Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Διάταξη-φωτιά για τα σωματεία στον αθλητικό νόμο!

Δυσφορία στα ερασιτεχνικά σωματεία με τη διάταξη στον αθλητικό νόμο για τη χρήση εγκαταστάσεων των Δήμων και συνδέεται με το αθλητικό μητρώο.

Δυσφορία στα ερασιτεχνικά σωματεία με τη διάταξη στον αθλητικό νόμο για τη χρήση εγκαταστάσεων των Δήμων και συνδέεται με το αθλητικό μητρώο.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία του ποδοσφαίρου δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα λιγότερο το από το 1/3 εξ αυτών προχώρησε στη διαδικασία εγγραφής.

Ο λόγος είναι ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκαλούν επιπλέον έξοδα στα σωματεία. Από την άλλη ο υφυπουργός αθλητισμού παίρνει διαρκώς νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να οδηγήσει τα σωματεία στην ένταξη στο μητρώο της ΓΓΑ. Ήδη έχει νομοθετήσει ότι τα αναγνωρισμένα σωματεία θα μοιραστούν την επιχορήγηση τον 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον αθλητικό νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε προβλέπεται ότι μόνο τα σωματεία που έχουν εγγραφεί στο μητρώο θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ενώσεων. Πριν από λίγες μέρες με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή προβλέπει ότι τα σωματεία που δεν έχουν κάνει εγγραφή δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση εγκαταστάσεων που ανήκουν στους δήμους. Από την πλευρά του ποδοσφαίρου και όχι μόνο υπάρχει δυσφορία.

Από την άλλη ο υφυπουργός αθλητισμού που θεωρεί το συγκεκριμένο θέμα βασικό δείχνει έτοιμος να παρέχει διευκολύνσεις στα αναγνωρισμένα σωματεία και παράλληλα να αποκλείσει τα σωματεία που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην εγγραφή τους στο μητρώο, καθιστώντας την εγγραφή τους μονόδρομο…

Πηγή: soccerplus.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button