Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παπαδόπουλος: «Εκατομμύρια βήματα πίσω το ποδόσφαιρό μας!»(vid)

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία και νυν του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε μία συνέντευξη στο «Radio Arcadia 93.8», σχολιάζοντας την επικαιρότητα αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία και νυν του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε μία συνέντευξη στο «Radio Arcadia 93.8», σχολιάζοντας την επικαιρότητα αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο studio του Radio Arcadia 93.8 και στην εκπομπή “Μπάλα κι άλλα” φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας του ΑΣΤΕΡΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας κυριολεκτικά για τα πάντα.

Ευθύς και άμεσος ο 29χρονος Έλληνας τερματοφύλακας μίλησε ανοιχτά για το ελληνικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται… εκατομμύρια χρόνια πίσω από το σύγχρονο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.Αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του Μπόρχα Χιμένεθ και στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στον εφετινό ΑΣΤΕΡΑ, ενώ έθεσε τον στόχο, Play off και Κύπελλο Ελλάδος.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Έχει κάνει καλύτερο ημίχρονο ο ΑΣΤΕΡΑΣ όσο βρίσκεσαι εσύ στην ομάδα, από το πρώτο απέναντι στον Ατρόμητο;

“Δεν νομίζω ότι η ομάδα έχει ξανακάνει καλύτερο ημίχρονο. Μας βοήθησαν και τα γρήγορα γκολ. Μπροστά στο 7′ με δύο τέρματα κι αυτό μας έδιωξε το άγχος από τα πόδια μας. Άγχος υπήρχε γιατί τις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές δεν είχαμε βαθμό και θέλαμε τη νίκη πάση θυσία. Οχι, δεν έχω ξαναδεί καλύτερο ημίχρονο, όσο βρίσκομαι στην ομάδα”.

Ένα γκολ μπορεί να αποσυντονίσει μια ολόκληρη άμυνα; 

“Εννοείται πως μπορεί, ειδικότερα όταν οι δύο ομάδες βρίσκονται κοντά στο σκορ. Είχαμε προβάδισμα 2 τερμάτων. Έκανα ένα λάθος και μείωσαν σε 2-1 οπότε από το πουθενά μπορεί να γίνει και το 2-2. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς ειδικότερα όταν ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του κι εμείς δεν ήμασταν όπως ξεκινήσαμε.  Ηταν οριακά τα πράγματα αλλά το διαχειριστήκαμε και πήραμε τη νίκη”.

Ακολουθούν οι αγώνες με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, πως προετοιμάζεστε γι’ αυτούς;

“Σίγουρα προκαλεί έκπληξη η πορεία του ΟΦΗ ως τώρα, όπως και της Ξάνθης και του Βόλου στις οποίες αναφέρθηκες. Νομίζω όμως πως το δύσκολο είναι να έχεις διάρκεια. Ηδη η Ξάνθη, πέρασε δύσκολα απέναντι στη Λάρισα. Στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ξάνθη ήμασταν αρκετά καλοί, κάναμε φάσεις. Η Ξάνθη με λίγες ευκαιρίες πέτυχε 2 γκολ. Νομίζω πώς είχε και τύχη αλλά μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ τώρα, είναι πιο δύσκολο. Είναι ένα επίπεδο πάνω αυτές οι δύο ομάδες, και δεν είναι εύκολο να τις κοντράρεις. Είναι ομάδες πρωταθλήματος. Εμείς δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Εμείς αν κερδίσουμε τον ΟΦΗ θα παλέψουμε για την Ευρώπη”.

Χαλάει την ομορφιά του παιχνιδιού το VAR;

“Οχι, χαλάει το ρυθμό του παιχνιδιού. Όσον αφορά τη δικαιοσύνη τώρα, αν θες να παρακάμψεις το VAR και να περάσεις αυτό που θες, μπορείς να βρεις τρόπο να το κάνεις”.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και του τερματοφύλακά του;

“Στατιστικά, οι τερματοφύλακες είναι οι ποδοσφαιριστές με τα λιγότερα λάθη. Απλά, το λάθος του τερματοφύλακα κατά 90% είναι γκολ. Ο Πασχαλάκης πέρυσι μπορεί και να ήταν στην τριάδα των παικτών που έδωσαν το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Αν θυμάστε πέρυσι με εμάς στην Τρίπολη έπρεπε να είναι 2 μπορεί και 3-0 και το κράτησε μόνος του. Δεν είναι ρομπότ οι ποδοσφαιριστές. Θα γίνουν και λάθη και θα έρθει περίοδος ντεφορμαρίσματος. Είναι στο χέρι του και στο ταλέντο του να το αντιστρέψει αυτό και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις”.

Πως βιώνεις εσύ, την ορατή αλλαγή φιλοσοφίας στον ΑΣΤΕΡΑ;

“Πέρυσι ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά. Ξεκινήσαμε παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο με τον Σάββα Παντελίδη. Κάναμε καλές εμφανίσεις αλλά είχαμε μόνο ήττες μέχρι να κερδίσουμε τον Απόλλωνα. Γενικά, ήταν μια περίεργη χρονιά γιατί η ομάδα απέδιδε καλό ποδόσφαιρο και δεν έπαιρνε τίποτα. Μετά ήρθε ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος προφανώς είχε παρακολουθήσει την ομάδα. Εφάρμοσε ένα πιο αμυντικό σύστημα. Να θυμίσω βέβαια ότι βρισκόμασταν και σε δεινή βαθμολογικά θέση, είχαμε ανάγκη από βαθμούς. Δεν μας ενδιέφερε λοιπόν τόσο το θέαμα, όσο η ουσία. Με τον καινούργιο προπονητή έχει ξεκινήσει μια πολύ καλή προσπάθεια. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, να έχει την κατοχή στα παιχνίδια της και να δημιουργεί ευκαιρίες και νομίζω ότι μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει αυτό”.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος κλήθηκε στην Εθνική. Είναι και για σένα ένα όνειρο;

“Να του δώσω πολλά συγχαρητήρια. Του αξίζει πραγματικά γιατί δουλεύει πολύ κι έχει πάθος γι’ αυτό που κάνει. Εχω κληθεί ανεπίσημα πριν κάποια χρόνια, αλλά σίγουρα είναι ένα όνειρο για όλους. Βέβαια δεν είναι αυτοσκοπός και πολλές φορές είναι και θέμα συγκυριών, ειδικότερα για τους τερματοφύλακες. Στην Ελλάδα έχει βγει μια φουρνιά πολύ καλών τερματοφυλάκων, με παίκτες που είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Βλέπουμε τώρα την εθνική να ψάχνεται με παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό γιατί προέρχεται από στείρα χρόνια”.

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία το 2004…

“Είμαστε εκατομμύρια βήματα πίσω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όχι σε ταλέντο σε υποδομές. Δεν θα μπορέσουμε και να ανέβουμε δυστυχώς. Εν έτει 2019 αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε εμείς για να ασφαλιστούν οι συνάδελφοί μας στις πιο κάτω κατηγορίες. Πως θα μπορούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο να παράξει σωστούς ποδοσφαιριστές και να πάει μπροστά;”.

Είναι εύκολο να βοηθήσεις τους νεαρούς τερματοφύλακες;

“Εννοείται ότι αν με ρωτήσει κάποιος θα τον καθοδηγήσω. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να “φάει τα μούτρα” του για να μάθει εκ πείρας “.

Πιστεύεις ότι κάποια ομάδα είναι φαβορί για τη διεκδίκηση του τίτλου φέτος;

“Εχω ξεχωρίσει τον Ολυμπιακό με βάση όμως τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο αλλά έχει κάνει τρομακτικές εμφανίσεις στο Champions League. Είναι ένα βήμα μπροστά ο Ολυμπιακός, που διατήρησε τον κορμό του, έκανε κάποιες ιδανικές προσθήκες. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη δεν δείχνει την εικόνα που έδειχνε πέρυσι ενώ, αν και μ’ αρέσει όπως παίζει απ’ όταν ανέλαβε ο Κωστένογλου θεωρώ πως η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ως το τέλος τον τίτλο”.

Ιστορικές ομάδες όπως η Παναχαϊκή και ο Πανηλεικός έχουν φθίνουσα πορεία που το αποδίδεις αυτό;

“Έχω προλάβει και τον Πανηλειακό στην Α’ Εθνική. Στην Πάτρα μεγάλωσα άλλωστε. Δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό αλλά γνωρίζω ότι η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο και λείπει απο τη μεγάλη κατηγορία”.

Φταίει και το ότι δεν ασχολούνται τα παιδιά τόσο πολύ με τον αθλητισμό έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο;

“Οι απαιτήσεις σήμερα είναι πολλές. Ενα παιδί 13 χρονών μπορεί να μαθαίνει 2-3 γλώσσες, να κάνει φροντιστήρια και ίσως να μην υπάρχει χρόνος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Βέβαια, η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι μια διαδικασία που δεν σου προσφέρει μόνο σωματική υγεία αλλά και πνευματική. Είναι πάρα πού σημαντικό κομμάτι για την κοινωνία και δεν πρέπει να τον αμελούν. Είμαστε από τις τελευταίες γενιές που ζήσαμε παιδική ηλικία χωρίς τάμπλετ, κινητά κι αυτό είναι λυπηρό”.

Υπήρξε ένα περιστατικό πέρυσι σ’ ένα παιχνίδι του ΑΣΤΕΡΑ όπου υπήρξε ένταση ανάμεσα στους φιλάθλους του ΑΣΤΕΡΑ με έναν συμπαίκτη σου θέλεις να ανεφερθείς;

“Αρχικά, να πω ότι το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός θα έπρεπε να είναι ένα θέαμα, μια ψυχαγωγία που θα απολαμβάνει ο κόσμος. Θεωρώ λάθος τη λογική να ερχόμαστε στο γήπεδο για να βρίσουμε έναν ποδοσφαιριστή και να τσακωθούμε με τον αντίπαλο φίλαθλο. Εμένα είναι η δουλειά μου να παίζω ποδόσφαιρο, πληρώνομαι και ζω από αυτό. Πως θα αντιδρούσε κάποιος αν πήγαινε στη δουλειά του και τον έβριζε όλη την ώρα. Είναι λάθος η σκέψη είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, άρα ότι κι αν σου πω πρέπει να το υπομένεις”.

Λίβερπουλ ή Σίτυ;

“Είναι φοβερές ομάδες και οι δύο παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στον πλανήτη. Δεν τις βαριέσαι ποτέ. Ανεξαρτήτως αντιπάλου θα κάνουν 15 τουλάχιστον ευκαιρίες. Τεράστιο μέγεθος η Λίβερπουλ και νομίζω θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα”.

Τι μουσική ακούς;

“Κυρίως ελληνικό χιπ-χοπ. Το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι “Κοινοί Θνητοί”.

Ασχολείσαι με μπάσκετ;

“Βλέπω πολύ μπάσκετ. Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό Ευρωλίγκα και NBA βλέπω πάρα πολύ. Κάποιες φορές το προτιμώ και από το ποδόσφαιρο”.

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του ΑΣΤΕΡΑ;

“Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της προετοιμασίας και θα το δείτε και στη συνέχεια. Θεωρώ πως μπορούμε να παρουσιάσουμε πολύ καλό θέαμα για τον κόσμο και θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και γιατί να μην διεκδικήσουμε μαζί τους την είσοδό μας στην Ευρώπη. Μακάρι να είμαστε στα play off κι όχι στα play out”.

Είναι στόχος το Κύπελλο;

“Για ομάδες σαν εμάς που είμαστε στη μέση, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για διάκριση”.

To βίντεο:

πηγή: arcadiasports.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button