ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Scouting Report: Στο στόχαστρο ο νεοφώτιστος Απόλλων Σμύρνης (pics+vids)

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Απόλλων Σμύρνης, το Σάββατο στις 18:15.

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Απόλλων Σμύρνης, το Σάββατο στις 18:15.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έπειτα από 5 αγώνες έναν βαθμό και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, τον οποίο και γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Έλληνας τεχνικός μοιάζει με έναν μεγάλο τελικό.

Για να αντιμετωπίσει όμως έναν αντίπαλο σε μία μάχη, θα πρέπει να τον γνωρίζεις αρκετά καλά. Για τον λόγο αυτό το LamiaSports ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα στην ομάδα της Αθήνας, έτσι ώστε να γνωρίζετε το ρόστερ της νεοφώτιστης ομάδας, τις μεταγραφές της, τα μέχρι τώρα αποτελέσματά της αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το καλοκαίρι λοιπόν και μετά από μία παράξενη χρονιά ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε στη SuperLeague 1, αφού τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος της SuperLeague 2, έπαιξε αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη, κέρδισε και πλέον αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία ξανά.

Μία κατηγορία που την γνωρίζει πολύ καλά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου και ο ίδιος ο προπονητής ακόμη καλύτερα.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Απόλλωνα αποτελείται από 30 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 12 είναι ξένοι και οι υπόλοιποι Έλληνες. Δηλαδή το 40% της ομάδας αποτελείται από ξένους ποδοσφαιριστές, παρόλο αυτά η ομάδα της Ριζούπολης είναι από τις ομάδες που έχουν τους περισσότερους Έλληνες παίκτες μαζί με τη Λαμία, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα είναι τα 27,5 και αποτελεί την μεγαλύτερη ηλιακιακά ομάδα της κατηγορίας μαζί με τον Ατρόμητο που έχει μ.ο τα 27,4 έτη.

Μόλις ένας ποδοσφαιριστής από την ομάδα του Απόλλωνα είναι διεθνής αυτή τη στιγμή και αυτός είναι ο Λιθουανός μέσος, Βίκιντας Σλίβκα.

Το ρόστερ της ομάδας:

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το ρόστερ του Απόλλωνα Σμύρνης αποτελείται από 30 ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα της Αθήνας διαθέτει 3 τερματοφύλακες,10αμυντικούς (κεντρικούς & ακραίους),8 μέσους (μεσοεπιθετικούς) και 8 επιθετικούς (σέντερ φορ & εξτρέμ).

Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά το ρόστερ και να επισημάνουμε ορισμένους από τους παίκτες.

Τερματοφύλακες:

Πρόσφατα ο Απόλλωνας απέκτησε τον πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Κώστα Κότσαρη ενώ διαθέτει και τον Νίκο Γιαννακόπουλο.

Αμυντικοί:

Εμπειρία και γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας στην άμυνα για τον Απόλλωνα. Ο Λισγάρας, ο Τσαμπούρης, ο Γκουστάβο και ο Μπαξεβανίδης είναι μερικοί απο αυτούς που βρίσκονται στην ομάδα.

Μέσοι:

Αρκετή ποιότητα διαθέτει στο κέντρο του ο Απόλλων, αλλά και δύναμη! Ο Τάσος Λαγός και ο Φατιόν είναι δύο από τα δυνατά παιδιά της ομάδας, ενώ ο Μπεντινέλι και ο Κολ αποτελούν δύο από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Επιθετικοί:

Αρκετά είναι τα ονόματα στην επίθεση του Απόλλωνα που ξεχωρίζουν. Ο Ντάουντα, ο Μουνιέ, ο Τσιλούλης και ο Μάρκ Φερνάντεθ είναι ορισμένοι από αυτούς ενώ στην ομάδα της Αθήνας αγωνίζεται και ο δικός μας Θανάσης Καραγκούνης.

Ο προπονητής:

Καριέρα ως προπονητής:

Πανναυπλιακός (1992-93), Τρίκαλα (1993-1994), Αναγέννηση Καρδίτσας (1994-1995), Καβάλα (1995-1997), Ηρακλής (1997-1998), ΑΠΟΕΛ (1998), Αρης (1998-1999), Καβάλα (1999-2000), Πανηλειακός (2000), ΠΑΣ Γιάννινα (2001), Ακράτητος (2001), Ολυμπιακός Βόλου (2002), Χαλκηδόνα (2002-2005), Ατρόμητος Αθ. (2005-2007), ΠΑΟΚ (2006-2007), ΟΦΗ (2007-2008), Skoda Ξάνθη (2008-2009), ΟΦΗ (2009), Πανιώνιος (2009), ΠΑΣ Γιάννινα (2010), Πανιώνιος (2010), Skoda Ξάνθη (2011), Ηρακλής (2011), Πανιώνιος (2011) Λεβαδειακός (2011- Μαρ. 2013), Ατρόμητος Αθ. (Απρ. 2013-Σεπτ. 2014), Πλατανιάς (Μαρ. 2015-Οκτ. 2017), Απόλλων Σμύρνης (Δεκ. 2017-2018), Αστέρας Τρ. (Νοε. 2018-2019), Ξάνθη (Δεκ. 2019-Μαρ. 2020), Απόλλων Σμύρνης (2020-)

Καριέρα ως ποδοσφαιριστής

ΠΑΟΚ (1971-1973), Καστοριά (1974-1983), Απόλλων Καλαμαριάς (1983-1984)

ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

-2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ: Καβάλα (1996), Χαλκηδόνα (2003)

ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ:

1 ΚΥΠΕΛΛΟ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ (1980)
– 4 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού:

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά ούτε καν δέκα μεταγραφές δεν έκανε ο Απόλλωνας το καλοκαίρι που μας πέρασε! Η ομάδα της Αθήνας ολοκλήρωσε 16 μεταγραφές από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν ξένους ποδοσφαιριστές.

Οι μεταγραφές ξένων έφτασαν τις 9 ενώ των Ελλήνων τις 7.

Αποκτήθηκαν τρεις τερματοφύλακες, πέντε αμυντικοί (3 σέντερ μπακ, 2 ακραίοι), δύο μέσοι, δύο αριστεροί εξτρέμ, ένας δεξιός και ένας σέντερ φορ.

Πιο αναλυτικά:

Κωνσταντίνος Κότσαρης – τερματοφύλακας – Πρώην ομάδα: Παναθηναϊκός

Νίκος Γιαννακόπουλος – τερματοφύκαλας – Πρώην ομάδα: Παναιτωλικός

Νταβίνο Βέρχουλστ – τερματοφύλακας – Πρωήν ομάδα: Lokeren

Αντίλ Ρχάιλι – κεντρικός αμυντικός – Πρώην ομάδα: Wydad Casablanca

Ντομίνγκες – κεντρικός αμυντικός – Πρώην ομάδα: Πανιώνιος

Χρήστος Λισγάρας – κεντρικός αμυντικός – Πρώην ομάδα: Ξάνθη

Κάρλο Μπρούτσιτς – αριστερός μπακ – Πρώην ομάδα: Ελεύθερος

Δημοσθέσνης Μπαξεβανίδης – δεξιός μπακ – Πρώην ομάδα: Ξάνθη

Βίκιντας Σλίβκα – μέσος – Πρώην ομάδα: Hibernian

Ρίτσι Κιτόκο – μέσος – Πρώην ομάδα: Racing Santader

Μάρκ Φερνάντεθ – αριστερός εξτρέμ – Πρώην ομάδα: Αστέρας Τρίπολης

Αντονί Μουνιέ: αριστερός εξτρέμ – Πρώην ομάδα: Παναιτωλικός

Σωτήρης Τσιλούλης – δεξιός εξτρέμ/σέντερ φορ – Πρώην ομάδα: Πανιώνιος

Αμπιόλα Ντάουντα – σέντερ φορ – Πρώην ομάδα: Παναιτωλικός

 

Top αποχωρήσεις και μεταγραφές:

Εκτός από τις 16 μεταγραφές, στην ομάδα της Αθήνας είχαμε και αποχωρήσεις. Βέβαια, δεν είναι όλες οι αποχωρήσεις σημαντικές όμως όπως αυτή του Χουάν Λαρέα, ήταν μία η οποία απογοήτευσε. Ο Αργεντινός ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας, όμως αποχώρησε για να φορέσει τη φανέλα της Παναχαϊκής. Σημαντική ήταν επίσης και η αποχώρηση του Γιώργου Ζησόπουλου, ο οποίος «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Από την άλλη και σύμφωνα με το transfermarkt.com από τις σημαντικές μεταγραφές είναι αυτές του Σωτήρη Τσιλούλη, του Αντίλ Ρχάιλι, του Μάρκ Φερνάντεθ, του διεθνή Λιθουανού Βίκιντας Σλίβκα και του Κωνσταντίνου Κότσαρη.

Πιο αναλυτικά:

 

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα:

Πρεμιέρα ο Απόλλωνας Σμύρνης δεν έκανε όπως οι υπόλοιπες ομάδες, καθώς πήρε άδεια για να αγωνιστεί μετά από τρεις αγωνιστικές. Ο αγώνας της πρεμιέρας για τον Απόλλωνα πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο πρώτος αγώνας που έδωσε ήταν το ματς με την ΑΕΛ εκτός έδρας, το οποίο και κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ-πέναλτι του Αντόνι Φατιόν.

Ο δεύτερος αγώνας της ομάδας του Γιώργου Παράσχου ήταν για την 4η αγωνιστική και κόντρα στον Άρη. Ο Απόλλων ηττήθηκε με 1-0 όμως η εμφάνισή του ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα ο Απόλλωνας, ο Παράσχος χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά σχήματα.

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής έγινε χθες, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη. Δύο μαζεμένα γκολ του Παμλίδη και του Ελευθεριάδη έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα του Γιαννίκη, ενώ ο Ιωαννίδης κατάφερε να μειώσει για τους γηπεδούχους σε 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Στο ματς με την ΑΕΛ όπου και κέρδισε, ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 3-4-2-1 με τους Κότσαρη, Ρχάιλι, Λισγάρα, Ντομίγνκες, Σλίβκα, Φατιόν, Μπαξεβανίδη, Χουχούμη, Μπεντινέλι, Φερνάντεθ και Ντάουντ να παίρνουν θέση στο βασικό σχήμα!

Από την άλλη, στο ματς της ήττας από τον Άρη, ο Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-4-2 έχοντας τους Κότσαρη, Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα, Βτιλή, Σλίβκα, Φατιόν, Φερνάντεθ, Χουχούμη, Μπεντινέλι και Τσιλούλη να αγωνίζονται βασικοί.

Εχθές, έγινε και ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής όπου είχε αναβληθεί, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να χάνει με 1-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, σχετικά εύκολα.

Και σε αυτό το ματς χρησιμοποίησε ο Παράσχος το 4-4-2 έχοντας στη βασική ενδεκάδα τους, Κότσαρη, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι, Σλίβκα, Φερνάντεθ, Τσαμπούρης, Τσιλούλης, Βιτλής, Φατιόν

Διαβάστε επίσης

Back to top button