Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πρώτος βαθμός για το Σαν Μαρίνο μετά από έξι χρόνια!

Σε αρκετές χώρες του πλανήτη η Τρίτη και 13 θεωρείται «γρουσούζικη» ημέρα.

Σε αρκετές χώρες του πλανήτη η Τρίτη και 13 θεωρείται «γρουσούζικη» ημέρα. Εάν, δε, λάβουμε υπ΄ όψιν ότι το 2020, είναι μία από τις χειρότερες χρονιές στη σύγχρονη εποχή, τότε η χθεσινή ημέρα δεν ήταν και η καλύτερη για όσους ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη ή τις ικανότητες τους.

Κι επειδή σε όλους τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις, ήλθε η εθνική ομάδα του Αγίου Μαρίνου να προσδώσει θετικό πρόσημο στην Τρίτη και 13 Οκτωβρίου 2020. Βέβαια, η θετικότητα της ημέρας, αφορά μόνο στους κατοίκους του κρατιδίου που βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο.

Και οφείλεται στο γεγονός, ότι οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας του Σαν Μαρίνο, κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό μετά από έξι (!) χρόνια διαδοχικών αποτυχιών. Οι διεθνείς του πέμπτου μικρότερου κράτους στον πλανήτη, με τους μόλις 33.615 κατοίκους και τα 61,19 τ.χλμ, απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία από το Λιχτενστάϊν, στην αναμέτρηση για το Nations League, που διεξήχθη στην πόλη Βαντούζ. Βέβαια και το Λιχτενστάιν, είναι ένα από τα μικρότερα κράτη της υφηλίου, με έκταση 160,4 τ.χλμ. και πληθυσμό 38.747 κατοίκους.

Μέχρι την Τρίτη και 13 Οκτωβρίου 2020, η εθνική ομάδα του Σαν Μαρίνο, μετρούσε 40 (!) διαδοχικές ήττες, πριν από την ισοπαλία με την Εσθονία, τον Νοέμβριο του 2014.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button