Άλλα αθλήματα

GP Ιταλίας: Τι αγώνας! Νικητής ο Γκασλί με την Ιταλική AlphaTauri

GP Ιταλίας: Σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες της σεζόν στην Formula 1 o Πιερ Γκασλί στην Μόντσα για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με το μονοθέσιο της AlphaTauri. Στη 2η θέση ο Κάρλος Σάινθ και 3ος ο Στρόλ

Το GP της Ιταλίας ήταν γεμάτο εκπλήξεις! Η Ferrari εγκατέλειψε και μάλιστα το ατύχημα του Σαρλς Λεκλέρ στην Παραμπόλικα ήταν αυτό που ανακάτεψε την τράπουλα και άλλαξε όλα τα δεδομένα και ο Πιερ Γκασλί πανηγύρισε με την ψυχή του τη νίκη του με το μονοθέσιο της AlphaTauri.

Μετά την σύγκρουση του Μονεγάσκου στις μπαριέρες μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes έκαναν ένα τραγικό λάθος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε στα πιτς χωρίς να έχουν δώσει την άδεια και με κόκκινη σημαία και έτσι πήρε ποινή δέκα δευτερολέπτων (η ανώτερη που μπορεί να δοθεί).

Για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Λεκλέρ ο αγώνας διεκόπη και είχαμε εκκίνηση με τις θέσεις των οδηγών έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί από την κανονική ροή του αγώνα.

Ο Λίουις Χάμιλτον έκτισε την ποινή του και από την 17η θέση κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη. Σημασία έχει όμως η πρώτη τριάδα, το νεότερο πόντιουμ όλων των εποχών στην Formula 1! Πιερ Γκασλί, Κάρλος Σάινθ και Λανς Στρολ ανέβηκαν στο πόντιουμ ως οι νεότεροι οδηγοί στην ιστορία της Formula 1 που ανεβαίνουν στο πόντιουμ.

 

 

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button