Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League: 5+1 περιπτώσεις ελεύθερων παικτών

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, αλλά η ΕΠΟ έχει δώσει παράταση 10 ημερών για περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Παίκτες, δηλαδή, που έμειναν χωρίς ομάδα και αναζητούν το επόμενο βήμα της καριέρας τους.

Ανάμεσα στις επιλογές, υπάρχουν και κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να απασχολήσουν έντονα ομάδες της Super League. Ποδοσφαιριστές με εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος που είτε αποφάσισαν να επαναπατριστούν είτε θέλουν να επαναφέρουν την καριέρα τους σε ίσιο δρόμο.

Το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει 5+1 περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που βρίσκονται στα… ραντάρ ομάδων της Super League.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΛΥΚΟΣ (33 ΕΤΩΝ, ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)

Στα 33 του, ο Παναγιώτης Γλύκος βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Ο έμπειρος τερματοφύλακας, που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια, έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ ύστερα από μία οχταετία και επιθυμεί να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο.

Σε 165 συμμετοχές με τον Δικέφαλο, κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 73 εξ αυτών, ενώ παράλληλα είναι διεθνής πέντε φορές με την Εθνική Ανδρών. Πρόκειται για έναν αξιόλογο τερματοφύλακα, με σημαντική εμπειρία και παραστάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (33 ΕΤΩΝ, ΜΕΣΟΣ)

Ο Γιάννης Μανιάτης αποχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο από τον Πανιώνιο, ύστερα από εννιά μήνες και ψάχνει την επόμενη ομάδα του. Την εφετινή σεζόν, ο πρώην είχε τέσσερις συμμετοχές με τους “κυανέρυθρους”, αλλά εξαιτίας διαφωνιών με τη διοίκηση αποφάσισε να ολοκληρωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού συζητάει με αρκετές ομάδες και είναι δεδομένο πως θα προκύψουν άμεσα εξελίξεις στην υπόθεσή του.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ (29 ΕΤΩΝ, ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Η πορεία της καριέρας του Σωτήρη Νίνη είναι πτωτική τα τελευταία χρόνια, αφού ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έχει μείνει μακριά από τον καλό εαυτό του. Η περιπέτεια στο Ισραήλ με τη φανέλα των Πέταχ Τίκβα και Άσκελον δεν εξελίχθηκε ιδανικά, με αποτέλεσμα ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής να είναι χωρίς ομάδα από τον περασμένο Ιούλιο.

Το τελευταίο διάστημα το όνομά του ακούστηκε έντονα για τον Ατρόμητο, με τον οποίο έκανε προπονήσεις για μερικές ημέρες, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωση συνεργασίας των δύο πλευρών. Παρ’ όλα αυτά,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ (32 ΕΤΩΝ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Ο Χρήστος Αραβίδης αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γ’ Ελβετίας με τη φανέλα της Ιβερντόν. Ο 32χρονος φορ δικαιώθηκε απόλυτα, αφού σημείωσε έξι γκολ σε 15 αγώνες και βοήθησε τα μέγιστα την ελβετική ομάδα να αποκτήσει μία απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της.

Γι’ αυτό το λόγο, η διοίκηση της Ιβερντόν αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία με τον έμπειρο επιθετικό προκειμένου να γλιτώσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Από την πλευρά του, ο “Άραβας” πήρε ένα καλό ποσό ως αποζημίωση, αφού είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Μάλιστα, ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Super League.

ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ (31 ΕΤΩΝ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Ο Κλάους Αθανασιάδης συνεχίζει την αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο καλοκαίρι. Ο 30χρονος διεθνής επιθετικός δοκιμάστηκε στα μέσα Ιανουαρίου από την Κρίλια Σοβέτοφ, αλλά τελικά δεν υπέγραψε στη ρωσική ομάδα.

Είναι δεδομένο πως ο έμπειρος φορ θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, αλλά αν έρθει μία καλή πρόταση από την Ελλάδα δεν θα είναι αρνητικός. Την περσινή σεζόν, σε 28 αγώνες με τον ΠΑΣ είχε δύο γκολ και μία ασίστ. Παράλληλα, είναι 12 φορές διεθνής.

Bonus

ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ (29 ΕΤΩΝ, ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)

Ο Γιούρι Λοντίγκιν μπορεί να αγωνίστηκε με την εθνική Ρωσίας, αλλά ήρθε στην Ελλάδα από πολύ μικρή ηλικία και θεωρείται… Έλληνας. Στα 29 του, ψάχνει το “restart” στην καριέρα του, αφού το περσινό δεύτερο εξάμηνο στον Ολυμπιακό, αλλά και το φετινό πρώτο μισό της σεζόν στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ δεν εξελίχθηκε ιδανικά.

Ωστόσο, πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που μέχρι πριν από δύο χρόνια είχε “γεμάτες” σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα με τη Ζενίτ και παράλληλα ήταν διεθνής και συμμετείχε σε τελικές φάσεις διεθνών διοργανώσεων με τη Ρωσία. Το κασέ του είναι υψηλό, αλλά δεν αποκλείεται να βάλει… νερό στο κρασί του, προκειμένου να μην μείνει ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην Γκαζιαντέπ, από την οποία έμεινε ελεύθερος στις 10 Ιανουαρίου, είχε πέντε συμμετοχές την εφετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button