ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τι έκαναν οι 13 προπονητές της Super League όταν ο Τεννές έκανε ντεμπούτο στα «σαλόνια»;

Ο Μπάμπης Τεννές είναι εδώ και μερικές ημέρες ο νέος τεχνικός της Λαμίας και πλέον ο 67χρονος τεχνικός κρατά ένα ρεκόρ που δεν αναμένεται να «σπάσει».

Ο Μπάμπης Τεννές είναι εδώ και μερικές ημέρες ο νέος τεχνικός της Λαμίας και πλέον ο 67χρονος τεχνικός κρατά ένα ρεκόρ που δεν αναμένεται να «σπάσει».

Είναι ο πιο «παλιός» προπονητής στη μεγάλη κατηγορία, καθώς ντεμπουτάρισε στα «σαλόνια» στις 28 Δεκεμβρίου του 1994 και πιο συγκεκριμένα  με τον  Αθηναϊκό στο νικηφόρο του παιχνίδι επί του Ιωνικού (1-0).

Ναι μεν ο Γιώργος Παράσχος έχει πολλά περισσότερα παιχνίδια στην πλάτη του (568 έναντι 357), πάντα στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας, όμως η παρθενική του εμφάνιση στα «σαλόνια» ήταν τον Σεπτέμβριο του 1996, περίπου 21 μήνες μετά.

Ας δούμε λοιπόν που βρίσκονταν και τι έκαναν οι 13 αντίπαλοι του Τεννέ στη «μάχη» των πάγκων, την ημέρα που εκείνος κοουτσάριζε για πρώτη φορά ομάδα στην Α’ Εθνική. Οπου μεταξύ άλλων 5 και πιο συγκεριμένα οι ΦερέιραΛόπεςΓιαννίκηςΣίμοςΠογιάτος ήταν ανήλικοι!

Μάλιστα ο Ισπανός κόουτς του Βόλου ήταν μόλις 11 και κάτι ετών!

Αργύρης Γιαννίκης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Εκ των βενιαμίν της κατηγορίας, καθώς ο κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα εκείνη την ημερομηνία, δεν είχε ακόμη κλείσει τα 15 του χρόνια! Γεννημένος στη Νυρεμβέργη, πιτσιρικάς αγωνίζονταν στις ακαδημίες της Καρλσρούη.

Ντάνι Πογιάτος (Παναθηναϊκός)

Μόλις 16 ετών τότε, ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού προφανώς και δεν είχε κατασταλάξει εάν θα βάδιζε στα χνάρια της προπονητικής.

Μίλαν Ράσταβατς (Αστέρας Τρίπολης)

Εκείνη τη σεζόν έπαιζε στην Καμπέλ της χώρας του, όπου και είχε βρεθεί σε νεαρή ηλικία και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος U19 με τη Βοϊβοντίνα, το 1991. Ο κόουτς του Αστέρα ήταν μόλις 21 ετών.

Νταμίρ Κάναντι (Ατρόμητος)

Στην Μόντλινγκ της χώρας του αγωνίζονταν εκείνο το διάστημα ο τεχνικός του Ατρόμητου, που ήταν 25 ετών. Πάντως στις 28/12 δεν έπαιζε σε κάποιον αγώνα. Η τελευταία του εμφάνιση το 1994 ήταν στις αρχές Νοεμβρίου με αντίπαλο τη Ραπίντι Βιέννης, όπου και έχασε 2-1.

Ανχελ Λόπες (Βόλος)

Εκείνες της ημέρες ο Ανχελ Λόπες ίσως και να μην καταλάβαινε καλά-καλά τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Βλέπετε ο κόουτς του Βόλου τότε ήταν 11 και κάτι ετών, έχει γεννηθεί τον Απρίλιο του 1983, και λίγο αργότερα θα εντάσσονταν στις ακαδημίες της Βικαλβάρο.

Αμπέλ Φερέιρα (ΠΑΟΚ)

Ο Πορτογάλος ήταν ανήλικος όταν Μπάμπης Τεννές ντεμπουτάρισε στη Super League, καθώς διένυε το 16ο έτος της ηλικίας του. Εκείνο το διάστημα εκτός από σχολείο, ο κόουτς του ΠΑΟΚ βρίσκονταν και στις ακαδημίες της Πεναφιέλ. Επαγγελματίας θα γίνονταν περίπου 2,5 χρόνια μετά (καλοκαίρι του 1997)

Μάσιμο Καρέρα (ΑΕΚ)

Ο κόουτς της ΑΕΚ αγωνίζονταν εκείνη τη σεζόν στη Γιουβέντους και τελείωσε την αγωνιστική χρονιά με 19 συμμετοχές στη Serie A. Στις 18/12 η «Μεγάλη Κυρία» παραχώρησε 1-1 στη Τζένοα, στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι για το 1994. Εκείνος ήταν 30 ετών.

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Εκείνη τη σεζόν (1994/95) «έτρεχε» την πρώτη του στην  Γκιμαράες ως ποδοσφαιριστής, αφού ακολούθησαν και άλλες με την ιδιότητα του προπονητή. Ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού ήταν 24 ετών και βασικός, ενώ προετοιμάζονταν για την αναμέτρηση με την Μπελενένσες, καθώς μερικές ημέρες μετά την κέρδισε με σκορ 2-1.

Γιώργος Παράσχος (Απόλλων Σμύρνης)

Ο μόνος εκ των 13 αντιπάλων του Μπάμπη Τεννέ στους πάγκους της Super League που ήταν τότε προπονητής. Ομως παρότι είναι μακράν ο πρώτος σε εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία με 568 ματς, ακόμη δεν είχε ντεμπουτάρει στα «σαλόνια». Η 28η Δεκεμβρίου του 1994 τον είχε βρει στην τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Καρδίτσας στη Β’ Εθνική και εκείνη την ημέρα γνώρισε την ήττα από την Καλαμάτα με σκορ 5-4. Πλέον βρίσκεται στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μιχάλης Γρηγορίου (ΑΕΛ)

Ο τεχνικός της ΑΕΛ αγωνίζονταν εκείνο το διάστημα στον Εθνικό και μάλιστα η τελευταία του εμφάνιση στα 1994 ήταν με αντίπαλο τον Ακη Μάντζιο του Αρη, στο 1-1 που παραχώρησαν οι Πειραιώτες στον Πανιώνιο στις 11 Δεκεμβρίου. Προφανώς λόγω τραυματισμού «έχασε» κάποια ματς και αγωνίστηκε ξανά στις 15 Ιανουαρίου του 1995. Ηταν τότε 22 ετών.

Μάκης Χάβος (Παναιτωλικός)

Την ίδια ημέρα που ο Μπάμπης Τεννές ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία, ο Μάκης Χάβος βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-1). Ο κόουτς του Παναιτωλικού ήταν τότε 25 ετών.

Γιώργος Σίμος (ΟΦΗ)

Ο τεχνικός του ΟΦΗ πήγαινε ακόμη σχολείο, αφού τότε (28/12/1994) ήταν μόλις 16 ετών. Η πρώτη του εμφάνιση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν 4 και πλέον χρόνια μετά, στις 18 Φλεβάρη του 1999, καθώς έπαιξε με τον Παναθηναϊκό σε έναν αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό.

Ακης Μάντζιος (Αρης)

Ο κόουτς του Αρη αγωνίζονταν εκείνη τη σεζόν στον Πανιώνιο και ήταν 25 ετών. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ίσως ήταν τραυματίας, καθώς είχε παίξει στις 11 Δεκεμβρίου κόντρα στον Εθνικό και επανεμφανίστηκε στο αρχικό σχήμα των «κυανέρυθρων» στις 15 Ιανουαρίου στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button