Άλλα αθλήματα

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις

Το Ράλι Ακρόπολις έρχεται ένα βήμα πιο κοντά με τη δημοσίευση του Επίσημου Οδηγού του αγώνα.

Το Ράλι Ακρόπολις έρχεται ένα βήμα πιο κοντά με τη δημοσίευση του Επίσημου Οδηγού του αγώνα.

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει ύστερα από 8 χρόνια ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Ο φημισμένος αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου θα έχει έδρα στη Λαμία και τα «θηρία» του WRC θα επισκεφτούν αρχικά την Πελοπόννησο και στη συνέχεια την Κεντρική Ελλάδα. Θα περιλαμβάνει σχεδόν 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα και θα διατηρήσει το σκληρό και απαιτητικό από αυτοκίνητα και πληρώματα χαρακτήρα του, που το έχουν κάνει διάσημο παγκοσμίως.

Η επίσημη -και πανηγυρική- εκκίνηση θα γίνει κάτω από την Ακρόπολη, όπως είναι η παράδοση και αρμόζει στον αγώνα, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:45. Πριν από αυτό θα έχει γίνει το shakedown. Μετά την εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί η 1η ΕΔ σε μέρος και ώρα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού. Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια που θα ολοκληρώσουν την 1η μέρα του αγώνα.

Οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της κεντρικής Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία), με τη σκυτάλη πλέον να παίρνουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Και η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά την Κυριακή 12/9 με την διεξαγωγή για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα της ΕΔ Ταρζάν!

Το «Ράλι των θεών», όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηριστεί το Ράλι Ακρόπολις, έμεινε πολύ καιρό μακριά από τη θέση που του αξίζει στο προσκήνιο των διεθνών αγώνων αυτοκινήτου και φέτος ήρθε η ώρα να την ξαναδιεκδικήσει.

» Κατεβάστε τον αναλυτικό οδηγό του Ράλι Ακρόπολις (στα αγγλικά)

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button