ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αυτός είναι ο Μπατσάνα Αραμπούλι (pics+vids)

Ο Μπατσάνα Αραμπούλι είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία και το LamiaSports σας παρουσιάζει τον διεθνή Γεωργιανό ποδοσφαιριστή.

Ο Μπατσάνα Αραμπούλι είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία και το LamiaSports σας παρουσιάζει τον διεθνή Γεωργιανό ποδοσφαιριστή.

Παίκτη στην επιθετική γραμμή έψαχνε ο ΠΑΣ Λαμία και τον βρήκε στο πρόσωπο του Μπατσάνα Αραμπούλι. Γνωστός στο ελληνικό κοινό ο Γεωργιανός ποδοσφαιριστής από το πέρασμά του από τον Πανιώνιο, όμως το LamiaSports έψαξε και σας παρουσιάζει την μέχρι τώρα ποδοσφαιρική ιστορία του διεθνή σέντερ φορ.

ΜΠΑΤΣΑΝΑ ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ – Το who is who

Ο Μπατσάνα Αραμπούλι, έχιε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 1994 στην Τιφλίδα της Γεωργίας, είναι 26 ετών, έχει ύψος 1,88μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ.

Είναι αριστεροπόδαρος και παρά το ύψος του μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ ή πίσω από τον σέντερ φορ ως δεύτερος επιθετικός.

Το ποδόσφαιρο για τον Μπατσάνα ξεκίνησε στην ομάδα της Saburtalo, σύλλογος της Γεωργίας με την οποία δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες συμμετοχές.

Όντας ποδοσφαιριστής της Saburtalo ο 26χρονος αγωνίστηκε δανεικός στις ομάδας της FC Dila (8 συμμετοχές – 5 γκολ – 1 ασίστ), AD Alcorcon B΄(Ισπανία) και Tshinvali (1 συμμετοχή).

Τον Ιούλιο του 2015 φεύγει από την Saburtalo για να παίξει ποδόσφαιρο στην γνωστότερη ομάδα της Γεωργίας, την Dinamp Tbilisi, όπου φόρεσε τη φανέλα της για 44 αγώνες μετρώντας 16 γκολ και 6 ασίστ.

Παίζοντας για την Ντιναμό, δόθηκε δανεικός στην FC Samtredia με την οποία αγωνίστηκε σε 14 αγώνες έχοντας 8 γκολ και 6 ασίστ.

Δύο χρόνια μετά και το 2017 αφήνει για πρώτη φορά την Γεωργία για να ταξιδέψει στην Ουγγαρία και να φορέσει τη φανέλα της Balmazújváros FC. Στην ουγγρική ομάδα κατάφερε να δώσει 34 αγώνες στους οποίους βρήκε δίχτυα 12 φορές ενώ μοίρασε άλλα 3 γκολ.

Οι εμφανίσεις του εκεί, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Puskás AFC για την οποία αγωνίστηκε για μία ποδοσφαιρική χρονιά, σημειώνοντας 6 γκολ και 3 ασίστ σε 24 αγώνες!

Όταν αποχώρησε από την Ουγγαρία ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Πανιωνίου. Φόρεσε τα «κυανέρυθρα» σε 30 αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, έβαλε 6 γκολ και σέρβιρε άλλα 2.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Αραμπούλι στα 26 του χρόνια είναι διεθνής με όλες τις μικρές αλλά και την ανδρική ομάδα της Εθνικής Γεωργίας.

Έχει αγωνιστεί σε 15 αγώνες (10 γκολ) με την Κ17, σε 12 αγώνες (4 γκολ) με την Κ19, σε 4 αγώνες (1 γκολ) με την Κ21 ενώ στην πρώτη ομάδα της Γεωργίας κλήθηκε το 2017 και από τότε έχει αγωνιστεί σε 7 αγώνες!

 Δείτε μερικές στιγμές του Αραμπούλι από τα γήπεδα:

Διαβάστε επίσης

Back to top button