Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Var-ετό σκορ σε ματσάρα! Η Ένωση “απέδρασε” με πέναλτι από τους “Ζωσιμάδες”

Σε ένα “ανοιχτό” παιχνίδι στους “Ζωσιμάδες”, με πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και “απέδρασε” με το διπλό, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη.

Σε ένα “ανοιχτό” παιχνίδι στους “Ζωσιμάδες”, με πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και “απέδρασε” με το διπλό, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη.

Η Ένωση πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με ένα πέναλτι “δώρο” του Χουτεσιώτη, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ανσαριφάρντ. Δύο φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ, ο ΠΑΣ Γιάννινα με Παμλίδη και Ελευθεριάδη, αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν ως οφσάιντ του σκόρερ, μέσω VAR.

Το παιχνίδι

ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα μπήκαν από την αρχή στο ματς με διάθεση να παίξουν… ποδόσφαιρο, ψάχνοντας αμφότερες οι ομάδες ένα γρήγορο γκολ. Στο 7′ Ο Λέο δεν πρόλαβε να σουτάρει εξ επαφής για τους γηπεδούχους, με την Ένωση να “απαντάει” αμέσως.

Στο 10′ και μετά από γύρισμα από αριστερά η μπάλα έφθασε στον Μαχαίρα σε πλεονεκτική θέση, αλλά αυτός πλάσαρε πάνω στον Πίρσμαν, ο οποίος και έσωσε την ομάδα του πάνω στη γραμμή κι ενώ ο Χουτεσιώτης ήταν εκτός φάσης.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα όμως, έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής αμέσως μετά, όταν και με μία “τραγική” έξοδο, παρότι η μπάλα είχε απομακρυνθεί, έπεσε πάνω στον Ανσαριφάρντ, κάνοντας πέναλτι. Ο Ιρανός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και στο 16′ άνοιξε το σκορ με το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Μετά το γκολ, η μπάλα άρχισε να πηγαίνει πάνω κάτω, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ψάχνει την ισοφάριση και την Ένωση το δεύτερο τέρμα που θα “τελείωνε” τον αγώνα. Μαχαίρας και Λέο έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για τις ομάδες του, πριν ο Παμλίδης στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34′ ο Έλληνας επιθετικός “έπιασε” μια τρομερή κεφαλιά στην απέναντι γωνία και “νίκησε” τον Τσιντώντα, αλλά ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR για να ακυρώσει το γκολ ως οριακό οφσάιντ του σκόρερ.

Το 0-1 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού η ΑΕΚ έχασε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ, με την πρώτη στο 39′ να είναι απίστευτη, αφού ο Ιρανός επιθετικός έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά σχεδόν σε κενή εστία, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να “πιέζει” για την ισοφάριση και να έχει δοκάρι με τον Εραμούσπε με κεφαλιά, μετά από κόρνερ μόλις στο 49′.

Αμέσως μετά μάλιστα, ο Ελευθεριάδης έστειλε με δική του κεφαλιά, την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της ΑΕΚ, αλλά ούτε αυτό το γκολ μέτρησε. Ο διαιτητής περίμενε και πάλι το VAR, το οποίο έδειξε ξανά σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί κι αυτό το γκολ για τους γηπεδούχους.

Ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε” στη συνέχεια, με την επόμενη καλή φάση να καταγράφεται στο 78′, με τον Ελευθεριάδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά την μπάλα να κοντράρει και να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τσιντώντα.

Στο 80′ η ΑΕΚ “απάντησε” με ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Ολιβέιρα, ο οποίος μετά από γύρισμα από δεξιά, βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη και με “ανοικτή” τη γωνία του τέρματος, αλλά κατάφερε να πλασάρει άουτ από κοντά.

Το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με την ομάδα του Καρέρα να πανηγυρίζει τη νίκη και να βάζει τέλος στο αρνητικό σερί των τριών αγώνων με δύο ήττες και μία ισοπαλία. Δεύτερη σερί ήττα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος “πάλεψε” πάντως μέχρι τέλους και κόντρα στην Ένωση.

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button