Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Νέα παρέμβαση Αυγενάκη στην ΕΠΟ, περνάει τον νόμο για τον χρόνο των εκλογών

Μπορεί η ΕΠΟ να έχει αποφασίσει ότι οι εκλογές της θα γίνουν στις 9 Οκτωβρίου, ωστόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης βάζει... βέτο στον νέο αθλητικό νόμο και τις στέλνει για το τελευταίο δίμηνο του έτους.

Η προσπάθεια του υφυπουργού Αθλητισμού να επέμβει στα… εσωτερικά της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι γνωστή και δημοσιοποιημένη εδώ και καιρό.

Βασικός στόχος του Λευτέρη Αυγενάκη ήταν να αλλάξει το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ, ώστε να ψηφίζουν όλα τα σωματεία της χώρας (πάνω από 5.000), αφού όμως ήρθαν τα “χαστούκια” από τη FIFA και κατάλαβε ότι δεν μπορεί να περάσει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, προσπαθεί να επέμβει στον χρόνο των εκλογών.

Παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει εδώ και καιρό για εκλογές στις 9 Οκτωβρίου, έχοντας πάρει και το “ok” από τη FIFA, ο υφυπουργός Αθλητισμού πέρασε τελικά στον νέο αθλητικό νόμο διάταξη που αναφέρει ότι δεν εξαιρείται ούτε η ΕΠΟ από την απόφαση για διενέργεια αρχαιρεσιών στο τελευταίο δίμηνο του έτους, ελπίζοντας προφανώς ότι… κάτι θα μπορέσει να αλλάξει μέχρι τότε για να “πειραχτεί” και το εκλογικό σώμα.

«Άρθρο 7§6: Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος, πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ως προς τον οποίον ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο άρθρο του αθλητικού νόμου, που πηγαίνει στη Βουλή την Παρασκευή (11/9) και ψηφίζεται την επόμενη Τετάρτη (16/9).

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button