ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Κλάτενμπεργκ σχολιάζει τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα Άρης – ΠΑΣ Λαμία! (pics+vid)

H ΚΕΔ έβγαλε στην δημοσιότητα όλες τις φάσεις από την 1η αγωνιστική και τον τελικό Κυπέλλου σ' ένα βίντεο που υπάρχουν και οι διάλογοι με τον VAR.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δημιούργησε ένα βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις της 1ης αγωνιστικής αλλά και του τελικού Κυπέλλου στις οποίες εξηγεί τις σωστές αποφάσεις και για ποιο λόγο έπρεπε να ληφθούν οι συγκεκριμένες.

Σε αυτό το πρώτο βίντεο υπάρχουν οι δύο φάσεις στο Αρης-Λαμία στις οποίες δικαιώνει και στις δύο τον διαιτητή, το πέναλτι του Παναιτωλικού (επίσης δικαιώνει τον διαιτητή), όπως και την φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Ατρόμητος για απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Βόλου (επίσης δικαίωσε τον διαιτητή).

Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρθηκε και στην φάση του τελικού Κυπέλλου. Στην ανατροπή δηλαδή του Σιμόες από τον Καμαρά έξω από την περιοχή.

1η φάση: Το πέναλτι που κέρδισε η Λαμία στο ματς με τον Αρη

Τι εξήγησε ο Κλάτενμπεργκ: «Ο τερματοφύλακας δεν βρίσκει μπάλα και πραγματοποιεί μια ξεκάθαρη επαφή με το πόδι του αντιπάλου. Η απόφαση της ΚΕΔ είναι πέναλτι χωρίς κάρτα».

2η φάση: Το ακυρωθέν γκολ της Λαμίας στο ματς με τον Αρη

Τι εξήγησε ο Κλάτενμπεργκ: «Αυτή είναι μία δύσκολη απόφαση για τον διαιτητή γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά που πρέπει να ελεγχούν. Υπάρχει πιθανό οφσάιντ, πιθανό χέρι αμυνόμενου και ένα γόνατο επιθετικού το οποίο σηκώθηκε ψηλά στην προσπάθειά του να βάλει το γκολ. Παράβαση οφσάιντ δεν υπάρχει, ούτε παίξιμο της μπάλας με το χέρι από τον αμυνόμενο. Ομως ο επιτιθέμενος παίζει την μπάλα με επικίνδυνο τρόπο ο οποίος είχε ξεκάθαρη επίδραση στην ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα με το κεφάλι. Η απόφαση της ΚΕΔ είναι φάουλ υπέρ του αμυνόμενου χωρίς κάρτα καθώς το γόνατο είναι πολύ ψηλά και κάνει επαφή με το κεφάλι του αμυνόμενου».

3η φάση: Το πέναλτι που κέρδισε ο Παναιτωλικός στο ματς με τον ΟΦΗ

Τι εξήγησε ο Κλάτενμπεργκ: «Ο αμυνόμενος προσπαθεί να ανακόψει την προσπάθεια του επιτιθέμενου. Στην προσπάθειά του αυτή σηκώνει το αριστερό του χέρι και κάνει επαφή με τη μπάλα. Η απόφαση της ΚΕΔ είναι πέναλτι χωρίς κάρτα καθώς ο αμυνόμενος παίρνει το ρίσκο με το να σηκώσει το χέρι του και καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο».

4η φάση: Η φάση του Σιμόες στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό

Τι εξήγησε ο Κλάτενμπεργκ: «Η απόφαση της ΚΕΔ είναι ότι έπρεπε να δοθεί φάουλ εκτός περιοχής στην επιτιθέμενη ομάδα καθώς η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής. O VAR δεν μπορεί να παρέμβει καθώς η παράβαση έγινε εκτός περιοχής κι αυτό δεν περιλαμβάνεται στο πρωτόκολλο του VAR».

5η φάση: Η πιθανή κόκκινη κάρτα στο Ατρόμητος-Βόλος

Τι εξήγησε ο Κλάτενμπεργκ: «Η απόφαση της ΚΕΔ είναι κίτρινη κάρτα για τους εξής λόγους. Το τάκλιν είναι καθυστερημένο, είναι ριψοκίνδυνο, αλλά δεν διακινδυνεύει την σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου καθώς η ταχύτητα είναι χαμηλή, τα πόδια είναι μαζεμένα και δεν υπάρχει επαφή με τις τάπες»

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close