Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χθες το βράδυ η πρόταση της ΑΕΚ για Γκαρσία, σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις

Η Ένωση έβαλε πολύ ψηλά τον οικονομικό πήχη για τον παίκτη της Μπεϊτάρ και τα δίνει όλα για να τον αποκτήσει

Μετά την αποκάλυψη του SDNA για την πρόταση – μαμούθ που κατέθεσε η ΑΕΚ με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, για την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ακολούθησαν διάφορα δημοσιεύματα που μάλλον μπέρδεψαν τον κόσμο.

Αρχικά, αυτό που υποστήριξαν κάποια δημοσιεύματα, ήταν πως δεν υπάρχει νέα πρόταση της ΑΕΚ, αλλά κάποια στις αρχές της εβδομάδας, που έχει ήδη απορριφθεί. Παρόλα αυτά, τόνιζαν πως είναι σε εξέλιξη σήμερα οι διαπραγματεύσεις. Το εύλογο ερώτημα είναι διαπραγματεύσεις πάνω σε ποια βάση, αν δεν έχει γίνει νέα πρόταση;

Πρόταση όμως έχει γίνει, το βράδυ της Τετάρτης και είναι η πρώτη επίσημη στην οποία η ΑΕΚ βάζει εγγυημένο ποσό 2 εκατομμυρίων για το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη. Η πρόταση που αποκάλυψε το SDNA, για την οποία δεν υφίσταται καμιά απόρριψη, αλλά είναι η βάση για τις επαφές που είναι σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα.

Οι προηγούμενες επίσημες προτάσεις της ΑΕΚ, ήταν δύο. Και ήταν και οι δύο στην βάση του δανεισμού με οψιόν αγοράς. Καμιά σχέση με αυτή που έγινε χθες βράδυ. Είχαν συζητηθεί στις αρχές της εβδομάδες πιθανότητες με βάση τα 2 εκατομμύρια ως εγγυημένο ποσό, αλλά τώρα αποτυπώθηκαν επίσημα, με σαφή πρόβλεψη για το ποσοστό μεταπώλησης, αλλά και για τον τρόπο καταβολής του ποσού. Που μια που το έφερε η κουβέντα, προβλέπουν αποπληρωμή σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικά όμως τα όργανα της επικοινωνίας του Ολυμπιακού, το πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα. Μίλησαν για μια πρόταση που είχε γίνει πριν μερικές μέρες και δεν ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύριο. Και υποστηρίζουν πως υπάρχουν ισραηλινά δημοσιεύματα που λένε πως αυτή απορρίφθηκε. Δεν υπάρχει κανένα δημοσίευμα στο Ισραήλ, που να λέει πως απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΕΚ.

Η πρεμούρα να μιλήσουν για απόρριψη της πρότασης, αλλά να παρουσιάσουν και μειωμένο το ποσό που δίνει η ΑΕΚ, τα όργανα της επικοινωνίας του Ολυμπιακού, δείχνει και το ειδικό ενδιαφέρον τους για την περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία.

Είναι γνωστό πως ο παίκτης απασχολεί τον Ολυμπιακό και μόλις προχθές ήταν βασικό θέμα στο «ερυθρόλευκο» οπαδικό έντυπο. Επίσης είναι προφανές πως το δυνατό μπάσιμο της ΑΕΚ από χθες το βράδυ, έχει προβληματίσει και πως με την τελευταία της πρόταση η Ένωση έβαλε πολύ ψηλά τον οικονομικό πήχη. Με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους για τον Λιβάι Γκαρσία.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button