Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έκαναν… σεφτέ Γιουβέντους και Μοράτα

Με τα πρώτα γκολ του Μοράτα μετά την επιστροφή του, η Γιουβέντους πήρε το πρώτο της «τρίποντο» στο Champions League, με 2-0 στο Κίεβο επί της Ντινάμο.

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League πανηγύρισε η «λαβωμένη» Γιουβέντους, που επικράτησε με 2-0 στο Κίεβο επί της Ντινάμο, για τον 7ο όμιλο, χάρη στα τέρματα του Μοράτα στο 46’ και στο 84’, τα πρώτα για τον Ισπανό μετά την επιστροφή του στο Τορίνο!

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, πήραν την κατοχή, έκλεισαν τους διαδρόμους και στο πρώτο 15λεπτο είδαν τους Κιέζα και Κιελίνι να απειλούν την εστία του Μπούστσαν, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ του πρώτου στο 12’…

Ενώ παρά την άστοχη έξοδο του στην εκτέλεση κόρνερ από τον Κιέζα στο αμέσως επόμενο λεπτό, στάθηκε τυχερός, αφού η κεφαλιά του αρχηγού της Γιουβέντους στο δεύτερο δοκάρι πέρασε ελάχιστα άουτ!

O Κιελίνι ήταν ξανά άτυχος στο 19ο λεπτό, καθώς τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Ντεμιράλ, ωστόσο ούτε αυτό επέτρεψε στους γηπεδούχους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να γίνουν απειλητικοί για τον Σέζνι…

Αντιθέτως, λίγο μετά το ημίωρο ήταν ξανά οι Ιταλοί εκείνοι που έφτασαν κοντά στο γκολ, μετά τη συνεργασία των και Κουλουσέφσκι και το «τακουνάκι» του δεύτερου αλλά μια ακόμα αποτελεσματική επέμβαση του Μπούστσαν, κράτησε το μηδέν για τη Ντινάμο!

Μια φιλόδοξη αλλά μακρινή «λόμπα» του Ντε Πένια στο 39’ κι ένα απευθείας φάουλ του Τσιγκάνκοφ έξι λεπτά μετά ήταν ό,τι πλησιέστερο σε τελική είχε να επιδείξει η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου με τον Σέζνι να μπλοκάρει με άνεση σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Στην επανάληψη η Γιουβέντους έκανε πράξη το κλισέ «γκολ από τα αποδυτήρια», καθώς από πάσα «τακουνάκι» του Ράμσεϊ, ο Κουλουσέφσκι σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Μπούστσαν -φυσικά…- απέκρουσε, αλλά ο Μοράτα πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1 μόλις 50 δευτερόλεπτα μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης!

Η «βέκια σινιόρα» έλεγξε στη συνέχεια το τέμπο, όπως αναμενόταν, χωρίς πάντως να κάνει άλλη αξιόλογη φάση για γκολ κι ενώ ο Ντιμπάλα αντικατέστησε τον Κουλουσέφσκι πριν τη μία ώρα αγώνα, δίνοντας της μια άλλη πνοή.

Η Ντινάμο πίεσε στο τελευταίο κομμάτι, προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά… δεν μπόρεσε, για να καταγράψει δύο καλές φάσεις όλες κι όλες μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, με τους Μπουγιάλσκι και Σίντορτσουκ να μην μπορούν να νικήσουν τον Σέζνι, στο 75’ και στο 77’ αντίστοιχα.

Η… σεμνή τελετή έλαβε πρόωρο τέλος. έξι λεπτά πριν τη λήξη, με τον Μοράτα να κάνει «ντοπιέτα», μετουσιώνοντας την σέντρα ακριβείας από δεξιά του Κουαδράδο στο 0-2 με κεφαλιά και να αποδεικνύει ότι η Γιιυβέντους είναι πάντοτε κι ανεξαρτήτως προβλημάτων… πολύ σκληρή για να «πεθάνει»!

Με τις προσπάθειες των Ουκρανών στις καθυστερήσεις και δη των Σίντορτσουκ με μακρινό δυνατό σουτ και Σαπαρένκο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο τρίτο και τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αντίστοιχα, να μην οδηγούν ούτε στο… γκολ τις τιμής.

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Ντινάμο Κιέβου-Γουβέντους 0-2
(46’, 84’ Μοράτα)

Μπαρτσελόνα-Φερεντσβάρος 22:00

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. Γιουβέντους (2-0) 3
2. Μπαρτσελόνα (0-0) 0
3. Φερεντσβάρος (0-0) 0
4. Ντινάμο Κιέβου (0-2) 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (28/10):
Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα (22:00)
Φερεντσβάρος-Ντινάμο Κιέβου (22:00)

Πηγή: Sport- fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button