Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Μεσολόγγι: Τα τρίποντα θα ακολουθούν πάντα τα αδέλφια Γκριν! (vids)

Το χαμένο τρίποντο του Ντάνι Γκριν στο Game 5 των ΝΒΑ Finals έγινε viral στο Twitter.

Το χαμένο τρίποντο του Ντάνι Γκριν στο Game 5 των ΝΒΑ Finals έγινε viral στο Twitter. Πλέον ο πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Λέικερς μπορεί να καμαρώνει για τον αδελφό του, Ντάνι που πέτυχε το πρώτο νικητήριο καλάθι του ως επαγγελματίας κόντρα στον Άρη!

Ακόμα κι αν η ιστορία έχει γράψει πια πως οι Λέικερς έφτασαν ως το τέλος της διαδρομής στη «φούσκα» του Ορλάντο κατακτώντας το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και ισοφαρίζοντας την επίδοση των Σέλτικς, εντούτοις το χαμένο τρίποντο του Ντάνι Γκριν στο Game 5 ακολούθησε τον 33χρονο γκαρντ ως το τέλος των ΝΒΑ Finals και τη σειρά με το Μαϊάμι! Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς προτίμησε να πασάρει την μπάλα στον ξεμαρκάριστο Γκριν κι εκείνος με μια όχι και τόσο… σωστή εκτέλεση, δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στους Λέικερς. Οι Χιτ επικράτησαν με 111-108 χάρη στη μυθική εμφάνιση του Τζίμι Μπάτλερ και μείωσαν σε 3-2 τη σειρά με τους Καλιφορνέζους, υποχρεώνοντας τον «King» να βάλει πλάτη στον συμπαίκτη του.

ΤΟ «HOW MANY MORE» ΕΓΙΝΕ VIRAL ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΣΟΥΤ

«Τράβηξα πάνω μου την άμυνα, ένας κορυφαίος σουτέρ είχε καθαρό πεδίο για σουτ. Εμπιστεύτηκα τον Ντάνι. Τον εμπιστευτήκαμε αλλά δεν μπήκε. Καλώς ή κακώς πρέπει να ζήσεις με αυτό. Το μόνο σίγουρο, πως ήταν από τα καλύτερα σουτ που θα μπορούσαμε να έχουμε τη δεδομένη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον γκαρντ των Λέικερς που είδε το μήνυμα στη φανέλα του κατά του ρατσισμού και της κοινωνικής ανισότητας («How Many More», «Πόσοι Ακόμα») να γίνεται hashtag στο Twitter και να συνδέεται με τα χαμένα τρίποντά του! Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία ήταν καλή με τους «Λιμνάνθρωπους» που κατέκτησαν το πρωτάθλημα με 4-2 νίκες.

Έτσι ο ΛεΜπρόν και ο Ντάνι Γκριν έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο με τρεις ομάδες! Ο μεν Τζέιμς με τους Χιτ, Καβαλίερς, Λέικερς, ο δε Γκριν με τους Σπερς, Ράπτορς και Λέικερς. Παρεμπιπτόντως, μόνο οι Ρόμπερτ Χόρι (Ρόκετς, Λέικερς, Σπερς) και Τζον Σάλεϊ (Πιστονς, Μπουλς, Λέικερς) είχαν πετύχει ανάλογο επίτευγμα στο παρελθόν. Πρόσφατα, μάλιστα ο γκαρντ των Καλιφορνέζων σχολίασε την αστοχία του στους NBA Finals, τονίζοντας πως έπαιζε τραυματίας! Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Όταν βγήκα από το αεροπλάνο και είχε όλη αυτή την αδρεναλίνη, ξέχασα τους τραυματισμούς, ένιωσα σαν νεογέννητο μωρό. Αισθάνθηκα τον αχίλλειο, όλο μου το κορμί. Χρειαζόμουν μερικές μέρες προτού γιορτάσω».

 

ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DNA ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΝ

Ο Γκριν σουτάρει με 40% στο τρίποντο σε 688 συμμετοχές στη regular season και φέτος θα παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη του αδελφού του, Ντεβόντε, ο οποίος παίζει για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα με τη φανέλα του Μεσολογγίου! Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε την τελευταία τετραετία στους Indiana Hoosiers, ολοκληρώνοντας την περσινή σεζόν στο NCAA με 10.8 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μ.ό. Το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησε με το Μεσολόγγι, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ντίνου Καλαμπάκου στην παρθενική συμμετοχή της ομάδας στην κατηγορία των μεγάλων. Μάλιστα ήταν εκείνος που έβαλε… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη επί του Άρη! Ο Τσάλμερς είχε ισοφαρίσει σε 70-70 με 3/3 βολές κι εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στα χέρια του Γκριν, ο οποίος απέφυγε τον Σλαφτσάκη και σκόραρε για τρεις!

ΤΑ SOCIAL MEDIA, Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΒΑ

Ο νεότερος Γκριν είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο ESPN όπου αναφέρθηκε στις επιδόσεις του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, ακολουθώντας τα… χνάρια του αδελφού του: «Το τρίποντο είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά μου! Μπορώ, επίσης να μοιράσω την μπάλα και να δημιουργήσω παιχνίδι». Παραδέχθηκε, δε πως η θητεία του στους Hoosiers ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. «Σίγουρα, το πιο μεγάλο μου ελάττωμα είναι η ασυνέπειά μου». Όσον αφορά τη σχέση του με τα social media, τόνισε: «Σταμάτησα να διαβάζω σχόλια στη δεύτερη χρονιά μου στο κολέγιο. Τώρα τα διαβάζω και γελάω, το βρίσκω χιουμοριστικό. Αν έπαιρνα κάθε σχόλιο ή άποψη στα σοβαρά, θα τρελαινόμουν»! Έπειτα από τη συμφωνία με το Μεσολόγγι, ο Ντεβόντε Γκριν αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο του: «Με τις δεδομένες συνθήκες που επικρατούν στο ΝΒΑ και τη G-league όσον αφορά τον κορονοϊό, το να παίξω μπάσκετ στην Ευρώπη ήταν η καλύτερη ευκαιρία για εμένα ώστε να μείνω ενεργός και να δείξω το ταλέντο μου. Όταν επιστρέψει η κανονικότητα, θα έχω την ευκαιρία να παίξω επαγγελματικά στις ΗΠΑ. Θα κυνηγήσω το όνειρό μου ως το τέλος»!

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button