κεφαλιά του Λημνιού δεν ανησύχησε τον Κοσοβάρο γκολκίπερ.

Στο 22′ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν ισοφαρίσει. Κακή επέμβαση του Μπάρκα, που του έφυγε η μπάλα από τα χέρια έπειτα από κόρνερ των γηπεδούχων, αλλά ο Ζενέλι δεν μπόρεσε να τον ανησυχήσει ουσιαστικά.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα το Κόσοβο πίεσε περισσότερο την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την «γαλανόλευκη» εστία με αξιώσεις.

Η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι και το τέλος του 1ου ημιχρόνου, όμως λίγα λεπτά πριν άπαντες πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια ο Σταφυλίδης τέθηκε εκτός μάχης. Συγκεκριμένα, στο 38′ ο αρχηγός της Εθνικής τραυματίστηκε σε μια εντελώς ανύποπτη φάση, καθώς γλίστρησε και προσπαθώντας να βάλει το χέρι του κάτω να στηριχθεί χτύπησε τον ώμο με συνέπεια να βγει εκτός αγώνα.

Με εξαιρετική νοοτροπία πάτησαν χορτάρι και στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου οι Έλληνες διεθνείς. Ο Μπακασέτας επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ουικάνι με το «καλημέρα» στην επανάληψη, στο 48′, όμως το εκπληκτικό σουτ που εξαπέλυσε πέρασε μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά, ό,τι δεν έκανε ο παίκτης της Αλάνιασπορ, το πραγματοποίησε το Σιόβας στο 53′. Ο Έλληνας στόπερ, που πέρασε στο ματς στη θέση του Σταφυλίδη, έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός μεγάλής περιοχής έπειτα από ένα άτσαλο γέμισμα, στόπαρε εξαιρετικά και με κίνηση… φορ γύρισε το κορμί κι εκτέλεσε τον Ουικάνι για το 0-2

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 52′ η Εθνική θα μπορούσε να είχε γράψει το 3-0, όμως το γύρισμα του Λημνιού για τον Κουλούρη ήταν πιθανόν λίγο πιο δυνατό και ο φορ της Τουλούζ δεν μπόρεσε ούτε να κάνει κοντρόλ, ούτε να εκτελέσει με τη μια.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε δίχως φάσεις για τις δύο ομάδες, με το Κόσοβο, όμως, να αγχώνει εξαιρετικά την Εθνική στο 82′. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, μετά από κακό διώξιμο του Μπάρκα έπειτα από σέντρα του Χαντερτζιονάι, ο Μπέρνατ Μπερίσα μείωσε από κοντά και έκανε το 1-2, προσθέτοντας πίεση στους φιλοξενούμενους για τα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης, η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ… έπαιξε με τη φωτιά και στο 87′ θα μπορούσε να είχε γίνει η ζημιά, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε την προσπάθεια του Χασάνι.

Έτσι, η Εθνική κατόρθωσε να διατηρήσει το υπέρ της 1-2 μέχρι το φινάλε του ματς και να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League!

 πηγή: galanolefko.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button