Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

LaLiga: Οι σημαντικότερες μεταγραφές

Το καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι» ολοκληρώθηκε εχθές (5/10) και όχι στα τέλη Αυγούστου, λόγω του «λουκέτου» που επέβαλε ο κορονοϊός στο ημερολόγιο του ποδοσφαίρου. 

Το καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι» ολοκληρώθηκε εχθές (5/10) και όχι στα τέλη Αυγούστου, λόγω του «λουκέτου» που επέβαλε ο κορονοϊός στο ημερολόγιο του ποδοσφαίρου.

Το κλείσιμο της «αυλαίας» του «παράθυρου» ήταν ταραχώδες, με τους συλλόγους της LaLiga Santander να βάζουν τις τελευταίες… πινελιές στις ομάδες τους για την αγωνιστική περίοδο 2020/21.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ρίχνει μια… ματιά στις πιο συναρπαστικές ιστορίες που αναδύονται από την εφετινή καλοκαιρινή αγορά της LaLiga.

Ο Λουίς Σουάρες στα «ερυθρόλευκα» της Ατλέτικο
Με τη Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να «αναζωογονήσει» αγωνιστικά την ομάδα, ο καταλανικός σύλλογος αποχωρίστηκε τον τρίτο κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Σουάερς μένει στη LaLiga Santander. Ο Ουρουγουάης υπέγραψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, απολαμβάνοντας το ντεμπούτο των ονείρων του, σκοράροντας δύο φορές και πρωταγωνιστώντας στη νίκη 6-1 επί της Γρανάδας.

Η Γρανάδα επανεπενδύει τα χρήματα του Europa League
Η Γρανάδα έγραψε ιστορία με την παρουσία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Η ομάδα της Ανδαλουσίας προσέφερε συμβόλαιο σε πολλούς από τους δανεικούς πρωταγωνιστές του περασμένου έτους, όπως ο Μαξίμ Γκοναλόν και ο Ντιμίτρι Φουλκιέ, προσθέτοντας επίσης ένα κορυφαίο ταλέντο τον κολομβιανό επιθετικό Λουίς Σουάρες, ο οποίος σημείωσε 19 γκολ την περασμένη σεζόν για τη Σαραγόσα.

Η Βιγιαρεάλ δίνει συνέχεια στη συνεργασία Παρέχο-Κοκελίν
Ο Ντάνι Παρέχο και ο Φρανίς Κοκελίν αποχώρησαν από τη Βαλένθια, αλλά θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί. Και οι δύο εντάχθηκαν στη Βιγιαρεάλ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν παίξει μαζί στο κέντρο για δυόμισι σεζόν, η Βιγιαρεάλ απέκτησε ένα δίδυμο μεσαίας γραμμής που έχει ήδη εξαιρετική χημεία.

Ο πρώτος Αμερικανός της Μπαρτσελόνα
Η άφιξη του Σερτζίνο Ντεστ στην Μπαρτσελόνα, του 19χρονου Ολλανδοαμερικανού που αποκτήθηκε από τον Άγιαξ, αποτέλεσε… πρωτοσέλιδο για αρκετές ημέρες στον ισπανικό Τύπο. Μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, ο Ντεστ έγινε ο πρώτος Αμερικανός που αγωνίστηκε σε επίσημη αναμέτρηση της Μπάρτσα στην 5η αγωνιστική, απέναντι στη Σεβίλη.

Ο Νταβίντ Σίλβα επέστρεψε στη LaLiga μετά από μια δεκαετία
Μια δεκαετία αφότου έφυγε από τη Βαλένθια για να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Νταβίντ Σίλβα επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Σοσιεδάδ, μία μεταγραφή που βγήκε από το… πουθενά. Αφού έγινε θρύλος στην Αγγλία, επέστρεψε στη LaLiga Santander για να υπενθυμίσει σε όλους στην Ισπανία πόσο «μαγικός» μπορεί να είναι με την μπάλα στα πόδια του.

Ο κορυφαίος σκόρερ της αυστριακής Μπουντεσλίγκα «προσγειώνεται» στη LaLiga
Προκειμένου να ενισχυθεί στην επίθεση, η Ρεάλ Βαγιαδολίδ εξασφάλισε την υπογραφή του πρώτου σκόρερ της αυστριακής Μπουντεσλίγκα 2019/20. Ο Σον Βισμαν σημείωσε 30 γκολ σε 31 αναμετρήσεις για τη Βολφσμπέργκερ στην Αυστρία την περασμένη περίοδο, κάτι που ελπίζει να επαναλάβει στα ισπανικά γήπεδα.

Ο Σίοβας και οι… άλλοι
Οι νεοφώτιστες στην εφετινή LaLiga Ουέσκα, Κάντιθ και Έλτσε αναζήτησα εμπειρία, προκειμένου να «σταθούν» στην πρώτη κατηγορία. Η Ουέσκα επωφελείται ήδη από την εμπειρία του τερματοφύλακα Αντρέ Φερνάντεθ και από την τεχνογνωσία του κεντρικού αμυντικού, Δημήτρη Σιόβα, που απέκτησε από τη Λεγανές. Η Κάντιθ ανακοίνωσε τον 35χρονο Αλβάρο Νεγρέδο, ενώ η Έλτσε έφερε τους έμπειρους Αντόνιο Μπαραγκάν, Χουάν Σάντσες Μίνο, Ιβάν Μαρκόνε και Μιγκέλ Σιφουέντες.

Ακόμη ένας Ιάπωνας διεθνής για την Εϊμπάρ
Για πρώτη φορά, μια ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Ισπανία θα έχει ταυτόχρονα δύο Ιάπωνες διεθνείς στην πρώτη ομάδα τους. Αυτός ο σύλλογος είναι η Εϊμπάρ, με τον Τακάσι να… ενώνεται με τον Γιοσιμούρι Μούτο, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από τη Νιούκαστλ.

Επιστροφή του Ιβάν Ράκιτιτς στη Σεβίλη
Ο Ράκιτιτς ερωτεύτηκε την πόλη της Σεβίλης σχεδόν αμέσως όταν μετακόμισε από τη Σάλκε το 2011. Έγινε βασικός και μάλιστα συνέχισε ως αρχηγός, πριν μεταφερθεί στη Μπαρτσελόνα το 2014. Τώρα, έξι χρόνια αργότερα, ο Ράκιτιτς επέστρεψε…

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button