Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πρόεδρος της Ρόδου: «Γι’ αυτό δώσαμε πιάτο αντί για λάβαρο»

Ο Αντώνης Μαρτίνης, πρόεδρος της ομάδας της Ρόδου, εξηγεί στο SDNA την κίνηση της ομάδας του να δώσει πιάτο αντί για λάβαρο στον αγώνα με τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Ο Αντώνης Μαρτίνης, πρόεδρος της ομάδας της Ρόδου, εξηγεί στο SDNA την κίνηση της ομάδας του να δώσει πιάτο αντί για λάβαρο στον αγώνα με τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Μία κίνηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία ωστόσο έχει τη σημειολογία της. Στον αγώνα του Αστέρα Βλαχιώτη με τη Ρόδο για την 3η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Football League, ο αρχηγός της νησιωτικής ομάδας Γιώργος Δελαπόρτας, κατά τη συνήθη ανταλλαγή των λαβάρων πριν την έναρξη της αναμέτρησης, έδωσε ένα… πιάτο στον αντίπαλό του.

Προφανές βέβαια ότι δεν ήταν ένα τυχαίο πιάτο, αλλά είχε τη σημειολογία του. Τα χειροποίητα πιάτα αποτελούν “σήμα κατατεθέν” του νησιού, δίνονται ευρέως ως δώρα στη Ρόδο και το συγκεκριμένο μάλιστα είχε σχεδιασμένο το σήμα της ομάδας, όπως εξηγεί στο SDNA ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντώνης Μαρτίνης.

«Πρόκειται για παραδοσιακά πιάτα που έχουμε στη Ρόδο, τα οποία φτιάχνονται σε εργαστήρια κεραμικής που υπάρχουν σε ένα χωριό, στον Αρχάγγελο. Τα έχουμε φτιάξει με το σήμα και το όνομα της ομάδας και τα έχουμε για τέτοιες περιπτώσεις. Τα δίνουμε σε ομάδες που είναι ιδιαίτερα φιλικές προς εμάς. Άλλες φορές δίνουμε το συνηθισμένο λαβαράκι και κάποιες άλλες το συγκεκριμένο πιάτο», σχολίασε αρχικά ο ισχυρός άνδρας των “ελαφιών” και πρόσθεσε:

«Μου έκανε εντύπωση που πήρε τόση έκταση το θέμα, γιατί είναι κάτι που το έχουμε κάνει κι άλλες φορές, στα 2,5 χρόνια που είμαι στην ομάδα. Είχε ξαναγίνει μάλιστα και τη σεζόν 2009-10 που επίσης βρισκόμουν στην προεδρία της Ρόδου, όταν έπαιζε στην τότε Β’ Εθνική».

Δείτε το βίντεο εδώ

Διαβάστε επίσης

Back to top button