Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Έπαιξε με τη φωτιά» αλλά δεν «κάηκε» η Ατλέτικο!(vid)

Της έβαλε δύσκολα η Τζιρόνα που άξιζε να πάρει περισσότερα από το παιχνίδι.

LA LIGA – 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΖΙΡΟΝΑ: 2-0

Γήπεδο: Wanda Metroplitano

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχθηκε την Τζιρόνα και πήρε πολύ δύσκολα τη νίκη με 2-0 μειώνοντας έστω και προσωρινά τη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σιμεόνε δεν ήταν σε τίποτα ανώτερη από την Τζιρόνα που άξιζε να φύγει τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας από την Μαδρίτη. Με αυτή τη νίκη οι «ροχιμπλάνκος» μείωσαν στους εφτά τη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα που παίζει σε λίγο με την Βιγιαρεάλ. Από την άλλη, η Τζιρόνα είναι στην 14η θέση με 34 βαθμούς και έχει κλειδώσει την παραμονή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την Τζιρόνα μόλις στο 2′, με τον Πέδρο Πόρο να γυρίζει, τον Ντουμπιά να πιάνει την κεφαλιά και τον Όμπλακ να μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη ευκαιρία, με τον Αλέις Γκαρθία να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Εσπινόζα να πιάνει την κεφαλιά η οποία όμως πέρασε λίγο έξω. Στο 12′ η Ατλέτικο απείλησε για πρώτη φορά, με τον Γκριεζμάν να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ιραϊθόθ να μπλοκάρει.

Στο 29′ και 34′ οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία με κεφαλιά, αρχικά ο Σαουλ έστειλε την μπάλα λίγο έξω μετά από γύρισμα του Κόκε, ενώ στην συνέχεια ο Όμπλακ σταμάτησε τον Ντουμπιά, μετά από σέντρα του Μουνιέσα. Στο 39′ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Κόκε να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή της Τζιρόνα και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ιραϊθόθ.

Στο 50′ και 58′ και χωρίς η Ατλέτικο να έχει κάνει κάτι στο δεύτερο μέρος, η Τζιρόνα απείλησε αλλά αρχικά ο Όμπλακ σταμάτησε το μακρινό σουτ του Μπόρχα Γκαρθία ενώ στην συνέχεια η κεφαλιά του Αλκαλά πέρασε λίγο έξω. Στο 63′ ήταν η σειρά της Ατλέτικο να απειλήσει, με τον Σαούλ να σουτάρει από μακριά και τον Ιραϊθόθ να αποκρούει. Στο 65′ η Τζιρόνα είχε ευκαιρία και πάλι με κεφαλιά του Αλκαλά, μετά από σέντρα του Μπόρχα Γκαρθία, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 73′ οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη ευκαιρία αλλά το μακρινό σουτ του Αλέις Γκαρθία που πέρασε λίγο έξω.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκριεζμάν έπιασε μία κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον Γοδίν που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 88′ ο Σαούλ έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Γκριεζμάν, που σε τετ-α-τετ με τον Ιραϊθόθ, είδε τον 38χρονο κίπερ να τον σταματά εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και ενώ όλη η Τζιρόνα πίεζε για να βρει το γκολ της ισοφάριση, οι «ριχομπλάνκος» βρήκαν στην αντεπίθεση, με τον Βιτόλο να περνάει για τον Γκριεζμάν που σε τετ-α-τετ με τον Ιραϊθόθ έκανε το 2-0 με ωραία ”σκάψιμο”.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Αρίας, Φελίπε Λουίς (Βιτόλο 65′), Γοδίν, Χιμένεθ, Τόμας (Κορέα 56′), Ρόντρι, Σαούλ, Κόκε, Μοράτα (Χουανφράν 65′), Γκριεζμάν

ΤΖΙΡΟΝΑ: Ιραϊθόθ, Εσπινόζα, Πέδρο Πόρο, Αλκαλά, Μουνιέσα, Αλέις Γκαρθία, Μπόρχα Γκαρθία, Πόρτου (Λοσάνο 69′), Πέρε Πονς (Βαλέρι Φερνάντεθ 84′), Ντούγκλας Λουίς, Ντουμπιά (Πάτρικ Ρόμπερτς 78′)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button