Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ολοκλήρωσε με νίκη η ΑΕΚ!

Η Ένωση ολοκλήρωσε τα φιλικά της επί πολωνικού εδάφους, νικώντας την Μπνέι Σακχνίν.

Τέλος! Ολοκληρώθηκε με θετικό αποτέλεσμα, αλλά και εικόνα και το τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους. Η Ένωση κέρδισε και την Μπνέι Σακχνίν με 2-0, δείχνοντας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο μερικά απ’ όσα δουλεύει με επιτυχία ο Χιμένεθ. Το βασικότερο όλων; Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι απρόβλεπτη επιθετικά και βάζει γκολ με… χίλιους τρόπους. Τα δυο σημερινά της πέτυχαν οι Λάζαρος (4’) και Γαλανόπουλος (14’) τα οποία δημιούργησαν τα δυο πλάγια μπακ της (Βινίσιους και Γκάλο, αντίστοιχα). Η ΑΕΚ έφτιαξε φάσεις και για άλλα τέρματα τόσο από τα πλάγια, όσο και από τον άξονα, πατώντας αντίπαλη περιοχή και φτιάχνοντας τη… μοίρα της. Από εκεί και πέρα βέβαια η ομάδα έδειξε και κάποια μειονεκτήματα, κυρίως αμυντικά. Δεν υπήρχε σωστή αμυντική ισορροπία σε μία στημένη μπάλα και σε 2-3 επιθέσεις των Ισραηλινών. Κάτι που μπορεί φυσικά να βελτιωθεί με δουλειά στην Αθήνα και με την επιστροφή του τραυματία Βράνιες που έρχεται κι αυτή…

Ταχύτητα μπροστά, γκολ, φάσεις και λίγα αμυντικά κενά

Και στο σημερινό παιχνίδι ο Χιμένεθ προχώρησε σε αλλαγές κρατώντας το 4-4-1-1. Ο προπονητής χρησιμοποίησε τον Ανέστη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Γκάλο, αριστερό τον Βινίσιους, δεξί στόπερ τον Τσιγκρίνσκι, αριστερό τον Τσόσιτς, αμυντικά χαφ τους Γαλανόπουλο και Αϊντάρεβιτς, δεξί εξτρέμ τον Λάζαρο, αριστερό τον Τρίστασον και 10άρι τον Κλωναρίδη πίσω από τον φουνταριστό Γιακουμάκη. Η ομάδα μόλις στο 4’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν η φανταστική ατομική προσπάθεια του Βινίσιους από αριστερά ο οποίος πέρασε τρεις παίκτες και έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ήταν ο Λάζαρος και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Δυο λεπτά μετά η Μπνέι Σακχνίν άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Γκαούτσο έπιασε ένα ξερό δεξί σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη. Από εκεί και μετά η ΑΕΚ πάτησε ξανά γκάζι. Όποτε της δινόταν η ευκαιρία πίεζε ψηλά, κέρδιζε μπάλες και η ανάπτυξή της δεν ήταν… μονόπλευρη. Η Ένωση έκανε φάσεις τόσο από αριστερά, όσο και από τον άξονα, αλλά και δεξιά.

Από αριστερά στο 4’ ήρθε το 1-0, από την άλλη πλευρά (τη δεξιά) ήρθε το 2-0 στο 14’. Ο Λάζαρος άνοιξε τη μπάλα στον Γκάλο που βγήκε στην πλάτη του, ήταν φανταστική η σέντρα του Βραζιλιάνου στην «καρδιά» της άμυνας με τον Γαλανόπουλο να κάνει κίνηση στον χώρο, να πατάει μικρή περιοχή και με όμορφη κεφαλιά να κάνει το 2-0.

Γενικά ο Γαλανόπουλος ήταν ο καλύτερος της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Έτρεχε συνεχώς, πίεζε, κέρδιζε μπάλες και έκανε κίνηση στο χώρο, πατώντας περιοχή. Ταχύτητα έδινε και ο Λάζαρος όποτε έπαιρνε τη μπάλα, ενώ από κοντά τον βοηθούσε ο Γκάλο δημιουργώντας μια εξαιρετική δεξιά πλευρά. Πολλή δουλειά έκανε και ο Γιακουμάκης. Δεν σταμάτησε να τρέχει κι αυτός, να σπάει μπάλες, να τρώει ξύλο και να σκοράρει μάλιστα στο 23’, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε (μάλλον λανθασμένα) ως οφ σάιντ. Ήταν η σέντρα σε φάουλ από τον Λάζαρο, ο Γιακουμάκης με φανταστικό άλμα (το κεφάλι του πρέπει να πέρασε σε ύψος το οριζόντιο δοκάρι!) και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως καταλογίστηκε ως οφ σάιντ. Η ΑΕΚ λοιπόν και σε αυτό το πρώτο ημίχρονο έβγαλε πλουραλισμό στην επίθεσή της κι αν δεν υπήρχαν στιγμές που κούραζε τη μπάλα με τους Λάζαρο, Τρίστασον, Κλωναρίδη και Αϊντάρεβιτς θα μπορούσε να φτιάξει κι άλλες φάσεις και να βάλει κι άλλα γκολ.

Τα αρνητικά της; Ήταν αμυντικά. Ο Χιμένεθ εκνευρίστηκε και εύλογα, όταν στο 33’ έπειτα από κόρνερ αντίπαλος έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ένα συμβάν που είδαμε και στο χθεσινό φιλικό. Γενικά η Μπνέι επιθετικά προσπάθησε να δημιουργήσει κάποια προβλήματα όταν έβρισκε χωρίς ισορροπία την άμυνα της ΑΕΚ. Όπως συνέβη δηλαδή και στο 32’ με τον Γκαούτσο να βγαίνει απέναντι στον Ανέστη ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά βγαίνοντας έγκαιρα και κλείνοντας την εστία με το σώμα του έβγαλε το σουτ.

Το τάκλιν σοκ στον Γαλανόπουλο, οι αλλαγές και η επιστροφή των Σιμόες, Πατίτο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Χιμένεθ πέρασε στο ματς τους Αλμέιδα και Βλαχομήτρο, στις θέσεις των Κλωναρίδη και Λάζαρου, αντίστοιχα, με το σύστημα να γυρίζει σε 4-4-2. Ωστόσο, πάνω που ελπίζαμε να δούμε… ποδόσφαιρο ήρθε στο 52’ ο Γκαούτσο να… τινάξει το ματς στον αέρα! Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα δολοφονικό τάκλιν πάνω στο γόνατο του Γαλανόπουλου, προκαλώντας σοκ και ένταση! Ο Γαλανόπουλος έγινε αλλαγή, ο Γκαούτσο δεν δέχθηκε κόκκινη και τελικά τον έβγαλε ο προπονητής αλλαγή στο 75’! Μέχρι να ξεπεραστεί το σοκ από δολοφονικό τάκλιν του Γκαούτσο στον Γαλανόπουλος πέρασε αρκετή ώρα… Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, γύριζε τη μπάλα, προσπάθησε να πιέσει ψηλά ωστόσο μεγάλες φάσεις δεν είχαμε. Οι πολλές και συχνές αλλαγές στην επανάληψη έπαιξαν επίσης το ρόλο τους να μην έχουμε καλό ρυθμό. Στα θετικά για την ΑΕΚ ήταν ότι πήραν λεπτά συμμετοχής οι Σιμόες και Πατίτο, επιστρέφοντας μετά τον τραυματισμό τους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε ξανά το 4-4-2 από τον Χιμένεθ με τους Λιβάγια – Αλμέιδα μπροστά, αριστερά τον Πατίτο, δεξιά τον Γιούση και αμυντικά χαφ τους Σιμόες – Μπάμπη. Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ πάτησε ξανά με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή και στο 90’ οι Πατίτο – Αλμέιδα έκρυψαν τη μπάλα με τον τελευταίο να βγάζει σε θέση βολής τον Γιούση, το πλασέ του όμως έβγαλε δύσκολα ο Ματάν. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και η τελευταία του αγώνα, πριν τελειώσει κι αυτό το φιλικό της Ενωσης στην Πολωνια την οποία βρήκε νικήτρια με 2-0 επί της Μπνέι Σακχνίν.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Ανέστης (46’ Τσιντώτας), Γκάλο, Τσόσιτς (74’ Γιαννούτσος), Τσιγκρίνσκι (62’ Μανωλάς), Βινίσιους, Γαλανόπουλος (54’ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (74’ Σιμόες), Χριστοδουλόπουλος (46’ Βλαχομήτρος – 79’ Λιβάγια), Τρίστασον (62’ Αντωνίου – 79’ Πατίτο), Κλωναρίδης (46’ Αλμέιδα), Γιακουμάκης (70’ Γιούσης)

ΜΠΝΕΪ ΣΑΚΧΝΙΝ: Ματάν, Αλί, Αμπραχάμ, Σαρί, Βάντερσον, Χαλέντ, Ταμπί, Τζόναταν, Φίρας, Ζαγκούρι, Γκαούτσο

πηγή: aek365.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button