Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μπλόκο στους οπαδούς ΟΛΩΝ των «μεγάλων» από τον Βασιλειάδη!

Την απόφαση να απαγορεύσει… μονομιάς όλες τις μετακινήσεις (οργανωμένες και μεμονωμένες) οπαδών των «μεγάλων» στα εναπομείναντα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Μπλόκο στους οπαδούς όλων των «μεγάλων» ομάδων μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος βάζει ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Με απόφασή του (προκειμένου να αποφευχθεί, όπως αναφέρεται, η ένταση και η διασπορά ευθυνών) απαγορεύεται η μετακίνηση φίλων των φιλοξενούμενων σε όλα τα ματς των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ως το φινάλε τη Σούπερ Λίγκας.

Πέρα δε απ’ αυτό, έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε από τον Άρειο Πάγο να υπάρχει και εισαγγελέας σε όλα τα συγκεκριμένα ματς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με δεδομένη την ένταση που ακραίες ομάδες οπαδών προσπαθούν να δημιουργήσουν πηγαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει, αφενός μεν η ίδια η ομάδα τους βάσει του νέου πειθαρχικού πλαισίου της ΕΠΟ/UEFA, αφετέρου δε το σύνολο του πρωταθλήματος, και με σκοπό να σταματήσουν οι δικαιολογίες και η διασπορά ευθυνών επί δικαίων και αδίκων, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ανακοινώνονται τα εξής:

Α) Για την παραβίαση των οπαδών της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ των υπουργικών αποφάσεων απαγόρευσης μετακίνησης για τους αγώνες των εν λόγω ΠΑΕ στο Αγρίνιο για τη 16η και 19η αγωνιστική αντίστοιχα, έχει ήδη αποσταλεί κλήση σε απολογία και τις επόμενες ημέρες θα καταλογιστούν και τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Β) Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού απαγορεύονται από την τρέχουσα αγωνιστική της Super League και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος οι εκτός έδρας μετακινήσεις οπαδών (οργανωμένες και μεμονωμένες) των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση παράβασης της ως άνω απόφασης από οπαδούς των εμπλεκομένων ΠΑΕ, από τούδε και στο εξής θα επιβάλλεται σε αυτές το μέγιστο προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο κατ΄ άρθρο 5 Ν. 4049/12.

Γ) Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με έγγραφό του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά την παρουσία εισαγγελικών αρχών σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα των ανωτέρω ΠΑΕ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με σκοπό την καταγραφή έκνομων συμπεριφορών και την άσκηση διώξεων κατά τα προβλεπόμενα στο νόμο και τους κανονισμούς της ΕΠΟ και της Super League.

Δ) Τέλος, με έγγραφο του προς τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο Γιώργος Βασιλειάδης ζητά να ληφθεί η μεγαλύτερη δυνατή μέριμνα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και την αποφυγή επεισοδίων. Δεν πρέπει να επιτραπεί σε λίγους ανεγκέφαλους να καταστρέψουν ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων δεκαετιών».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button