Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χαρδαλιάς για κόσμο στα γήπεδα: «Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή»

Τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ωρου οδήγησαν στην αναστολή της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ωρου οδήγησαν στην αναστολή της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη και διαχείρισης κρίσεων αναφέρθηκε στο ζήτημα της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα. Θυμίζουμε ότι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκε «φρένο» στην επιστροφή κόσμου στα γήπεδα.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς έγινε μία πρόταση από την ομάδα της Super League που είχε και ασφαλιστικές δικλείδες. Τόνισε ότι ήταν αρκετά καλή και εφαρμόσιμη. Όπως σημείωσε όμως η επιθετική έξαρση του ιού από χθες το βράδυ οδήγησαν τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση.

Σύμφωνα με όσα είπε: «Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή όσο αξιοπιστα κι αν φαίνονταν τα πρωτόκολλα. Θα περνούσε λάθος μήνυμα στην κοινωνία αφού είναι ώρα επαγρύπνησης».

Στη συνέχεια απάντησε και σε σχετική ερώτηση:

«Όλα είναι στο φως. Εδώ και 15 ημέρες έχει ξεκινήσει μία διαβούλευση. Επιθυμία της κυβέρνησης ήταν η επαναφορά των φιλάθλων στα γήπεδα της Super League και μόνο. Η Super League έκανε μία καλή δουλειά. Υπήρξε διαβούλευση που ξεκίνησε την Παρασκευή και έγινε μέχρι και χθες το πρωί. Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για δύο ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά και για το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Super League σε πιλοτικό επίπεδο. Από το απόγευμα και μετά όπως όσοι παρακολουθούμε σε πρώτο χρόνο τα κρούσματα ήταν ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα. Θα ήταν λάθος μήνυμα. Αυτό σκέφτηκε και ο Πρωθυπουργός. Δεν μπορούσαμε την ώρα που κοιτάμε πώς να πάρουμε μέτρα, να ανοίγουμε τα γήπεδα. Θα περνούσαμε λάθος μήνυμα».

Διαβάστε επίσης

Back to top button