Ποδόσφαιρο

Στην Έμπολι ο 16χρονος Κεραμίτσης

Το πρώτο βήμα για μια καριέρα στο υψηλό επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έκανε ο 16χρονος Θεσσαλονικιός αμυντικός, Δημήτρης Κεραμίτσης.

Το πρώτο βήμα για μια καριέρα στο υψηλό επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έκανε ο 16χρονος Θεσσαλονικιός αμυντικός, Δημήτρης Κεραμίτσης.

Γεννημένος τον Ιούλιο του 2004, ο ύψους 192 εκατοστών κεντρικός αμυντικός, Δημήτρης Κεραμίτσης, βλέπει το ποδοσφαιρικό του μέλλον να ανθεί. Μέσα στον τελευταίο μήνα, η Έμπολι κινήθηκε για την απόκτηση του και τον έπεισε να μετακομίσει στην Ιταλία.

Το κουβάρι της πορείας του νεαρού Κεραμίτση ξεκινά από τις Ακαδημίες του Άρη, του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Πόντου, μέχρι την ηλικία των 14 ετών, όταν και άρχισε να αγωνίζεται σε ανδρικό επίπεδο. Φόρεσε τις φανέλες του ΑΜΣ Πανόραμα (Α ΕΠΣ Μακεδονίας), του Θερμαϊκού Θέρμης (Γ’ Εθνική) και της ΑΕ Κρήνης (Α ΕΠΣ Μακεδονίας).

Στο μεσοδιάστημα, ο ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός πήρε μέρος σε ένα camp που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία διαφόρων σκάουτερ από την Ιταλία. Το «παρών» έδωσε και ο Αντρέα Ντομενικίνι, γιος του Μάρκο Ντομενικίνι, που είναι βοηθός του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Αντρέα συγκράτησε το όνομα του Κεραμίτση και αργότερα τον πρότεινε στη Φιορεντίνα, ωστόσο η ηλικία του Δημήτρη και οι τυπικές προϋποθέσεις της μεταγραφής «φρέναραν» τη μετακίνηση του στη γείτονα χώρα.

Όλα αυτά μέχρι που η Έμπολι ξεκίνησε τις διαδικασίες για να κάνει τον Κεραμίτση δικό της. Ο ιταλικός σύλλογος ήρθε σε επαφή με την πλευρά του παίκτη τον περασμένο μήνα και η μεταγραφή προχώρησε κανονικά, με τον 16χρονο αμυντικό να μετακομίζει στην Ιταλία. Προς το παρόν, ο Κεραμίτσης προπονείται με την Κ19, αναμένοντας την έκδοση του δελτίου του για να συμμετάσχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Κ17.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν την Έμπολι, ο Κεραμίτσης βρέθηκε κοντά στη μεταγραφή του στην ολλανδική Βίλεμ αλλά και τους Σκωτσέζους Ρέιντζερς, όμως ο κορωνοϊός χάλασε τα πλάνα των εμπλεκόμενων πλευρών.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button