Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το ρόστερ του Αρη αναβαθμίστηκε ποσοτικά και ποιοτικά

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο είναι δεδομένο πως μέχρι και σήμερα, 14 Αυγούστου, το ρόστερ του Άρη έχει δεχθεί σημαντικές… δόσεις ενίσχυσης.

Το ερωτηματικό, βέβαια, είναι το γιατί οι κινήσεις δεν έγιναν νωρίτερα, ώστε να μπορέσουν οι Θεσσαλονικείς να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις την πρόκριση έναντι της Αστάνα στα προκριματικά του Europa Conference League. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος που, ενδεχομένως, να στέρησε και ελπίδες διάκρισης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άκης Μάντζιος και οι ποδοσφαιριστές του έχουν μπροστά τους το διπλό εγχώριο στόχο: τη διάκριση στο πρωτάθλημα της Super League, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ανοίξει την αυλαία του το Σαββατοκύριακο 21-22/8, αλλά και τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου – γιατί όχι και την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Θοδωρής Καρυπίδης φρόντισε να αναβαθμίσει το ρόστερ, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Κι ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόκτηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τη Φούλαμ, μεταγραφή που θα στοιχίσει 3,5 εκ. ευρώ και θα αποτελέσει την ακριβότερη στην ιστορία του Άρη, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πραγματοποιεί μια πρώτη καταγραφή των αφίξεων-αναχωρήσεων από το «Κλεάνθης Βικελίδης» το καλοκαίρι του 2021.

Αποκτήθηκαν:

Ιζέτ Χαϊροβιτς Ντινάμο Ζάγκρεμπ ελεύθερος

Ντένις Ζιλ Βιθέντε ελεύθερος

Φαμπιάνο Ντενίζλισπορ ελεύθερος

Λούμορ Σπόρτινγκ Λισ. ελεύθερος

Χουάν Ιτούρμπε Πούμας ελεύθερος

Μπαντού Εντιαγέ Στόουκ ελεύθερος

Αποχώρησαν:

Λίντσεϊ Ρόουζ Λέγκια Βαρσοβίας 600.000

Τόνι Ντάτκοβιτς Σολτ Λέικ 120.000

Ζάκαρι Μπουσέ ελεύθερος

Έργκις Κάτσε ελεύθερος

Ξεκινώντας από τη θέση κάτω από τα δοκάρια, αν μη τι άλλο, η έλευση του Ντένις Σέζαρ ντε Μάτος θέτει άλλα δεδομένα για τη φανέλα με το Νο1. Με σπουδαίες παραστάσεις από Βραζιλία (Σάο Πάουλο, Φιγκεϊρένσε) και Πορτογαλία (Ζιλ Βιθέντε), ο 34χρονος τερματοφύλακας κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στις διπλές αναμετρήσεις με την Αστάνα. Πήρε τη θέση του 29χρονου Ζάκαρι Μπουσέ που, ναι μεν ήταν διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδας της Γαλλίας, ωστόσο το… ψωμί του το έβγαλε κυρίως στη Ligue2 της Γαλλίας.

Ο Φαμπιάνο Λέισμαν είναι λίγο-πολύ ένας νέος… Λίντσεϊ Ρόουζ. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος που έμεινε ελεύθερος από τη Ντενίζλισπορ μπορεί να αγωνιστεί είτε ως κεντρικός αμυντικός είτε ως δεξιός μπακ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον 29χρονο Γαλλομαυριτινό που έναντι 600.000 ευρώ μετακόμισε στη Λέγκια Βαρσοβίας. Δεδομένα, ο Φαμπιάνο θα έχει δύσκολο έργο μιας και ο Ρόουζ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του Άρη για 2,5 χρόνια.

Διεθνής 13 φορές με την εθνική Γκάνας, ο Λούμορ Αγκμπενιένου έφτασε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με στόχο να πάρει τη φανέλα του βασικού από τον Κρίστιαν Γκάνεα. Καθώς άλλος «αναγνωρισμένος» αριστερός μπακ πίσω από το Ρουμάνο δεν υπήρχε, ο Λούμορ θα προσδώσει κι άλλα στοιχεία, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει η θητεία του – κυρίως – σε Πορτιμονένσε, Μαγιόρκα και Μόναχο 1860.

Καλός, «χρυσός» ο Έργκις Κάτσε, αλλά αν ο Πάπα Αλιουν «Μπαντού» Εντιαγέ δείξει στην Ελλάδα έστω και τα μισά από αυτά που έκανε σε Νορβηγία (Μπόντο Γκλιμτ) και Τουρκία (Άνκαρασπορ, Γαλατάσαραϊ, Τραμπζονσπόρ), τότε ο Άρης θα έχει βρει στα χαφ έναν… ογκόλιθο που θα είναι άξιος συμπαραστάτης του Λούκας Σάσα. Ήδη στο φιλικό με την ΑΕΛ, ο 32 φορές Σενεγαλέζος διεθνής έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε ο διεθνής Αλβανός μέσος.

Παίκτες του Άρη έχουν ήδη γίνει και δύο σπουδαίοι μεσοεπιθετικοί. Ο Χουάν Ιτούρμπε έχει στοιχίσει πάνω από 50 εκ. ευρώ σε ομάδες όπως η Πόρτο και η Ρόμα για να τον αποκτήσουν. Διεθνής με την εθνική Παραγουάης, αλλά και με την Κ20 της Αργεντινής, ο 28χρονος εξτρέμ επιδιώκει να κάνει μια αναγέννηση στην εν Ευρώπη καριέρα του, έπειτα από το πέραμά του από το Μεξικό για λογαριασμό των Τιχουάνα, Πούμας και Πατσούκα. Δυο χρόνια μεγαλύτερος είναι ο διεθνής Βόσνιος (27 συμμετοχές/6 γκολ), με ελβετικό διαβατήριο, Ιζέτ Χαϊροβιτς. Με σπουδαίες θητείες στην Ελβετία (Γκρασχόπερς), την Κροατία (Ντινάμο Ζάγκρεμπ) και την Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης), θα δώσει πολύτιμες λύσεις με την εμπειρία του στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Προφανώς, κάποιος ή κάποιοι θα χρειαστεί να αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη, αφενός για να «ελαφρύνει» η μεσοεπιθετική γραμμή αφετέρου για να διευκολυνθεί η έλευση του Καμαρά, ίσως και του Ραφίκ Γκιντάν. Σίγουρα, όμως, ο Μάντζιος θα χρειαστεί κι έναν ακόμα έμπειρο κεντρικό αμυντικό, μετά την αποδέσμευση του Τόνι Ντάτκοβιτς. Ο Κροάτης, ουσιαστικά, όπως πήγε έτσι έφυγε από τον Άρη, αφήνοντας μια θέση ελεύθερη.

Μιας και το CAS ενημέρωσε πως θα λάβει την απόφασή του για την περίφημη υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Άρης έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή του για να ολοκληρώσει τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του και να μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button