Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μετά τον Βόλο ήρθε, πριν το Βόλο έφυγε

Η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία…

Ανήμερα της Παναγίας πέρυσι, ο Άρης κέρδιζε μεν με 3-1 τη Μόλντε στην παράταση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, γνώριζε ωστόσο τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης έχοντας ηττηθεί με 3-0 στη Νορβηγία. Ακολούθησε το 1-1 με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα της Super League (24/8) και το «χαστούκι» από το νεοφώτιστο Βόλο. Η ήττα με 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (31/8) έφερε την απομάκρυνση του Σάββα Παντελίδη από την τεχνική ηγεσία.

Ο Απόστολος Τερζής ανέλαβε προσωρινά τα ηνία των «κίτρινων», για να ανακοινωθεί στα μέσα Οκτωβρίου ο Μίχαελ Ένινγκ. Ήταν η πρώτη, ουσιαστικά, κίνηση του νέου διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος του Άρη, Άγγελου Χαριστέα. Για σχεδόν ένα χρόνο η συνεργασία ήταν αρμονική. Ωστόσο, 340 ημέρες μετά ο Άρης βρίσκεται και πάλι ακριβώς μπροστά στο ίδιο κρίσιμο σταυροδρόμι.
Η Κόλος Κοβαλίβκα πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», έσπασε εντός έδρας ευρωπαϊκό αήττητο 28 αγώνων, άφησε εκτός Europa League τους Θεσσαλονικείς και τώρα, πριν το ματς με το Βόλο στη θεσσαλική πόλη, ο Τερζής βρίσκεται και πάλι σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή! Τι πέτυχε, όμως, ο Ένινγκ στο διάστημα αυτό;

Ο 54χρονος Γερμανός ανέλαβε τον Άρη εκτός Ευρώπης και με τον εξής διπλό στόχο: αφενός να εξασφαλίσει εκ νέου ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφετέρου να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το πρώτο το πέτυχε, στο δεύτερο απέτυχε για μερικά δευτερόλεπτα και λόγω… Μάρκο Λιβάγια. Στο ξεκίνημα της – περίεργης λόγω Covid-19 – σεζόν 2020/21 οι στόχοι ήταν η διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα (δηλαδή μια θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου και, ει δυνατόν, η κατάκτηση ενός τροπαίου) και το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Ο τελευταίος (στόχος) χάθηκε νωρίς… Μαζί του κι ο Ένινγκ.

Δέκα ημέρες πριν τα γενέθλιά του – 27/9/1965 γεννήθηκε – ο Ένινγκ αποτέλεσε ουσιαστικά παρελθόν από τον Άρη έπειτα από 38 αγώνες με σχεδόν απόλυτα μοιρασμένα αποτελέσματα: 13 νίκες, 12 ισοπαλίες και 13 ήττες με τα γκολ να είναι 49 υπέρ και 50 κατά! Σε αυτό το ισορροπημένο σετ, μεγάλο ρόλο έπαιξαν βέβαια και οι αγώνες των Play Off της περασμένης σεζόν: με πολλούς παίκτες να έχουν αποχωρήσει λόγω λήξης των συμβολαίων τους, οι «κίτρινοι» γνώρισαν πολλές και βαριές ήττες (2-0 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, 4-1 από ΑΕΚ, 4-2 από Ολυμπιακό).

Είχε προηγηθεί και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Λιβάγια να σκοράρει στο 96’, να στέλνει ΑΕΚ και Άρη στην παράταση και στον εξτρά χρόνο να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στέλνοντας την ομάδα του στον… πολύ-ταλαιπωρημένο τελικό. Και τους Θεσσαλονικείς να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Κι η αλήθεια είναι πως τις εβδομάδες που ακολούθησαν, το ρόστερ υπέστη σχεδόν ριζική ανανέωση.

Τέλη Μαΐου ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στον Άρη και τον Μίχαελ Ένινγκ. Μέσα Σεπτεμβρίου, περίπου τέσσερις μήνες και μόλις δύο επίσημους αγώνες μετά, η πρώτη επιλογή του Χαριστέα βρίσκεται εκτός «Κλεάνθης Βικελίδης». Η επόμενη κίνηση των Θόδωρου Καρυπίδη-Χαριστέα θα είναι καθοριστική για τον Άρη.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button