Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στα… σκαριά η European Premier League

Νέα «βόμβα» στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, βάζει σημερινό δημοσίευμα του "Sky News".

Νέα «βόμβα» στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, βάζει σημερινό δημοσίευμα του “Sky News”.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκαταλέγονται μεταξύ περισσοτέρων των δώδεκα συλλόγων, από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), που διαπραγματεύονται τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την ονομασία European Premier League, με προοπτική έναρξης το 2022.

Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο στο ρεπορτάζ του “Sky News” είναι ότι η υπό συζήτηση διοργάνωση θα έχει την υποστήριξη της FIFA, ενώ αναφέρεται ακόμη ότι αναζητούνται κεφάλαια ύψους 6 δισ. δολαρίων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε η πρόταση των ίδιων αγγλικών συλλόγων (Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) για την ριζική αναδιάρθρωση της Premier League, πρόταση η οποία εν συνεχεία συζητήθηκε και απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Back to top button