Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Κλειστές οι τράπεζες στην Βραζιλία για χάρη της «σελεσάο»!

Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και καρναβάλι στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο…

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για τις δύο εκδηλώσεις που όταν εξελίσσονται η ζωή στην Βραζιλία σταματά… Ή καλύτερα προσαρμόζεται στις ανάγκες που επιτάσσει η -με κάθε τρόπο- συμμετοχή των Βραζιλιάνων σ΄ αυτές τις δύο κορυφαίες γιορτές.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη εγκύκλιος που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας, σύμφωνα με την οποία τα τραπεζικά υποκαταστήματα, μπορούν να προσαρμόσουν το ωράριο συναλλαγής με το κοινό, ανάλογα με τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων που θα δώσει η «σελεσάο» στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η κείμενη νομοθεσία στην Βραζιλία, υποχρεώνει τις τράπεζες -σε φυσιολογικές συνθήκες- να παραμένουν ανοικτές για το κοινό, τουλάχιστον πέντε ώρες. Χρονικό διάστημα, που πλέον μειώνεται κατά μία ώρα, προκειμένου οι υπάλληλοι να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Νεϊμάρ και την παρέα του από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ηδη αρκετές εταιρείες στην Βραζιλία, έχουν προγραμματίσει ειδική άδεια στο προσωπικό για τον ίδιο λόγο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, έχουν εγκαταστήσει γιγαντοοθόνες στους χώρους εργασίας, προκειμένου να περιορίσουν την υποπαραγωγικότητα στις «ώρες αιχμής».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button