Άλλα αθλήματα

Μέλος της ομάδας της Mercedes θετικό στον κορονοϊό

Η -πρωταθλήτρια κατασκευαστών της Φόρμουλα Ένα- Mercedes ανέφερε σήμερα ότι ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ωστόσο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής ομάδας δήλωσε ότι οι οδηγοί της, ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον και ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας, είναι «καθαροί».

Η -πρωταθλήτρια κατασκευαστών της Φόρμουλα Ένα- Mercedes ανέφερε σήμερα ότι ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ωστόσο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής ομάδας δήλωσε ότι οι οδηγοί της, ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον και ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας, είναι «καθαροί». «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος και συμπλήρωσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες: «Αυτό έχει αντιμετωπιστεί και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της FIA (σ.σ. η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), δουλεύοντας στενά με τη FIA».

Η Φόρμουλα Ένα λειτουργεί μέσα σε προσεκτικά ελεγχόμενες «φούσκες», ακόμη και εντός ομάδων, με την πρόσβαση στα πάντοκ να περιορίζεται στο απαραίτητο προσωπικό και τους υπαλλήλους να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ. Την περασμένη εβδομάδα η Φόρμουλα Ένα ανέφερε δέκα κρούσματα κορονοϊού, στο πλαίσιο του τριημέρου για το ρωσικό γκραν πρι, αλλά όλα ήταν σε βοηθητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην επηρεαστούν οι ομάδες. Ο αγώνας στο Σότσι ήταν ο πρώτος με σημαντικό αριθμό θεατών στις εξέδρες, καθώς οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 30.000 θεατές επισκέπτονταν το Ολυμπιακό Πάρκο της πόλης κάθε μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες της Racing Point, ο οποίος απουσίασε από τους δύο αγώνες του Αυγούστου που πραγματοποιήθηκαν στο Σίλβερστοουν, παραμένει μέχρι στιγμής ο μοναδικός οδηγός στη Φόρμουλα Ένα που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Οι ομάδες του πρωταθλήματος προετοιμάζονται για το γκραν πρι του Αϊφελ που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία. Μετά τους πρώτους δέκα αγώνες της χρονιάς, ο Χάμιλτον προηγείται στην κατάταξη των οδηγών, έχοντας προβάδισμα 44 βαθμών έναντι του Μπότας.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button