Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Δημήτρης Διαμαντίδης: Σαν σήμερα το 2010 ανακοινώνει την απόσυρση του από την Εθνική Ομάδα

Σαν σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου του 2010, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξαφνιάζει άπαντες με την ανακοίνωση του στην ΕΡΤ ότι αποσύρεται από την εθνική. #ΕθνικήΕλλάδος #Διαμαντίδης #3D #μπάσκετ

Σαν σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου του 2010, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξαφνιάζει άπαντες με την ανακοίνωση του στην ΕΡΤ ότι αποσύρεται από την εθνική.

Η Ελλάδα είχε μόλις ηττηθεί από την Ισπανία με 80-72 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ανακοινώνει σε ζωντανή μετάδοση λίγο μετά το τέλος του ματς ότι «κρεμάει» τα παπούτσια του στην Εθνική σοκάροντας τους φιλάθλους.

Ο «Μήτσος» ήταν μόλις 30 ετών όμως είχε ήδη προλάβει να γράψει τον μύθο του με την γαλανόλευκη. Πρόσφερε όσο λίγοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Συνολικά με την Εθνική Ομάδα ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε 9 χρόνια, με 126 συμμετοχές και 766 πόντους. Το ρεκόρ πόντων του ήταν οι 23 που σημείωσε στις 9 Σεπτεμβρίου 2007 στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας απέναντι στην Κροατία (81-78).

«Δεν ήταν μια ξαφνική απόφαση. Ήταν μια απόφαση που είχα σκεφτεί και θεωρώ ότι ήταν σωστή. Δεν είχα ποτέ δεύτερες σκέψεις για το σταμάτημα από την Εθνική. Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά όταν στο μυαλό μου έχω σκεφτεί μέχρι πού μπορώ να φτάσω και τι μπορώ να κάνω, θεωρώ ότι έπρεπε να την πάρω», δηλώνει ο ίδιος στη συνέντευξη της κρατικής τηλεόρασης με το τέλος του ματς.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button