Α΄ ΦθιώτιδαςΒ΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Οικονόμου: Ερώτηση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των ερασιτεχνικών ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα

Ερώτηση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από τις περιφέρειες και τους δήμους, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση του ο βουλευτής Φθιώτιδας, η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε πολύ σοβαρές επιπτώσεις στα έσοδα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα με συνέπεια να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας στα περισσότερα από αυτά.

Ειδικά για τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιφέρειας, τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια αφού φέτος εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού υπάρχει μεγάλη δυσκολία να αντλήσουν τα έσοδα που θα τους επιτρέψουν να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις.

Η κύρια πηγή των εσόδων των ερασιτεχνικών σωματείων είναι οι χοροεσπερίδες και οι εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ενίσχυση τους. Η απαγόρευση των εκδηλώσεων, της μοναδικής σημαντικής πηγής εσόδων των σωματείων, έχει φέρει την οικονομική τους κατάσταση στο απροχώρητο. Επιπλέον, το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο απαγορεύει τον κόσμο στα γήπεδα τη νέα αγωνιστική χρονιά, γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο τα έσοδα των σωματείων, ενώ η απουσία κόσμου από τα γήπεδα αφαιρεί αυτόματα και τις ταμπέλες χορηγιών, αφού κανένας επιχειρηματίας δεν θα χρηματοδοτήσει μια ομάδα, εφόσον δεν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

«Για τους παραπάνω λόγους πολλά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν χρήματα ούτε για τα «βασικά», όπως η μετακίνηση των ομάδων για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με συνέπεια να τίθεται σε αμφιβολία η συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Οικονόμου ρωτάει τον υπουργό Εσωτερικών:

Προτίθεται η κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να γίνεται με νόμιμο τρόπο η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία μέσω των δήμων και των περιφερειών προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος;

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button