Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

“Ξέρανε” τον ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος!

Με εξαιρετικό πλάνο ώστε να εκμεταλλευθεί την κούραση του ΠΑΟΚ και με την είσοδο του Ενσικουλού να κάνει τη διαφορά, ο Ατρόμητος πήρε δίκαια τον βαθμό στην Τούμπα (1-1), χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες.

«Γκέλα» με το… καλημέρα για τον ΠΑΟΚ από τον εξαιρετικό Ατρόμητο!

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έχοντας ένα εξαιρετικό πλάνο και εκμεταλλευόμενη τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του «Δικεφάλου», που όπως αποδείχθηκε τον αποπροσανατόλισαν, πήρε έναν δίκαιο βαθμό στην Τούμπα (1-1), χάνοντας μάλιστα και «κραυγαλέες» ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ώστε να θέσει διαφορετικά δεδομένα στην αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από ένα «φτωχό» πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε πρώτος το γκολ στο 57′ κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν ο Γιαννούλης με εξαιρετική ασίστ έδωσε έτοιμο τέρμα στον Ζίβκοβιτς, που δεν λάθεψε με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν το παράτησαν.

Ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε στο ματς τον Ενσικουλού και ο Κονγκολέζος στο 77′, αφού έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ γύρισε την μπάλα, αλλά ο Μιχάι άθελά του νίκησε τον Ζίβκοβιτς.

Οι Περιστεριώτες, που πήραν τον πρώτο τους βαθμό, είχαν και δοκάρι στο 52′ με εξαιρετικό σουτ του Κιβρακίδη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Ζίβκοβιτς ενώ στην άμυνα πέρασε τον Μιχάι, με τον Μπίσεσβαρ να περνά και πάλι στα δεξιά, όπως ακριβώς είχε επιλέξει και στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΛ. Ο Σφιντέρσκι είχε και τον Τζόλη στο πλευρό του και οι υπόλοιποι ήταν οι αναμενόμενοι.

Από την άλλη πλευρά, ο Νταμίρ Κάναντι που δεν είχε στη διάθεσή του δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς (Ρισβάνης, Γκαλβάο), είχε στην τριάδα τους Γκάλο, Γούτα και Στρούγγη, ο Χαρίσης ήταν στο πλευρό του Σάλομον στα χαφ, ενώ την τριάδα αποτελούσαν οι Μανούσος, Γιακουμάκης και Ραμπέλο.

Το ματς

Σε πολύ χαμηλό τέμπο άρχισε το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, καθώς από τη μία οι γηπεδούχοι την Τρίτη είχαν καταβάλει υπερπροσπάθεια εναντίον της Μπενφίκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προφανώς δεν ήθελαν να παρασυρθούν σε έναν γρήγορο ρυθμό απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον ΠΑΟΚ και μάλιστα σε κατάσταση αντεπίθεσης, όταν ο Ζίβκοβιτς έβγαλε την τέλεια μπαλιά για τον Σφιντέρσκι, εκείνος έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε την μπάλα σε διπλό χρόνο.

Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος με σωστό πλάνο κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό, να κρατήσει σε αρκετές περιπτώσεις την μπάλα και το κυριότερο για τους ίδιους, είχαν άψογη συμπεριφορά στις αμυντικές στατικές φάσεις, με τις οποίες απείλησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο.

Πηγή: sport-fm. gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button