ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ένινγκ: «Καλά οργανωμένη ομάδα η Λαμία / Δύσκολο το έργο μας»

Στον αυριανό αγώνα του Άρη με τον ΠΑΣ Λαμία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο προπονητής της «κίτρηνης» ομάδας, Μίκαελ Ένινγκ.

Στον αυριανό αγώνα του Άρη με τον ΠΑΣ Λαμία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο προπονητής της «κίτρηνης» ομάδας, Μίκαελ Ένινγκ.

Ο Μίκαελ Ένινγκ, μίλησε για την φετινή προετοιμασία του Άρη και την αλλαγή συστήματος, τονίζοντας πως έχει μείνει ικανοποιημένος. Ακόμη πρόσθεσε πως οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη στη Λαμία παρά τις δυσκολίες.

Για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και την έναρξη της Super League 1 μίλησε ο Μίκαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός στάθηκε επιπλέον στην αλλαγή συστήματος των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το φινάλε της προετοιμασίας: «Η προετοιμασία ήταν μικρή και ουσιαστικά θα κρατήσει κι άλλο. Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος. Προπονηθήκαμε σκληρά, χωρις τραυματισμούς και αυτό μας αφήνει μία καλή γεύση».

Για το νέο σύστημα πάνω στο οποίο δουλεύει: «Παίζουμε ένα άλλο σύστημα με έναν εξτρά παίκτη στο κέντρο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μία τέτοια αλλαγή πρέπει να ωριμάσει και μπορεί να χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια για να βγαίνουν οι αυτοματισμοί. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν αυτό το σύστημα και είναι σημαντικό. Για το πρέσινγκ, θέλουμε να το εφαρμόσουμε στο γήπεδο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε».

Για τα νέα πρόσωπα της ομάδας και κατά πόσο ανταποκρίνονται: «Σε ανθρώπινο επίπεδο και στα αποδυτήρια, ναι. Είναι πολύ καλό το κλίμα. Στο γήπεδο, θα δείξει ο χρόνος εάν θα καταφέρουμε να τους ενσωματώσουμε».

Για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας: «Δεν μπορώ να πω. Δεν είναι μυστικό ότι προσπαθούμε να φέρουμε τον Χατζισαφί. Προπωπικά θέλω και έναν στόπερ. Το πιο σημαντικό είναι να… φέρουμε όλους τους παίκτες στο top επίπεδό τους. Να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσσταση και αυτό θέλει τον χρόνο του».

Για το παιχνίδι με την Λαμία: «Έχουμε κάποιες αρνητικές προϋποθέσεις για αυτό το ματς, όπως ότι θα παίξουμε σε έναν αγωνιστικό χώρο που είναι σε κακή κατάσταση, σε αντίθεση με το Ρύσιο. Ο κόσμος επίσης, ο οποίος είναι ένα δυνατό όπλο για εμάς. Χάνουμε στην δυναμικότητά μας από αυτά τα εδώ. Θα προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε και να ξεκινήσουμε με νίκη φέτος».

Για την Λαμία: «Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα. Ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Ολοι περιμένουν ότι θα κερδίσουμε αλλά αυτό δεν κάνει εύκολο το έργο μας».

Για τον στόχο της ομάδας στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη: «Η είσοδος στα πλέι οφ και ό,τι καλύτερο μπορούμε στην Ευρώπη. Πριν την κλήρωση με τους Ουκρανούς, μπορούσε να μας πέσει η Τότεναμ και να μιλούσαμε για ένα σύντομο ταξίδι. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Διαβάστε επίσης

Back to top button