Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έβερτον, Σοσιεδάδ, Μίλαν, Λειψία, Λιλ στην κορυφή της βαθμολογίας

Ούτε η Λίβερπουλ, ούτε η Γιουβέντους, ούτε η Μπάγερν, ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε η Παρί Σεν Ζερμέν - Τη φετινή σεζόν ήρθαν οι (θεωρητικά) μικροί να... χτυπήσουν στα ίσα τους (θεωρητικά) μεγάλους.

Ούτε η Λίβερπουλ, ούτε η Γιουβέντους, ούτε η Μπάγερν, ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε η Παρί Σεν Ζερμέν – Τη φετινή σεζόν ήρθαν οι (θεωρητικά) μικροί να… χτυπήσουν στα ίσα τους (θεωρητικά) μεγάλους.

Το 2020 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και το έχουμε καταλάβει. Δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Και δεν αφορά, επίσης, μόνο μία χώρα.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν, η προετοιμασία των ομάδων που ήταν αυτό το καλοκαίρι διαφορετική και προσαρμοσμένη σε όσα δεδομένα έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού δίνουν το μήνυμα πως και η νέα αγωνιστική περίοδος θα είναι ξεχωριστή και ενδεχομένως θα επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Οι (θεωρητική) μικροί έχουν βρει την ευκαιρία να «χτυπήσουν» στα ίσα τους (θεωρητικά) μεγάλους, όπως φάνηκε πρόσφατα και με τις πεντάρες, τις εξάρες και τις επτάρες με… θύματα τους δυνατούς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ό,τι αφορά τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχουν μόλις τέσσερις ομάδες που παραμένουν αήττητες μετά την έναρξη της νέας σεζόν: είναι η Ατλέτικο, η Μίλαν, η Λιλ και η Ρεάν. Δύο εξ αυτών είναι και πρωτοπόρες στη βαθμολογία.

Ισπανία

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει βρει τον τρόπο όχι μόνο να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά να παίρνει και τα αποτελέσματα που την έχουν φέρει ως τώρα στην κορυφή της βαθμολογίας. Μια ομάδα που κατάφερε πέρυσι να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και να πάρει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ συνεχίζει και φέτος την καλή πορεία της. Ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ έχει φτιάξει ένα δεμένο σύνολο που συνδυάζει ταλέντο που προϋπήρχε με παίκτες που αποκτήθηκαν και προσέδωσαν ποιότητα, όπως οι Μονρεάλ, Μερίνο, Ισάκ, Πορτού). Μετά από έξι αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, η Σοσιεδάδ είναι πρώτη με 11 βαθμούς, όσους έχει και η Βιγιαρεαλ.

Αγγλία

Η τελευταία φορά που η Έβερτον πανηγύρισε το πρωτάθλημα ήταν το 1987 και φέτος είναι μια σεζόν που τουλάχιστον στο ξεκίνημά της έχει κάνει τους οπαδούς της να ονειρεύονται. Είναι μια έκπληξη η πορεία της ομάδας σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας πάρει 13 βαθμούς από τους 15 που διεκδίκησε και έχοντας μάλιστα νικήσει την Τότεναμ εκτός έδρας και έχοντας πάρει ισοπαλία κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια, Λίβερπουλ. Στόχος, φυσικά, είναι να μπει στην πρώτη εξάδα, αλλά μήπως τελικά πετύχει κάτι περισσότερο; Ο Κάρλο Αντσελότι πήγε στο «Γκούντισον Παρκ» μεσούσης της περσινής περιόδου, όταν απολύθηκε από τη Νάπολι, και φέτος είδε την ομάδα να ενισχύεται με τους Άλαν, Ντουκουρέ και φυσικά με τον Χάμες Ροδρίγκες, ο οποίος εμφανίζεται… μεταμορφωμένος και δικαιώνει απόλυτα τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος επέμενε για την απόκτησή του από τη Ρεάλ. Και υπάρχει, βέβαια, και ο «καυτός» Κάλβερτ-Λιούιν με δέκα γκολ σε επτά παιχνίδια.

Ιταλία

Με δεδομένη την εικόνα της Μίλαν εδώ και αρκετά χρόνια, ελάχιστοι θα περίμεναν το φετινό εντυπωσιακό ξεκίνημά της. Μπορεί οι «ροσονέρι» να είναι η ομάδα των έξι Τσάμπιονς Λιγκ και των 18 πρωταθλημάτων, αλλά δεν έχει καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας από τη σεζόν 2013-14. Η Μίλαν έδειξε έτοιμη να… επιστρέψει μετά την επανέναρξη της περσινής σεζόν και φέτος συνεχίζει φορτσάτη. Κάνει το καλύτερο ξεκίνημα από το 1995, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπορεί αν έγινε 39 χρόνων, αλλά παίζει σαν εικοσάρης, ο Στέφανο Πιόλι αμφισβητήθηκε, αλλά δικαιώνεται και οι… νέοι Ρομανιόλι, Τεό, Μπενασέρ, Τονάλι, Μπραχίμ και Τσαλχάνογλου δείχνουν έτοιμοι για μεγάλα πράγματα.

Γερμανία

Η Λειψία ήρθε για να μείνει και για να προσπαθεί κάθε σεζόν να διεκδικεί κάτι περισσότερο από το πλασάρισμά της στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει αποδείξει την αξία του, οδηγώντας πέρυσι την ομάδα ως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ο ίδιος θέλει κάτι παραπάνω. Η ομάδα είναι αήττητη στη Μπούντεσλιγκα φέτος έχοντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Κι ας έχασε τον Τίμο Βέρνερ, η… πείνα όλων για έναν τίτλο είναι μεγάλη.

Γαλλία

Η Παρί Σεν Ζερμέν ολοκλήρωσε αργά την περσινή σεζόν, καθώς έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, άρχισε αργότερα από τις άλλες ομάδες τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και με πέντε νίκες και δύο ήττες είναι πίσω από τη Λιλ, που έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες μετά από επτά αγωνιστικές. Η Λιλ έχασε τον Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες και τον Βίκτορ Όσιμεν, για τους οποίους πήρε 100 εκατομμύρια ευρώ, και η βασική μεταγραφή της ήταν ο Καναδός επιθετικός Τζόναθαν Ντέιβιντ, για τον οποίο έδωσε 25 εκατομμύρια ευρώ. H Λιλ πήρε τελευταία φορά το πρωτάθλημα το 2011 τότε δηλαδή που είχε στο ρόστερ τους τον Μουσά Σο, τον Ζερβίνιο και τον Εντέν Αζάρ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button