Γ' ΕθνικήΠοδόσφαιρο

Αφιέρωμα στο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής

Πάνω από 2.000 παίκτες, περισσότερα από 100 γήπεδα, δεκάδες ομάδες… Διαβάστε το αφιέρωμα στο μεγαλύτερο, σε συμμετοχή, πρωτάθλημα της χώρας , αυτό της Γ’ Εθνικής, με την ευκαιρία της πρόσφατης ολοκλήρωσής του.

Πάνω από 2.000 παίκτες, περισσότερα από 100 γήπεδα, δεκάδες ομάδες… Διαβάστε το αφιέρωμα στο μεγαλύτερο, σε συμμετοχή, πρωτάθλημα της χώρας , αυτό της Γ’ Εθνικής, με την ευκαιρία της πρόσφατης ολοκλήρωσής του.

Ομαδικά ρεκόρ

Περισσότεροι βαθμοί: Καβάλα 97
Λιγότεροι βαθμοί: ΑΕ Μεσολογγίου 3
Καλύτερη επίθεση: Καβάλα 89 γκολ
Καλύτερη άμυνα: Καβάλα 11 γκολ
Χειρότερη επίθεση: Ατρόμητος Πειραιά και ΑΕ Μεσολογγίου 16 γκολ
(δεν υπολογίζονται οι ομάδες που αποχώρησαν)
Χειρότερη άμυνα: Ατρόμητος Πειραιά 105 γκολ
Περισσότερες νίκες: Καβάλα 32
Λιγότερες νίκες: ΑΕ Μεσολογγίου 0
Λιγότερες ήττες: Καβάλα 1
Περισσότερες ήττες: ΑΕ Μεσολογγίου 31

Οι παίκτες

Συνολικά 2.079 ποδοσφαιριστές πήραν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με πολλούς ακόμα νεαρούς να συμπληρώνουν τις αποστολές των ομάδων στους αγώνες τους.

Τρεις ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε 34 αγώνες, ωστόσο αδικούνται και κάποιοι άλλοι, που δεν έχασαν παιχνίδι, αλλά η ομάδα τους είχε και νίκες χωρίς αγώνα.

Ο 22χρονος Ναυπλιώτης τερματοφύλακας του Παναργειακού Ηλίας Καραργύρης δεν έχασε ούτε λεπτό στα 34 παιχνίδια της ομάδας του. Το ίδιο κατάφερε και ο Βασίλης Δημητρόπουλος, ο 25χρονος αμυντικός του Κυανού Αστέρα Βάρης.

Σε 34 έπαιξε και ο 25χρονος μέσος της Εράνης Φιλιατρών, Κυριάκος Κωνσταντόπουλος, αλλά βασικός ξεκίνησε σε 32.

Αλλαγές

Ο Χρήστος Αντωνίου του Εθνικού ήταν ο παίκτης που αντικαταστάθηκε τις περισσότερες φορές. Ξεκίνησε βασικός σε 27 παιχνίδια και σε 25 από αυτά παραχώρησε τη θέση σε συμπαίκτη του. Ο Θεόδωρος Μπάκας του Κυανού Αστέρα Βάρης έπαιξε σε 25 παιχνίδια και σε όλα μπήκε σαν αλλαγή – Ποτέ μάλιστα νωρίτερα από το 59’!

Μικροί – μεγάλοι

Ο νεότερος που έπαιξε ήταν ο Απόστολος Τσότσουλας. Στον αγώνα με το Σβορώνο τον Ιανουάριο, ο επιθετικός της Καστοριάς ήταν 14 ετών, 1 μήνα και 4 ημερών. Συνολικά έπαιξαν 13 παιδιά, που δεν είχαν κλείσει ακόμα τα 15 χρόνια τους, γεννημένα το 2009.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία που αγωνίστηκε ήταν ο Χαράλαμπος Μπριλάκης. Ο αμυντικός του ΑΟ Πυλίου στον αγώνα με τη Θύελλα Ραφήνας ήταν 42 ετών, 5 μηνών και 27 ημερών.
Συνολικά έπαιξαν οκτώ ποδοσφαιριστές που είχαν κλείσει τα 40 χρόνια τους.

Μικροί – μεγάλοι σκόρερ

Ο Κρίστιαν Σκούρτι της ΑΕ Μυκόνου έκανε ντεμπούτο στις 31 Μαρτίου στο παιχνίδι εντός έδρας με την Κόρινθο. Κατάφερε να σκοράρει σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 16 ημερών και ήταν ο ένας από τους οκτώ παίκτες, που σκόραραν πριν κλείσουν τα 17 χρόνια τους.

Ο Μπριλάκης, πέρα από τη συμμετοχή, ήταν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία που σκόραρε: το Φεβρουάριο στον αγώνα ΑΟ Πυλίου – Παναιγιάλειος πετύχαινε γκολ ενώ ήταν 42 ετών, 3 μηνών και 8 ημερών. Ο αμέσως επόμενος σε ηλικία σκόρερ, ήταν τρία χρόνια μικρότερος από το Μπριλάκη.

Διαιτητές

Συνολικά 188 διαιτητές χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες. Ο Γιώργος Αλατσάκης (Πειραιάς) και ο Γιώργος Ασλανίδης (Πιερία) ορίστηκαν σε 15 αγώνες ο καθένας.

Γήπεδα

Σε 101 γήπεδα ορίστηκαν παιχνίδια της Γ’ Εθνικής, με τα περισσότερα (22) να διεξάγονται στο γήπεδο της Βέροιας, αφού πλην της ομώνυμης ομάδας, το ίδιο γήπεδο χρησιμοποίησε και ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας σε κάποιους από τους αγώνες του.

Τα σκορ

Το 1-0 ήταν το συχνότερο σκορ, αφού εμφανίστηκε 242 φορές, με το 2-0 να ακολουθεί με 182. Οι 162 εμφανίσεις του 3-0 είναι πολλές, αφού περιλαμβάνουν και τους αρκετούς μηδενισμούς.
Τα περισσότερα γκολ (8) μπήκαν στους αγώνες Βύζας – Πανελευσινιακός 4-4 (23.04.2024) και  Πανιώνιος – Ερμής Ζωνιανών 7-1 (05.12.2023).

Διαβάστε επίσης

Back to top button