ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Καρυδάτο» διπλό μέσα στη Νίκαια για τον ΠΑΣ!

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ Λαμία στη φετινή SuperLeague 1 συνδυάστηκε και με το πρώτο διπλό της ομάδας, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο του νεοφώτιστου Ιωνικού και πήρε βαθμολογική ανάσα... #slgr #lamiafc #ionikosfc #slgrinterwetten #season2021_2022

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ Λαμία στη φετινή SuperLeague 1 συνδυάστηκε και με το πρώτο διπλό της ομάδας, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο του νεοφώτιστου Ιωνικού και πήρε βαθμολογική ανάσα… #slgr #lamiafc #ionikosfc #slgrinterwetten #season2021_2022

Μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη και μάλιστα την πρώτη του για φέτος πανηγύρισε σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος με δύο γκολ των Μανούσου και Γκόλεμιτς κέρδισε τον Ιωνικό με 1-2 σκορ.

«Καρυδάτο» διπλό σε μία έδρα που δύσκολα θα περάσουν όλες οι ομάδες.

Η αρχική διάταξη του ΠΑΣ Λαμία:

Το ματς:

Κυρίως από τη δεξιά πλευρά και με τον Μανούσο προσπαθούσε να επιτεθεί ο ΠΑΣ Λαμία από την αρχή του αγώνα με τον Καραμάνο να γυρνάει και αυτός αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία σωστά δομημένη επίθεση.

Στο 5΄του αγώνα ο Ντάλσιο έκανε μία ωραία ενέργεια εκμεταλλευόμενος τις κόντρες, όμως πριν προλάβει να σουτάρει, η μπάλα του έφυγε και κατέληξε στα χέρια του Γκαραβέλη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καμπράλ έβγαλε μία σέντρα, ο Μύγας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γκαραβέλης και πάλι μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα πέρασε με τις δύο ομάδες να μην έχουν ούτε μισή καλή ευκαιρία για γκολ…

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ στο παιχνίδι, ήρθε στο 16΄του αγώνα. Ο Γκόλεμιτς έκανε κεφαλιά προς τον Μανούσο, αυτός πήγε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά τον πρόλαβε ο αμυντικός του Ιωνικού με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ, να ζητάνε πέναλτι. Η φάση πήγε στο VAR με τον διαιτητή να δίνει ΠΕΝΑΛΤΙ! Μάλιστα, ο Ντάλσιο, ο οποίος έκανε και το χέρι, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε με ψυχραιμία το 0-1!

 

Όπως ήταν φυσιολογικό μετά την αποβολή του Ντάλσιο ο Σπανός άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του, έχοντας πρώτα στο μυαλό του την σωστή αμυντική λειτουργία του Ιωνικού.

Από την άλλη, η Λαμία συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα αλλά και την κατοχή της μπάλας.

Στο 29΄ο Ταϊρόν μετά από σέντρα του Μαρτίνεθ, κράτησε τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου με τακουνάκι, έκανε τη σέντρα-σουτ όμως οι αμυντικοί απομάκρυναν σε κόρνερ. Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον ΠΑΣ.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 33΄. Ο Άοσμαν πάτησε εξαιρετικά περιοχή, με πολύ ωραία ενέργεια, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε αουτ. Παρόλο αυτά ο Γκαραβέλης, ήταν σε σωστή θέση.

Ότι δεν πέτυχε στο 33΄ο Άοσμαν το πέτυχε στο 36΄. Ο ποδοσφαιριστής του Ιωνικού, αφού άδειασε τρεις ποδοσφαιριστές της Λαμίας, με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1 κερδίζοντας τον Γκαραβέλη. Η αλήθεια είναι ότι ευθύνη στο γκολ, έχει μεγάλη ο Βλάντιμιρ Γκόλεμιτς, ο οποίος γύρισε την πλάτη του προς τον σκόρερ και δεν κατάφερε να τον μαρκάρει σωστά με αποτέλεσμα να δεχθεί η ομάδα του το γκολ.

Αν και η Λαμία είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, αν δεν έβαζε τις φωνές ο Γρηγορίου στους ποδοσφαιριστές του να αλλάξουν την εικόνα τους και να πιέσουν ψηλά, θα έλεγε κανείς ότι ο Ιωνικός έπαιζε με παραπάνω παίκτες.

Παρόλο αυτά, μετά από ένα καλό πεντάλεπτο των γηπεδούχων, η Λαμία ανέκτισε την κατοχή, δημιουργούσε επιθέσεις και γενικά πήρε ξανά τα πάνω της… Δύο κερδισμένα κόρνερ για τον ΠΑΣ, πέρασαν και τα δύο ανεκμετάλλευτα δυστυχώς και το 1-1 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ένα πρώτο ημίχρονο που τα είχε όλα. Δυνατές μονομαχίες, γκολ, πέναλτι, κόκκινη κάρτα, νεύρα και μάλιστα αρκετά όμως το ζητούμενο ήταν να συνεχίσει την πίεση ψηλά η Λαμία και να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο δεύτερο γκολ αλλά και σε τρίτο και τέταρτο…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ιωνικό να κάνει και δεύτερη αλλαγή καθώς ο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε και αποχώρησε, δίνοντας τη θέση του στον Βαφέα. Το θέμα είναι ότι η ομάδα του Σπανού, παρά την κόκκινη κάρτα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 46΄ απείλησε με τον Μάναλη, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ, το οποίο και δεν εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Λίγο αργότερα, ο πρώην «κυανόλευκος» Ροτζέριο Τουράμ προσπάθησε να απειλήσει από μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 54΄ο ΠΑΣ βρίσκεται στη επίθεση από τα αριστερά, με τον Μαρτίνθε να ανεβαίνει, να δίνει την πάσα στον Tαϊρον ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ!

Ο Ταϊρόν ανέλαβε την εκτέλεση από τα δεξιά, γέμισε στην περιοχή του Χουτεσιώτη και ο Βλάντιμιρ Γκόλεμιτς ήρθε σαν τρέιλερ και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-2 !

 

Παρά τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού για φάουλ του Σέρβου στον Μάναλη, ο διαιτητήες συμβουλεύτηκε το VAR και εννοείται κατοχύρωσε το κανονικό τέρμα του κεντρικού αμυντικού της Λαμίας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ 58΄! Ο Ρόμανιτς έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Μανούσο, αυτός σούταρε, απέκρουσε ο Χουτεσιώτης αρχικά, ο Σέρβος όμως προσπάθησε να σκοράρει με το «ριμπάουντ» αλλά η μπάλα έφυγε άουτ! Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο.

Ο Ρόμανιτς απείλησε ξανά τον Χουτεσιώτη με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όμως ο γκολκίπερ του Ιωνικού του είπε «όχι» μπλοκάροντας το σουτ του Σέρβου. Στην επόμενη φάση, ο Μάναλης βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 68΄ του αγώνα ο Γρηγορίου προχώρησε σε δύο αλλαγές και μάλιστα η μία ήταν και αναγκαστική. Ο Μανούσος τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Μανουσάκης ενώ μαζί του στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Μπεχαράνο από πέντε μήνες σχεδόν απουσίας…

Ο Τουράμ στο 74΄προσπάθησε ξανά να απειλήσει την εστία του Γκαραβέλη με σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας του είπε όχι… Η Λαμία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον Γρηγορίου να έχει καταλάβει από νωρίς τον τρόπο παιχνιδιού του Ιωνικού να έχει «κλείσει» σωστά τους χώρους.

Στο 80΄ο Κωνσταντινίδης ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, όμως ο Μαρτίνεθ έβαλε το πόδι του και έδιωξε τη μπάλα μακριά. Ένα φάουλ του Αοσμάν από καλή θέση πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον Ιωνικό με τη Λαμία να κρατά το προβάδισμα.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Λαμία να πανηγυρίζει και τη πρώτη του φετινή νίκη αλλά και το πρώτο του διπλό στο πρώταθλημα. Τώρα, ξεκούρασε και δουλειά για τον επόμενο αγώνα εντός έδρας αυτή τη φορά με τον Άρη…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας, Άοσμαν, Καμπράλ, Nτάλσιο, Τουράμ

Αναπλρωματικοί: Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Βαφέας, Γκοτσούλιας, Μάναλης, Μπουένο, Ματσούκας, Μπάσα, Κωνσταντινίδης

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Βύντρα, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Νούνιες, Ταϊρόν, Μανούσος, Ρόμανιτς, Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Σαράνοφ, Αραμπούλι, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Προβυδάκης, Μανουσάκης, Σαραμαντάς 

Διαβάστε επίσης

Back to top button