FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τον «κάρφωσε» με Καραγιάννη!

Σεφτέ για το 2018 έκανε ο ΠΑΣ Λαμία, με τον Καραγιάννη να «καρφώνει» τον Αστέρα Τρίπολης και να δίνει σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.

Το γκολ του Καραγιάννη στο 72΄έδωσε σπουδαία νίκη στον ΠΑΣ Λαμία, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της SuperLeague, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΣ με καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα πήρε το πρώτου τρίποντο για το 2018 και μαζί και βαθμολογική ανάσα καθώς τώρα πλέον βρίσκεται στους 19 βαθμούς.

Το ματς:

Ένα νωχελικό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και τέμπο και με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, παρακολουθήσαμε στο ΔΑΚ Λαμίας κατά το πρώτο 45λεπτο. Ο Αστέρας από ένα σημείο και μετά, και ιδίως μετά το 20, ήταν αυτός που είχε αναλάβει τα ηνία του ματς, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί πολλές απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Παπαδόπουλου.

Η πρώτη φάση του ματς ωστόσο άνηκε στην Λαμία. Στο 2ο λεπτό ο Πίτι έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και έκανε την κάθετη προς τον Μπούντνικ. Ο Ουκρανός βρέθηκε κοντά στην εστία του Αθανασιάδη και θα μπορούσε να γίνει απειλητικός, ωστόσο άργησε τόσο όσο χρειάστηκε για τον προσωπικό του αντίπαλο ώστε να τον κόψει.

Στο 5ο λεπτό ήταν η σειρά των Αρκάδων να απειλήσουν. Ο Ισνάλδο από θέση πλάγια και αριστερά έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Τσιλιανίδη να πιάνει το σουτ, που όμως κόντραρε σε σώμα αμυνομένου για να καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

Στο 11ο λεπτό ο Μπούντνικ έκανε ωραία την κίνηση στα δεξιά και επιχείρησε δις να σεντράρει στην περιοχή του Αστέρα, με αμφότερες ωστόσο τις προσπάθειες του να ανακόπτονται έπειτα από την επέμβαση των αμυντικών.

Η Λαμία συνέχισε να απειλεί χωρίς όμως τη μεγάλη φάση, αφού τόσο το σουτ του Πίτι στο 17, όσο και η απευθείας συρτή εκτέλεση φάουλ του Μπούντνικ στο 23΄ δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη. Και έπειτα, ήρθε η ώρα του Αστέρα που βγήκε μπροστά από το 20’΄και μετά, κυριάρχησε στον αγώνα και έψαξε το γκολ υπό καλές προυποθέσεις.

Στο 28΄λοιπόν ο Κυριακόπουλος έπιασε το σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Λαμίας και έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου και έπειτα άουτ, σε αυτή που έμελλε να είναι η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κυριακόπουλος ζεστάθηκε με το δοκάρι και δοκίμασε ξανά το πόδι του στο 31΄ με το σουτ ωστόσο να μην είναι εξίσου καλό και να μην απειλεί την εστία του πορτιέρο της Λαμίας.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος ήρθε στο 38′. Ο Τόνσο εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί έδιωξαν σε πρώτο χρόνο με τη μπάλα να επιστρέφει στον Αργεντίνο. Αυτός ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, έφερε τη μπάλα στο αντίθετο πόδι και έπιασε το σουτ που όμως ήταν πολύ κακό με το τόπι να περνά ψηλά και άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα γυριστό του Μανιά, το οποίο βγήκε απελπιστικά άουτ, ενώ στο 48΄ο  Τόνσο δεν κατάφερε να κοντρολάρει όταν δέχθηκε τη μπάλα μέσα στη μεγαλη περιοχή της Λαμίας.

Στο 59΄ο Μπλάζιτς εβγαλε την σέντρα στην καρδιά της αμυνας του Αστέρα αλλά ο Ορτέγκα δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ Λαμία. Ο Βάντερσον από τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια έβγαλε την σέντρα με τον Μπούτνικ να πιάνει την κεφαλιά όμως αυτή δεν του έκανε το χατήρι και βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 68΄ο Τόνσο σούταρε εκτός περιοχής, ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει με την πρώτη προσπάθεια αλλά προ του Κότσιρα με την δεύτερη μπλόκαρε την μπάλα. Όμως στο 73΄ο Παπαδόπουλος από την εστία του έκανε την βαθιά μπαλιά, οι αμυντικοί ξεχάστηκαν, ο Καραγιάννης τσίμπησε την μπάλα χωρίς να είναι οφ σάιντ, πήρε την κόντρα από τον Αθανασιάδη και προ κενής εστίας έκανε το 1-0.

Στο 79΄μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, ο Ασίγκμπα εκανε την λάθος κεφαλιά προς τα πίσ, ο Κόντο έκανε το σουτ αλλά ευτυχώς πέρασε άουτ. Μετά το γκολ του Καραγιάννη, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον ΠΑΣ να παίζει με πεντάδα στην άμυνα και να κλείνει καλά όλους τους χώρους.

 

Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης…

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος, Ορτέγκα, Βάντερσον και Μπούντνικ

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Τσιλιανίδης, Μουνάφο, Τόνσο, Εντουάρντο Ντος Σάντος, Ισνάλδο, Μανιάς

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button