Άλλα αθλήματα

F1: Δώδεκα οδηγοί προειδοποιήθηκαν για το συμβάν της επανεκκίνησης

Η FIA αποφάσισε να δώσει προειδοποίηση σε δώδεκα οδηγούς για το χάος της επανεκκίνησης.

Προειδοποίηση από τους αγωνοδίκες δέχτηκαν 12 οδηγοί για το χθεσινό συμβάν της επανεκκίνησης, όπου τέσσερις οδηγοί εγκατέλειψαν από τον χαμό που προκλήθηκε όταν βγήκε η πράσινη σημαία.

Οι οδηγοί που προειδοποιήθηκαν είναι οι Μάγκνουσεν, Λατιφί, Κβίατ, Τζιοβινάτσι, Σάινθ, Άλμπον, Στρολ, Ρικιάρντο, Πέρεζ, Νόρις, Οκόν και Ράσελ.

«Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η ρίζα του συμβάντος ήταν η ασυνεπής χρήση του γκαζιού και του φρένου, από την τελευταία στροφή και στην ευθεία των πιτ, από τους παραπάνω οδηγούς.

Οι αγωνοδίκες αναγνωρίζουν τις δοκιμασίες που παρουσιάζει η τοποθεσία της γραμμής ελέγχου σε αυτή την πίστα και την επιθυμία των οδηγών να επωφεληθούν από την επανεκκίνηση.

Όμως αυτό το συμβάν αποδεικνύει την ανάγκη για προσοχή που υπάρχει στην επανεκκίνηση και ότι υπήρχε ένα φαινόμενο ακορντεόν που αυξήθηκε όσο κατέβαινε στην κατάταξη.

Επίσης σημειώνουμε ότι μερικοί οδηγοί θα απέφευγαν το ατύχημα αν δεν βρίσκονταν ακριβώς πίσω από το μπροστινό μονοθέσιο. Επειδή το έκαναν μπλόκαραν όλη την ορατότητα του τι συνέβαινε ακριβώς μπροστά.

Μια προειδοποίηση επιβάλλεται καθώς η άποψη των αγωνοδικών είναι ότι κανείς δεν ευθύνεται ολοκληρωτικά» έγραφε η ανακοίνωση της FIA.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button