Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Υπογραφές για Βοτανικό σε δύο εβδομάδες!

Υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας Δήμος, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης για τον Βοτανικό.

Υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας Δήμος, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης για τον Βοτανικό.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε χθες να πάρει την πρώτη του νίκη, μια πολύ θετική εξέλιξη προκύπτει από το γηπεδικό. Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», εντός των προσεχών δύο εβδομάδων θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, κυβέρνησης, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, με ορίζοντα να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο του Βοτανικού το 2023.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, και κυβερνητικών στελεχών που μετέφεραν τη σαφή εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επισπευστούν οι διαδικασίες. Έτσι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τον Δήμο Αθηναίων, την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως το έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023, ενώ όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου, αυτή θα γίνει κυρίως από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι υπόλοιποι πόροι θα έρθουν από κονδύλια ευρωπαϊκά και της Περιφέρειας, με το συνολικό κόστος του έργου να ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει ως τώρα κάποια αντίδραση στο δημοσίευμα, αλλά λέγεται πως υπάρχει πλήρης συμφωνία στους όρους χρήσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Σε πρώτο χρόνο θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο (έργο που θα είναι ανεξάρτητο από το εμπορικό κέντρο) και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε όμορο στη Διπλή Ανάπλαση οικόπεδο.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button