Άλλα αθλήματα

Νέο χρώμα στα μονοθέσια της Ferrari για την επέτειό της

Η Ferrari θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα συμπληρώσει συμμετοχή σε 1.000 Γκραν Πρι της Formula 1 και για να το γιορτάσει αυτό, τα μονοθέσια θα πάρουν ένα σκούρο κόκκινο χρώμα.

Αν και δεν βρίσκεται στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της, ο αγώνας του επόμενου Σαββατοκύριακου είναι αφιερωμένος στη Ferrari καθώς συμπληρώνει τη συμμετοχή της σε 1.000 Γκραν Πρι, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Formula 1.

Προς τιμήν της ιταλικής ομάδας θα διεξαχθεί στην πίστα του Μουτζέλο και θα ονομαστεί Γκραν Πρι Τοσκάνης, ενώ για την ιδιαίτερη αυτή περίσταση, το μονοθέσιο του Σεμπάστιαν Φέτελ και του Σαρλ Λεκλέρ θα έχουν διαφορετικό χρώμα, το οποίο θα πηγαίνει προς την απόχρωση του μπορντό.

Η επιλογή μόνο τυχαία δεν έγινε αφού τα τρία αγωνιστικά της Ferrari στο Γκραν Πρι του Μονακό για το 1950 ήταν ακριβώς σε αυτό το χρώμα. Η Ferrari μέσα από αυτά τα χρόνια της στη Formula 1 κατάφερε να χτίσει ένα μοναδικό όνομα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τις επιτυχίες, τις επιδόσεις και την αγωνιστική φιλοσοφία. Τα μοναδικά αυτά χαρακτηριστικά της τα πέρασε και στα αυτοκίνητα παραγωγής της, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο brand που το σέβονται όλοι και έχει γίνει γνωστό σε όλες τις άκρες του πλανήτη.

Από το 1950 μέχρι και σήμερα έχουν πάρει 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών στη Formula 1, 15 πρωταθλήματα οδηγών και 237 νίκες σε Γκραν Πρι. Διατηρεί τον τίτλο της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του σπορ και χωρίς αμφιβολία, οι δύσκολες στιγμές που περνά θα φτάσουν κάποια στιγμή στο τέλος τους. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο πιο επιτυχημένος από πλευράς τίτλων οδηγός στην ιστορία της F1, ο Μίκαελ Σουμάχερ, σάρωσε με την ομάδα της Ferrari και πήρε μαζί της τα πέντε από τα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών με ένα εντυπωσιακό σερί από το 2000 μέχρι και το 2004.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button