ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από τον Φιρινίδη και τον Πίντο… στον Αναστασόπουλο και τον Πίτι!(pics)

Δεν είναι ένας, ούτε δύο αλλά πέντε οι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το δρομολόγιο ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ και το αντίστοιχο!

Η αναμέτρηση στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out της SuperLeague 1 ανάμεσα στον ΠΑΣ Λαμία και την ΑΕΛ πλησιάζει και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα του αγώνα!

Και αφού ήδη έχουμε τσεκάρει την προϊστορία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, αυτή τη φορά θα θυμηθούμε τους ποδοσφαιριστές που είτε έφυγαν από τον ΠΑΣ Λαμία για να αγωνιστούν στην ΑΕΛ, είτε αποχώρησαν από την ομάδα της Λάρισας για να παίξουν στον σύλλογο της Φθιώτιδας.

Οι παίκτες αυτοί, συνολικά είναι 5 και για να προλάβουμε αυτούς που θα τρέξουν στα σχόλια για να συμπληρώσουν κι΄άλλους που έχουν περάσει από τις δύο ομάδες, υπογραμμίζουμε πως θα αναφερθούμε στις απευθείας μετακινήσεις παικτών από τον έναν σύλλογο στον άλλον!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν χρονολογικά:

Σεζόν 2013-2014

Ήταν 9 Αυγούστου του 2013 όταν ο τερματοφύλακας από την Κατερίνη, Γιάννης Φιρινίδης, άφηνε την ΑΕΛ για να αγωνιστεί στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία και αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή που έκανε το δρομολόγιο αυτό!

Σεζόν 2015-2016

Δύο αγωνιστικές χρονιές αργότερα, έρχεται ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που κάνει το αντίστοιχο δρομολόγιο! Ο Γιόνε Πίντο την 1 Ιουλίου του 2015 αφήνει τα «βυσινί» της ΑΕΛ και φοράει τα «κυανόλευκα» της Λαμίας!

Ο Βραζιλιάνος φορ, αγωνίστηκε στη Football League με τη φανέλα του ΠΑΣ σε 35 αγώνες έχοντας 11 γκολ και 6 ασίστ, ενώ με την ΑΕΛ είχε 18 αγώνες και 5 γκολ!

Την ίδια σεζόν αλλά στις 6 Αυγούστου του 2015, την ΑΕΛ αφήνει και ο Σερτζίνιο, με τον Πορτογάλο να φοράει κι΄αυτός τα χρώματα της Λαμίας!

Στην ΑΕΛ έπαιξε 19 αγώνες έχοντας 3 ασίστ, με τη Λαμία παρόλο αυτά αγωνίστηκε σε μόλις 9 αγώνες και κατάφερε να πετύχει 1 γκολ και 2 ασίστ.

Σεζόν 2017-2018

Περνάμε τη σεζόν όπου ο ΠΑΣ Λαμία βρίσκεται στην SuperLeague 1 και πρώτος παίκτης που έρχεται από τη Θεσσαλία είναι ο Νίκος Αναστασόπουλος!

Ο Έλληνας αμυντικός χαφ, έφτασε στη Φθιώτιδα στις 31 Αυγούστου του 2017 για να παίξει με τη Λαμία σε 23 αγώνες έχοντας και 1 γκολ!

Όταν αποχώρησε ο Αναστασόπουλος, επέστρεψε για λίγο στην ΑΕΛ ενώ πήρε μεταγραφή έπειτα στην Κέρκυρα!

Σεζόν 2018-2019

Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα αυτό, με έναν εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες! Ο λόγος για τον Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι!

Ο Ισπανός, εμφανίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λαμίας το καλοκαίρι του 2018! Αφού έπαιξε για έναν χρόνο στη Φθιώτιδα, αποχώρησε και το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς το πέρασε στη Λάρισα!

Στην ομάδα της Λαμίας όμως επέστρεψε στο δεύτερο μισό για την βοηθήσει να τερματίσει στην 7η θέση του πρωταθλήματος, την καλύτερη θέση που έχει πάρει μέχρι σήμερα η ομάδα της Φθιώτιδας!

Με τον ΠΑΣ Λαμία ο Πίτι συμπλήρωσε 43 αγώνες με 9 γκολ και 3 ασίστ, ενώ με την ΑΕΛ είχε 1 ασίστ σε 17 ματς!

Διαβάστε επίσης

Back to top button