Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SuperLeague 1: Το preview της 6ης αγωνιστικής… με ερωτηματικά

Με το Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Λαμία να είναι ένα βήμα πριν την αναβολή θα συνεχιστεί η 6η αγωνιστική της SuperLeague 1. Δείτε ποιες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η Κυριακή. #SuperLeague1 #preview #αγωνιστική #αναβολή #κορωνοϊός #covid19

Με το Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Λαμία να είναι ένα βήμα πριν την αναβολή θα συνεχιστεί η 6η αγωνιστική της SuperLeague 1. Δείτε ποιες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η Κυριακή. #SuperLeague1 #preview #αγωνιστική #αναβολή #κορωνοϊός #covid19

 Προαναγγελία αγώνα: Απόλλων ΣμύρνηςΛαμία

Το τρίτο παιχνίδι του σε οκτώ μέρες δίνει ο Απόλλων Σμύρνης, που δεν θα ήθελε να χάσει και δεύτερο αγώνα στη σειρά από ομάδα της περιφέρειας στην έδρα του. Η Λαμία πήρε τον πρώτο της βαθμό τη Δευτέρα και ψάχνει πλέον για ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Ξεκίνησε με νίκη στην έδρα του με την ΑΕΛ, αλλά έχασε τα δύο τελευταία, από Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα.

Έχει πετύχει δύο γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο, και έχει δεχτεί τρία, όλα στο πρώτο ημίχρονο.

Σκόραρε σε δύο από τα τρία παιχνίδια του, ενώ δεν είχε σκοράρει στα τέσσερα τελευταία το 2019, όταν υποβιβάστηκε.

Στην έδρα του έχει μια νίκη στα 10 τελευταία παιχνίδια της Super League.

Το παιχνίδι με τη Λαμία είναι το υπ’ αριθμόν 1300 στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/ Super League.

Η Λαμία
Τον πρώτο της βαθμό πήρε η Λαμία την περασμένη Δευτέρα στην έδρα της με τον Παναιτωλικό, στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της. Ωστόσο παραμένει τελευταία στη βαθμολογία.

Δεν έχει νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια της. Πέρσι δεν είχε στα οκτώ πρώτα και πρόπερσι στα έξι πρώτα.

Εκτός έδρας δεν έχει νίκη από τις 5 Ιανουαρίου 2020, με τέσσερις ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Στη Ριζούπολη θα παίξει το 99ο παιχνίδι στην ιστορία της στη Super League.

Μεταξύ τους
Οι δύο ομάδες ανέβηκαν μαζί το καλοκαίρι του 2017, ο Απόλλων πρώτος και η Λαμία δεύτερη. Στην πρώτη τους σεζόν στη Super League έφεραν δύο ισοπαλίες, με τον Τεννέ προπονητή της Λαμίας. Πρόπερσι η Λαμία κέρδισε και τα δύο παιχνίδια, 2-1 στην έδρα της και 3-0 στη Ριζούπολη. Κάτι που σημαίνει ότι ο Απόλλων δεν έχει νίκη στα τέσσερα παιχνίδια ως τώρα της κατηγορίας.

Πρόσωπα
Ο Μπάμπης Τεννές επισκέπτεται ως αντίπαλος το «Γεώργιος Καμάρας», όπου πριν από σκάρτους δύο μήνες πανηγύριζε την άνοδο του Απόλλωνα, ως προπονητής του.

Αυτό θα είναι το τέταρτο παιχνίδι από τα πέντε των δύο ομάδων στη Super League, που ο Τεννές θα είναι στον ένα πάγκο. Και το έβδομο από τα εννέα επίσημα.

Που ήταν ο Τεννές στα παιχνίδια των δύο ομάδων:
19.10.2015 (FL) Λαμία – Απόλλων 0-0
28.02.2016 (FL) Απόλλων – Λαμία 1-0 (προπονητής Απόλλωνα)
29.01.2017 (FL) Απόλλων – Λαμία 1-0 (προπονητής Λαμίας)
14.05.2017 (FL) Λαμία – Απόλλων 0-0 (προπονητής Λαμίας)
25.11.2017 (SL) Απόλλων – Λαμία 1-1 (προπονητής Λαμίας)
14.04.2018 (SL) Λαμία – Απόλλων 0-0 (προπονητής Λαμίας)
30.01.2019 (SL) Λαμία – Απόλλων 2-1 (προπονητής Απόλλωνα)
04.05.2019 (SL) Απόλλων – Λαμία 0-3
25.10.2020 (SL) Απόλλων – Λαμία …. (προπονητής Λαμίας)

Η ιστορία
Νίκες Απόλλωνα: 0
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Λαμίας: 2

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα
Νίκες Απόλλωνα: 0
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Λαμίας: 1

Το τελευταίο παιχνίδι
04.05.2019: Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-3
(50’ πέναλτι Μπαράλες, 62’ σουτ Μπερτόλιο, 70’ αυτογκόλ Οριχουέλα)

 

 Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΣ ΓιάννιναΑΕΚ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ, καθώς οι γηπεδούχοι προέρχονται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει τα τρία τελευταία επίσημα παιχνίδια της.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα
Σε κάθε ημίχρονο παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ή τουλάχιστον κάνει διαφορετική διαχείριση. Έχει πετύχει έξι γκολ, όλα στο πρώτο ημίχρονο, και έχει δεχτεί επίσης έξι, όλα στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τον Απόλλωνα έκανε την πρώτη του νίκη, μετά από τρία στη σεζόν και επτά συνολικά για την κατηγορία.

Ψάχνει την πρώτη του νίκη στην έδρα του για τη Super League από τις 9 Φεβρουαρίου 2019, όταν είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό. Από τότε έχει τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Επεκτείνοντας πέρσι, στη Super League 2, έχει προηγηθεί στα 11 τελευταία παιχνίδια του στο ημίχρονο! Με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο του ο ΠΑΣ έχει βρεθεί μόνο μια φορά πίσω στο σκορ στο ημίχρονο σε 29 αγώνες! Τον περασμένο Νοέμβριο εντός έδρας με τον Εργοτέλη. Από τότε έχει προηγηθεί σε 18 αγώνες στο ημίχρονο, ενώ ήταν ισόπαλος σε έξι!

Η ΑΕΚ
Ξεκίνησε τη σεζόν με τέσσερις νίκες, δύο στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία. Έχασε από τον Ατρόμητο και τη Μπράγκα εκτός έδρας, ενώ ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Αν δεν νικήσει και στα Γιάννενα θα είναι η πρώτη φορά μετά από δύο σχεδόν χρόνια που δεν νικά σε τέσσερα διαδοχικά επίσημα παιχνίδια.

Δέχτηκε τρία γκολ από τη Μπράγκα, όσα είχε δεχτεί συνολικά και στα έξι προηγούμενα παιχνίδια της σεζόν. Έχει πετύχει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και επτά στο δεύτερο.

Εκτός έδρας δεν έχει σκοράρει ακόμα στο πρώτο ημίχρονο στα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν.

Δεν έχει ισοπαλία εκτός έδρας στα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα και στα οκτώ τελευταία επίσημα.

Μεταξύ τους
Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα τρία τελευταία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όλα με δύο τουλάχιστον γκολ διαφορά. Είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία.

Ο ΠΑΣ έχει να κερδίσει από τις 8 Απριλίου 2013, μια νίκη που τον βοήθησε να παίξει στα πλέι οφ, ενώ για την ΑΕΚ ήταν ένα ακόμα βήμα προς τον υποβιβασμό.

Στα Γιάννινα η ΑΕΚ είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία, μετά το παραπάνω παιχνίδι, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η ΑΕΚ έχει 5 νίκες σε 22 επισκέψεις στα Γιάννενα, τις τρεις από αυτές στα επτά τελευταία. Είχε μόνο δύο στις προηγούμενες 15. Από το 1976 ως το 1985 δεν κέρδισε επτά επισκέψεις.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8
Ισοπαλίες: 13
Νίκες ΑΕΚ: 23

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 7
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΚ: 5

Το τελευταίο παιχνίδι
14.01.2019: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-4
(5’ πέναλτι Μάνταλος, 21’ αυτογκόλ Μιχαήλ, 44’ κεφαλιά Πόνσε, 45’ κεφαλιά Πόνσε. Στο 90’ ο Μπάρκας απέκρουσε πέναλτι του Αθανασιάδης)

 

 Προαναγγελία αγώνα: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ

Τα αποτελέσματα του Αστέρα Τρίπολης μέχρι τώρα δημιουργούν προσδοκίες για μια πολύ καλή σεζόν, ενώ στον ΟΦΗ, ακόμα και για φέτος, αποτελεί οδηγό η περσινή εντυπωσιακή πορεία. Οι δύο ισχυρές ομάδες της περιφέρειας συγκρούονται σε ένα αγώνα, που πάντα έχει ενδιαφέρον.

Ο Αστέρας Τρίπολης
Ο Αστέρας Τρίπολης δίνει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του, ενάμιση μήνα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα. Ακολούθησαν τρία παιχνίδια εκτός έδρας με τρία διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά το καθένα καλύτερο από το προηγούμενο.

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, πήρε ισοπαλία στο Αγρίνιο και νίκησε στη Λάρισα.

Έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε τρία γκολ εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα.

Τερμάτισε πρώτος και αήττητος στα πλέι άουτ της περασμένης σεζόν, αφού είχε μπει δεύτερος από την κανονική περίοδο.

Έχει χάσει δηλαδή ένα από τα 11 τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, αυτό από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι και η τελευταία ομάδα που κέρδισε στην Τρίπολη, με 5-0 στις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Από τότε ο Αστέρας είναι αήττητος για 11 αγώνες πρωταθλήματος και 12 επίσημους. Στο πρωτάθλημα έχει έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως έχει πέντε παθητικό.

Επεκτείνοντας πέρσι δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα τελευταία επτά παιχνίδια του.

Ο ΟΦΗ
Ισοφαρίστηκε στο τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να έχει δεχτεί τώρα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πέντε γκολ από το 89’ και μετά.

Η Λαμία μείωσε στο 90’+5, ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 90’+3, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ στο 89’ και το 90’+2, ενώ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 90’+4!

Ο ΟΦΗ έχει χάσει δηλαδή στις καθυστερήσεις τέσσερις βαθμούς!
Εκτός έδρας νίκησε στη Λαμία και έχασε στον Τούμπα. Στα τρία παιχνίδια της έδρας του είχε ισάριθμες ισοπαλίες.

Έχει δεχτεί γκολ και στα πέντε παιχνίδια του και επεκτείνοντας πέρσι και στα 11 τελευταία, μετά το 0-0 στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Εκτός έδρας έχει δεχτεί γκολ και στα 20 τελευταία πρωταθλήματος. Για τελευταία φορά κράτησε το «μηδέν» στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2018-19, όταν νίκησε 2-0 στο Περιστέρι.

Μεταξύ τους
Πέρσι η κάθε ομάδα κέρδισε το παιχνίδι της έδρας της με δύο γκολ διαφορά. Ο ΟΦΗ 3-1 στον πρώτο γύρο, που είναι και η μοναδική του νίκη στα εννέα τελευταία μεταξύ τους. Ο Αστέρας έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα έξι τελευταία.

Στην Τρίπολη ο ΟΦΗ δεν έχει νικήσει ποτέ, αλλά έχει πάρει ισοπαλία στα μισά παιχνίδια που έδωσε εκεί. Ο Αστέρας έχει κερδίσει τα τρία τελευταία, βάζοντας 10 γκολ.

Τα έξι γκολ που πέτυχε στις 22 Φεβρουαρίου 2015 στη νίκη 6-1 επί του ΟΦΗ, είναι για τον Αστέρα ρεκόρ γκολ σε ένα αγώνα στην κατηγορία.

Πρόσωπα
Ο Χερόνιμο Μπαράλες έχει πετύχει έξι γκολ σε βάρος του ΟΦΗ, στα τρία τελευταία παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός. Πέντε με τον Αστέρα Τρίπολης και ένα με τη Λαμία.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 6
Ισοπαλίες: 7
Νίκες ΟΦΗ: 3

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 4
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΟΦΗ: 0

Το περσινό παιχνίδι
12.01.2020: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-0
(45’ πέναλτι Μπαράλες, 89’ πέναλτι Μπαράλες)

Διαβάστε επίσης

Back to top button