Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Νίκος Παπαδόπουλος εξήγησε στις γυναίκες τι είναι offside και επιτέλους έγινε κατανοητό

Αν δεν σου εξηγήσει ένας τερματοφύλακας το offside τότε ποιος;

Αν δεν σου εξηγήσει ένας τερματοφύλακας το offside τότε ποιος;

Ακόμα κι αν δεν παρακολουθείς ποδόσφαιρο, γνωρίζεις ότι ο τερματοφύλακας δεν προορίζεται για σκόρερ. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν απέτρεψε τον Νίκο Παπαδόπουλο να βάλει -το καλύτερο της 1ης αγωνιστικής των play off- γκολ και να χαρίσει στην ομάδα του, τον Αστέρα Τρίπολης, το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Καθώς λοιπόν ξεπέρασε τα όρια της θέσης του και μπήκε στο επιθετικό κομμάτι, ο τρόπος που παίζει ποδόσφαιρο θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε επαναστατικός. Αυτά τα δυο όμως, άλλωστε συνδέονται, γιατί όπως είχε πει και ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα “Το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα, αλλά όπλο της επανάστασης”. Και μαζί με αυτό θυμηθήκαμε και τον Γιόχαν Κρόιφ και το “Στις ομάδες μου ο τερματοφύλακας είναι ο πρώτος που επιτίθεται και ο επιθετικός ο πρώτος που αμύνεται”. Θα μπορούσε οπωσδήποτε να έχει προπονήσει τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Ποιες είναι οι τρεις πιο έντονες στιγμές που έχεις να θυμάσαι από την καριέρα σου και για ποιους λόγους;
Θα έλεγα πως πως η πρώτη έντονη στιγμή ήταν όταν ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός για μένα και με πήρε από την Πάτρα γιατί ουσιαστικά έκανα το άλμα ώστε να μπορέσω να κυνηγήσω το όνειρο μου. Μια έντονη δεύτερη ανάμνηση ήταν και το ντεμπούτο μου στις επαγγελματικές συμμετοχές με τον Πανιώνιο το οποίο συνέπεσε με το περιστατικό που μου έφυγε η μπάλα από τα χέρια. Τρίτη έντονη και πολύ πρόσφατη στιγμή ήταν το γκολ που πέτυχα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ποιος προπονητής σου σε ενέπνευσε ως προσωπικότητα και σε βοήθησε να εξελιχθείς ως άνθρωπος;

Όλοι οι προπονητές που είχα μου έδωσαν κάτι, είτε με βοήθησαν είτε όχι. Και μια αρνητική συμπεριφορά μπορεί να είναι διδακτική. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ένα μόνο όνομα γιατί ίσως αδικήσω κάποιους άλλους κι είναι κάτι που δεν το θέλω.

Τι σε έμαθε το ποδόσφαιρο πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι; Tι χαρακτήρα έχτισες μέσα από τον πρωταθλητισμό;

Το ποδόσφαιρο μου έμαθε πολλά πράγματα. Όπως να έχω πειθαρχία, να προσπαθώ να πετύχω κάποιους στόχους, να είμαι μέλος μιας ομάδας, να είμαι δημιουργικός, να χάνω, να έχω υπομονή, να φροντίζω τον εαυτό μου και να παλεύω για το καλύτερο. Ο χαρακτήρας όμως θεωρώ ότι σε μικρό ποσοστό χτίζεται στον εργασιακό χώρο του κάθε ανθρώπου και περισσότερο μέσα στην κοινωνία.

Πιστεύεις ότι αν είχες ακολουθήσει άλλο επάγγελμα θα είχες διαμορφώσει και διαφορετικό χαρακτήρα;

Σίγουρα κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου θα ήταν διαφορετικά αν η ζωή μου είχε άλλη πορεία γιατί το κάθε τι στη ζωή ενός ανθρώπου δρα καταλυτικά, αλλά όπως είπα πριν τον πιο καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μας κατά την άποψη μου τον έχει η κοινωνία μας.

Mίλησέ μας για τα παιδικά σου χρόνια στην Πάτρα: Για το σχολείο, τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τη σχέση σου με τα κορίτσια.

Τα παιδικά μου χρόνια στην Πάτρα ήταν υπέροχα. Εχω πολλούς φίλους από την παιδική μου ηλικία που τους θεωρώ πολύ κοντά μου. Η μόνη “παραφωνία” είναι ότι αναγκάστηκα να γίνω άντρας πριν την ώρα μου γιατί από 15 χρονών έμεινα μόνος μου και εκ των πραγμάτων έπρεπε να ανταπεξέλθω.

Το σχολείο -αν και δεν ήμουν καλός μαθητής επειδή δεν μου άρεσε το διάβασμα αλλά τα “έπαιρνα” γρήγορα- είναι μια πολύ όμορφη ανάμνηση γιατί περνούσα πολύ όμορφα με τους φίλους μου, τα κλασσικά που κάνει κάθε παιδί, παιχνίδια, κοπάνες, πειράγματα, γενικά είχα ωραία παιδικά χρόνια με πολύ ωραίες αναμνήσεις.

Με όλα τα μέλη της οικογένειας μου έχω μια πολύ όμορφη σχέση και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο όσο μπορούμε, έχω όμορφες αναμνήσεις από την οικογένεια μου και είμαι περήφανος για τους γονείς μου και τα αδέλφια μου.

Η σχέση μου με τα κορίτσια ήταν ανέκαθεν πολύ ιδιαίτερη διότι ένιωθα θαυμασμό αλλά και έλξη σε μεγάλο βαθμό αλλά από πάντα ήμουν αρκετά ντροπαλός απέναντι στις γυναίκες που μου άρεσαν. Γενικά οι γυναίκες είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι της ζωής μου.

Και μετά ήρθε ο Ολυμπιακός. Πως ένιωθες όταν ήρθες στην Αθήνα, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να βρεθείς μόνος σου εδώ;

Επειδή πάντα ήμουν ένας άνθρωπος μπροστά από την ηλικία του, μου άρεσαν οι προκλήσεις και έχω με την καλή έννοια θράσος. Γενικά προσπαθώ να ξεπερνάω τους φόβους μου και δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην Αθήνα ή σε κάτι πρωτόγνωρο για τα τότε δεδομένα μου που ήταν να φύγω από την οικογένεια μου και τους φίλους μου και να πάω σε μια άλλη πόλη μόνος μου για να εργαστώ. Η μετάβαση ήταν πολύ ομαλή.

Έχεις μια κόρη ενός έτους, θα την ενθάρρυνες να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρo;

Θα την ενθάρρυνα να ασχοληθεί με αυτό που θέλει η ίδια. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να επιλέγει αυτός τι θέλει να κάνει και πως θέλει να ζήσει τη ζωή του. Ο ρόλος του γονιού είναι να στηρίζει σε κάθε βήμα τις επιλογές που κάνει το παιδί του και να το μάθει να σκέφτεται και τόσο τους συνανθρώπους του όσο και τον εαυτό του.

Πόσο σε άλλαξε το γεγονός ότι έγινες πατέρας; Τι σου προσέφερε και τι σου στέρησε;

Καταρχάς είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και μια πολύ όμορφη εμπειρία. Θεωρώ πως κάθε άνθρωπος πρέπει να τη ζήσει. Σου αλλάζει τις προτεραιότητες και είναι μεγάλη ευθύνη. Από την άλλη σου στερεί κάποιες ελευθερίες αλλά χαλάλι. Ακόμα και τις “δύσκολες” στιγμές τις απολαμβάνεις.

Ποια είναι η συνταγή μιας επιτυχημένης σχέσης και συγκεκριμένα της δικής σου;

Όλα ξεκινάνε από τον έρωτα και την αγάπη. Αν υπάρχουν αυτά μετά βρίσκεις την υπομονή, την κατανόηση, την αλληλοβοήθεια και την επικοινωνία. Όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν για να επιβιώσει μια σχέση.

Γιατί θα έλεγες σε μια γυναίκα να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο; Τι πιστεύεις ότι μπορεί να της αρέσει;

Δεν μπορώ να απαντήσω αντικειμενικά σε αυτή την ερώτηση γιατί δεν έχω υπάρξει γυναίκα αλλά θα προσπαθήσω. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και να γίνει πολύ θεαματικό. Οπότε μπορεί να προσφέρει σε μια γυναίκα μια καλή ψυχαγωγία.

Μπορείς να εξηγήσεις απλά και κατανοητά στα κορίτσια τι είναι το off side για να ξέρουν να απαντήσουν κάθε φορά που τους κάνουν αυτή την ερώτηση;

Το offside είναι όταν κάποιος παίχτης δέχεται μια πάσα από έναν συμπαίκτη του και δεν καλύπτεται απο δύο αντίπαλους παίκτες. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο παίχτης που δέχεται την πάσα βρίσκεται στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Με λίγα λόγια όταν περιμένεις στην ουρά του ταμείου και μπαίνει κάποιος μπροστά σου.

Διάβασε την συνέχεια ΕΔΩ

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button