Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Το wonderkid που πάει να σώσει την Φιορεντίνα (vid)

Η Φιορεντίνα βρίσκεται στα χαμηλά της Serie A και αν στο φινάλε της χρονιάς βρεθεί εκτός της επικίνδυνης ζώνης, θα… πρέπει να ανάψει και μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Η Φιορεντίνα βρίσκεται στα χαμηλά της Serie A και αν στο φινάλε της χρονιάς βρεθεί εκτός της επικίνδυνης ζώνης, θα… πρέπει να ανάψει και μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Το 65% των βαθμών που έχει συγκεντρώσει η ομάδα της Τοσκάνης οφείλεται στα γκολ του Σέρβου επιθετικού. Ο Βλάχοβιτς έχει πετύχει 17 γκολ σε 32 αγώνες πρωταθλήματος, δηλαδή έχει συμμετοχή στο 40% των γκολ ολόκληρης της ομάδας.

Ο 21χρονος σκόραρε με πέναλτι στο τελευταίο ματς των βιόλα απέναντι στη Γιουβέντους (1-1) και ήδη έχει αρχίσει η μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του. Ρεπορτάζ από την Ιταλία αναφέρουν πως Ρόμα και Μίλαν είναι έτοιμες να κινηθούν για την απόκτηση του, με τη Φιορεντίνα φυσικά να απαιτεί τον ουρανό με τα άστρα για τον παραχωρήσει.

Ο Βλάχοβιτς ξεχώριζε από την πρώτη στιγμή. Στα 15 του, είχε αποτελέσει πόλο έλξης στο τουρνουά Elite Neon Cup, που είχε γίνει στην Ελλάδα, καθώς θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τον Φεβρουάριο του 2015, σε ηλικία μόλις 15 ετών (26/01/2000) κατάφερε να γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Παρτίζαν που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού οι επιδόσεις του σπάνε… κοντέρ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι την προηγούμενη χρονιά, στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της σεζόν, ο υψηλόσωμος (1,88cm) επιθετικός πέτυχε 23 (!) γκολ και θα καταλάβει τον λόγο που η Παρτίζαν είχε σπεύσει να τον «δέσει» με συμβόλαιο διάρκειας 3+2 ετών.

Ο Βλάχοβιτς μετακόμισε στο Αρτέμιο Φράνκι από το Βελιγράδι και την Παρτίζαν τον Ιούλιο του 2018 και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 25 γκολ σε 79 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος έχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι ο 4ος νεότερος σκόρερ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.

πηγή: repress.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button