Άλλα αθλήματα

Στα πράσινα οι Aston Martin των Φέτελ και Στρολ

Ο Λανς Στρολ αποκάλυψε ότι η ομάδα της Aston Martin θα τρέχει του χρόνου στη Formula 1 «ντυμένη» στο κλασικό πράσινο χρώμα ‘’British Racing Green’’, που συνιστά ένα τεράστιο άλμα αισθητικής σε σχέση με τις εφετινές ροζ Racing Point.

Mετρημένες είναι οι ημέρες των ροζ Racing Point, καθώς από του χρόνου θα μετονομαστεί η συγκεκριμένη ομάδα σε Aston Martin και θα πάρει τη θέση του Πέρεζ ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Αλλαγές θα υπάρξουν φυσικά και στην εξωτερική εμφάνιση των νέων μονοθεσίων, καθώς ο Λανς Στρολ αποκάλυψε στο περιθώριο του Γκραν Πρι Ρωσίας στο Σότσι τα εξής: «Νομίζω ότι τα αυτοκίνητα θα βαφτούν σε κλασικό πράσινο χρώμα British Racing Green. Αυτό θα δείχνει σίγουρα cool. Είμαι πολύ αναστατωμένος και χαίρομαι ήδη γι αυτό».

Το ερώτημα είναι βέβαια, πώς θα αντιδράσει η αυστριακή εταιρεία BWT που είναι βασικός χορηγός της ομάδας και δηλώνει υπέρ του ροζ χρώματος.

Θα μείνει ή θα αποφασίσει να πάει σε μία άλλη ομάδα όπου θα προβάλλεται εντονότερα; Μία ιδέα πάντως της εξωτερικής εμφάνισης της Aston Martin του 2021 μας δίνει ο γραφίστας Μαρκ Άνταρ με τα ψηφιακά σχέδιά του, τα οποία παρουσιάζουμε στο άρθρο μας.

Ο Στρολ ανέφερε επίσης, ότι ήρθε ήδη σε επαφή με τον μελλοντικό teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Όπως δήλωσε ο νεαρός Καναδός, «χτύπησα στο Μουτζέλο την πόρτα του Motorhome του και του έδωσα το χέρι, για να τον υποδεχθώ στην ομάδα».

Στην Aston Martin εργάζονται με φουλ ρυθμούς, καθώς όπως φαίνεται έχουν υψηλούς στόχους για του χρόνου. Η βρετανική ομάδα έχει αυξήσει τα τελευταία δύο χρόνια τον αριθμό του προσωπικού της κατά 25%, ενώ θα μετακομίσει στο νέο της –και αισθητά μεγαλύτερο- εργοστάσιο τον Αύγουστο του 2022.

Ο διευθυντής της νυν Racing Point και μελλοντικής Αston Martin, Ότμαρ Στσάφναουερ, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «τώρα κοιτάμε για έναν υπερσύγχρονο προσομοιωτή, αν και ο σημερινός δικός μας δεν είναι οπωσδήποτε ξεπερασμένος. Υπάρχουν χιλιάδες μικρά πράγματα, που θα κάνουν το αυτοκίνητο γρηγορότερο. Αυτό μου δίνει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον. Θα βελτιωθούμε».

Το Νούμερο Ένα της ομάδας αναφέρθηκε εκτεταμένα και στην ένταξη του Φέτελ στην Aston Martin λέγοντας τα εξής: «Δεν βρίσκεις κάθε ημέρα στην αγορά έναν τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή και νομίζω ότι είναι σωστή η απόφαση της Aston Martin να ποντάρει στην εμπειρία του, δηλαδή την εμπειρία να έχεις δουλέψει και να έχεις οδηγήσει για κορυφαίες ομάδες. Και αυτό θέλει να είναι και η Aston Martin.

O Σεμπάστιαν θα ανεβάσει την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα φέρει μαζί του την εργασιακή νοοτροπία ενός παγκόσμιου πρωταθλητή και ότι θα ωφεληθούμε όλοι από αυτό. Επίσης θα είναι ένας σπουδαίος μέντορας για τον Λανς. Είναι υπέροχο, που μπορεί να μάθει από έναν πιλότο, τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1».

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button