Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Συμφώνησε με ΑΕΚ ο Σάκχοφ!

Ο Γεβγιέν Σακχόφ συμφώνησε σε όλα με την ΑΕΚ για την μεταγραφή του στους «κιτρινόμαυρους», με τον Ουκρανό να επιστρέφει στην Ελλάδα.

Ο 30χρονος Ουκρανός μέσος και πρώην συμπαίκτης του Νμίτρο Τσιγκρίνσκι στη Ντνίπρο τα βρήκε σε όλα με την ΠΑΕ. Μάλιστα, αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με την Ενωση για 2 χρόνια.

Ο Σακχόφ θα πάρει συμβόλαιο 500.000 ευρώ, ενώ στην Λέτσε είχε πάνω από 750.000 ευρώ. Παραιτήθηκε των απαιτήσεων του από το συμβόλαιο και έτσι έμεινε ελεύθερος από την Λέτσε.

Ο 30χρονος είναι χαφ που δίνει δύναμη και ύψος (1.90μ). στον άξονα, έχει καλή επαφή με την μπάλα στα πόδια και καλό επίπεδο τεχνικής, ενώ έχει και έφεση στο σκοράρισμα. Πέρυσι σε 24 ματς στο Καμπιονάτο είχε 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε 117 παιχνίδια από το 2016 μέτρησε 21 γκολ και 7 ασίστ, ενώ με την Ντνίπρο (ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της και μέχρι το 2016 δόθηκε δανεικός και στην Αρσεναλ Κιέβου 2 φορές) είχε σε 127 ματς, 17 γκολ και 13 ασίστ. Εχει παρουσία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουκρανίας και μετράει μάλιστα και 6 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε επίπεδο Ανδρών.

Μάλιστα, στην ΑΕΚ αναμένεται να «σμίξει» με τον καλό του φίλο, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Οι δύο τους είχαν συνυπάρξει για μια χρονιά στην Ντνίπρο. Τη σεζόν 2015-16, μια χρονιά μετά την τρελή πορεία των Ουκρανών στον τελικό του Europa League, ήταν συμπαίκτες. Ο Τσιγκρίνσκι ήταν ο βασικός στόπερ της ομάδας, ενώ ο Σάκχοφ ήταν ο αρχηγός και ηγέτης της Ντνίπρο στη μεσαία γραμμή.Αμφότεροι αποχώρησαν το 2016 από την Ουκρανία με προορισμό την Ελλάδα.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button